Cele Zece Porunci, cu Sabatul în centru

  Şi în chivot să pui mărturia pe care ţi-o voi da. (Exodul 25:21)

  Atunci, Domnul mi-a dat o viziune a sanctuarului ceresc. Templul lui Dumnezeu din cer era deschis şi mi-a fost arătat chivotul lui Dumnezeu, deasupra căruia se afla tronul harului. De o parte şi de alta a chivotului stăteau doi îngeri cu feţele plecate şi cu aripile întinse peste tronul harului, îngerul care mă însoţea în viziune mi-a spus că aceasta reprezintă întreaga oştire a cerului care priveşte cu respect şi cu teamă Legea lui Dumnezeu, care fusese scrisă cu degetul Său.

  Isus a ridicat capacul chivotului şi am văzut tablele de piatră, pe care erau scrise Cele Zece Porunci. Am fost uimită când am văzut că porunca a patra era scrisă chiar în centrul celor zece precepte, fiind înconjurată de un nimb de lumină. Îngerul mi-a spus: „Dintre toate poruncile, aceasta este singura care Îl descrie pe Dumnezeul cel viu ca fiind Acela care a creat cerurile, pământul şi toate lucrurile de pe el.”

  Sabatul a fost instituit odată cu întemeierea pământului. Mi-a fost arătat că, dacă Sabatul adevărat ar fi fost respectat, nu ar fi existat niciodată atei şi păgâni. Păzirea Sabatului ar fi ferit lumea de idolatrie.

  Dar porunca a patra a fost călcată în picioare, iar noi suntem chemaţi să reparăm spărtura din lege şi să apărăm Sabatul desacralizat. Omul fără delegii, care s-a înălţat mai presus de Dumnezeu şi s-a gândit să schimbe vremurile şi legea, a determinat o schimbare a Sabatului de la ziua a şaptea în ziua întâi a săptămânii. Prin aceasta, el a făcut o spărtură în Legea lui Dumnezeu. Chiar înainte de marea zi a lui Dumnezeu, este trimis un mesaj pentru a-i avertiza pe oameni să revină la păzirea Legii lui Dumnezeu, pe care antihrist o stricase. Atât prin învăţătură, cât şi prin exemplu, noi trebuie să atragem atenţia asupra spărturii din lege. […]

  De asemenea, mi-a fost arătat că îngerul al treilea, care proclamă poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus, reprezintă poporul care acceptă acest mesaj şi îşi înalţă vocea pentru a avertiza lumea să păzească poruncile lui Dumnezeu şi Legea Sa ca pe lumina ochilor şi că mulţi vor răspunde la această avertizare, acceptând Sabatul Domnului.

  Schiţe din viaţa mea, pp. 95-96

  Cele Zece Porunci, cu Sabatul în centru - 2016. Atunci, Domnul mi-a dat o viziune a sanctuarului ceresc. Templul lui Dumnezeu din cer era deschis şi mi-a fost arătat chivotul lui Dumnezeu, deasupra căruia se afla tronul harului. De o parte şi de alta a chivotului stăteau doi îngeri cu feţele plecate şi cu aripile întinse peste tronul harului...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...