Articolul precedentPentru că e acolo!
  Articolul următorMai mult decât bani

  Sabatul și natura

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. (Psalmii 19:1)

  Prin urmare, prin intermediul lucrurilor creaţiei, reuşim să-L cunoaştem mai bine pe Creator. Cartea naturii este marele manual pe care trebuie să-l folosim, în corelare cu Scripturile, pentru a-i învăţa pe alţii despre caracterul lui Dumnezeu şi pentru a conduce oile pierdute înapoi la staulul Său. Când lucrările lui Dumnezeu sunt studiate, Duhul Sfânt inspiră convingere în suflet. Aceasta nu este convingerea rezultată din raţionamente logice. Dar, dacă mintea nu a devenit atât de întunecată în privinţa cunoaşterii lui Dumnezeu, dacă ochii nu au ajuns prea orbi ca să-L vadă, urechea prea surdă ca să audă glasul Lui, este descoperită o semnificaţie mai profundă şi adevăruri spirituale sublime ale Cuvântului scris se imprimă în inimă. […] Scopul urmărit de Hristos prin învăţătura din parabole era direct legat de scopul Sabatului. Dumnezeu ne-a dat acest memorial al puterii Lui creatoare ca să-L putem descoperi în lucrările mâinilor Sale. Sabatul ne îndeamnă să contemplăm slava Creatorului în lucrurile create de El. Tocmai pentru că a dorit să facem acest lucru, Isus Şi-a împletit lecţiile preţioase cu frumuseţea lucrurilor din natură. Mai mult decât în oricare altă zi, în ziua sfântă de odihnă ar trebui să cercetăm mesajele înscrise de Dumnezeu pen-tru noi în natură. Ar trebui să studiem parabolele Mântuitorului acolo unde le-a rostit, pe câmp şi în dumbrăvi, sub cerul liber, printre iarbă şi flori. Pe măsură ce ne apropiem de inima naturii, Hristos îşi face prezenţa reală şi vorbeşte inimii noastre despre pacea şi dragostea Lui.

  Iar Hristos Şi-a legat învăţătura nu doar de ziua de odihnă, ci şi de zilele de muncă ale săptămânii. El are înţelepciune pentru cei care mânuiesc plugul şi seamănă sămânţa. El ne învaţă să vedem în arat şi în semănat, în săpat şi în cules o ilustrare a lucrării harului Său în inimă. La fel, El doreşte să descoperim o lecţie despre adevărul divin în fiecare îndeletnicire folositoare şi în fiecare circumstanţă a vieţii. Atunci, munca noastră de zi cu zi nu ne va mai absorbi întreaga atenţie, determinându-ne să-L uităm pe Dumnezeu, ci, dimpotrivă, ne va aduce aminte în permanenţă de Creatorul și Răscumpărătorul nostru. Gândul la Dumnezeu va străbate ca un fir de aur toate grijile şi ocupaţiile noastre obişnuite. Pentru noi, slava Feţei Lui se va odihni din nou pe faţa naturii. Vom învăţa fără încetare noi şi noi lecţii ale adevărului ceresc şi vom creşte după chipul sfinţeniei Sale. În acest fel, vom fi „ucenici ai Domnului” (Isaia 54:13) şi vom „rămâne cu Dumnezeu” (1 Corinteni 7:24) acolo unde suntem chemaţi să stăm.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 24-27

  Sabatul și natura - 2016. Cartea naturii este marele manual pe care trebuie să-l folosim, în corelare cu Scripturile, pentru a-i învăţa pe alţii despre caracterul lui Dumnezeu şi pentru a conduce oile pierdute înapoi la staulul Său. Când lucrările lui Dumnezeu sunt studiate, Duhul Sfânt inspiră convingere în suflet.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...