Credința în istoria inspirată

  Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute. (Geneza 2:4)

  Geologii susţin că au găsit în pământ dovezi că el ar fi mai vechi decât spune raportul mozaic. Au fost descoperite oase de oameni şi de animale, precum şi instrumente de război, copaci pietrificaţi etc., mult mai mari decât tot ceea ce există astăzi sau a existat în ultimele mii de ani, iar de aici se deduce că pământul a fost populat, cu mult înaintea timpului prezentat în raportul creaţiei, de o rasă de oameni cu mult superioară în statură oricărui om care trăieşte acum. Un astfel de raţionament i-a determinat pe mulţi adepţi declaraţi ai Bibliei să îmbrăţişeze poziţia că zilele creaţiei au fost perioade vaste, nedefinite.

  Dar, fără istoria biblică, geologia nu poate dovedi nimic. Cei care formulează atât de încrezători concluzii pe baza descoperirilor ei nu au o concepţie adecvată despre dimensiunile oamenilor, animalelor şi copacilor de dinainte de potop şi nici despre marile schimbări produse atunci. Rămăşiţele găsite în pământ aduc într-adevăr dovezi despre nişte condiţii diferite de cele de astăzi din multe puncte de vedere, însă timpul când au existat aceste condiţii poate fi aflat numai din raportul inspirat. În istoria potopului, Inspiraţia a explicat ceea ce geologia singură n-ar fi putut niciodată să înţeleagă. În zilele lui Noe, oamenii, animalele şi copacii, unii mai mari decât cei care există astăzi, au fost îngropaţi în pământ şi păstraţi astfel ca dovadă pentru generaţiile viitoare că antediluvienii au pierit printr-un potop. Dumnezeu a plănuit ca descoperirea acestor lucruri să întărească credinţa în istoria inspirată; dar bărbaţii şi femeile, cu raţionamentul lor deşert, cad în aceeaşi greşeală ca oamenii de dinainte de potop: transformă în blestem lucrurile po care Dumnezeu li le-a dat ca o binecuvântare, printr-o greşită folosire a lor.

  Unul dintre planurile lui Satana este să-i determine pe oameni să accepte fabulaţiile necredinţei, deoarece în felul acesta poate să umbrească Legea lui Dumnezeu, care în sine este foarte clară, şi să-i îndemne să se răzvrătească împotriva guvernării divine. Eforturile sale se îndreaptă în mod special împotriva poruncii a patra, pentru că ea arată atât de clar spre Dumnezeul viu, Creatorul cerurilor şi al pământului.

  Se depune un efort continuu pentru a arăta că lucrarea de creaţie ar fi rezultatul unor cauze naturale; iar raţionamentul omenesc este acceptul chiar şi de creştinii declaraţi, în opoziţie cu faptele clare ale Scripturii.

  Patriarhi şi profeţi, pp. 112-113

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...