Pregătirile de Sabat

  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. (Exodul 20:8)

  Chiar la începutul poruncii a patra, Domnul a spus: „Adu-ţi aminte.” El ştia că, în mulţimea de griji şi presiuni, aveam să fim ispitiţi să ne eschivăm de la împlinirea întregii cerinţe a legii sau că aveam să uităm importanţa ei sacră. De aceea a spus: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti” (Exodul 20:8).

  Pe tot parcursul săptămânii, trebuie să avem în minte Sabatul şi să facem pregătiri pentru a-l păzi conform poruncii. Nu ni se cere să-l respectăm doar ca pe o chestiune legală. Noi trebuie să-i înţelegem însemnătatea spirituală şi importanţa aplicabilităţii în toate domeniile vieţii. Toţi cei care consideră că Sabatul este un semn între ei şi Dumnezeu, care-i sfinţeşte, vor reprezenta principiile guvernării Sale. Ei vor aplica în viaţa de zi cu zi legile împărăţiei Sale. Zilnic, rugăciunea lor va fi ca sfinţirea Sabatului să rămână peste ei. În fiecare zi, se vor bucura de prezenţa lui Hristos şi vor exemplifica perfecţiunea caracterului Său. În fiecare zi, lumina este răspândită altora prin fapte bune.

  În tot ce ţine de succesul lucrării lui Dumnezeu, cele dintâi victorii trebuie obţinute în viaţa de familie. Aici trebuie să înceapă pregătirea pentru Sabat. În timpul săptămânii, părinţii să-şi aducă aminte că familia lor trebuie să fie o şcoală în care copiii lor să se pregătească pentru cer. Cuvintele lor să fie alese. De pe buzele lor să nu iasă niciun cuvânt pe care copiii lor n-ar trebui să-l audă. Nimeni nu ar trebui să se enerveze. Părinţi, trăiţi în timpul săptămânii ca sub privirea unui Dumnezeu sfânt, care v-a dat copii ca să-i instruiţi pentru El. Instruiţi pentru El mica biserică din casa voastră, pentru ca în Sabat să fie pregătiţi să se închine în sanctuarul Domnului. Prezentaţi-i pe copiii voştri lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă şi seară ca pe moştenirea Sa răscumpărată cu sânge. Învăţaţi-i că cea mai înaltă datorie şi cel mai înalt privilegiu al lor este să-L iubească şi să-I slujească Lui. […] Atunci când Sabatul este astfel amintit, nu se va accepta ca lucrurile trecătoare să le pună în umbră pe cele spirituale. Nicio datorie care ţine de cele şase zile de lucru nu va fi lăsată pentru Sabat. În timpul săptămânii, nu ne vom consuma energiile cu munca vremelnică atât de mult încât, în ziua în care Domnul S-a odihnit şi a răsuflat, să fim prea obosiţi ca să ne implicăm iu slujirea Sa.

  Mărturii, voi. 6, pp. 353-354

  Pregătirile de Sabat - 2016. Chiar la începutul poruncii a patra, Domnul a spus: „Adu-ţi aminte.” El ştia că, în mulţimea de griji şi presiuni, aveam să fim ispitiţi să ne eschivăm de la împlinirea întregii cerinţe a legii sau că aveam să uităm importanţa ei sacră. De aceea a spus: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti” (Exodul 20:8).
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...