Pregătirile de Sabat

  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. (Exodul 20:8)

  Chiar la începutul poruncii a patra, Domnul a spus: „Adu-ţi aminte.” El ştia că, în mulţimea de griji şi presiuni, aveam să fim ispitiţi să ne eschivăm de la împlinirea întregii cerinţe a legii sau că aveam să uităm importanţa ei sacră. De aceea a spus: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti” (Exodul 20:8).

  Pe tot parcursul săptămânii, trebuie să avem în minte Sabatul şi să facem pregătiri pentru a-l păzi conform poruncii. Nu ni se cere să-l respectăm doar ca pe o chestiune legală. Noi trebuie să-i înţelegem însemnătatea spirituală şi importanţa aplicabilităţii în toate domeniile vieţii. Toţi cei care consideră că Sabatul este un semn între ei şi Dumnezeu, care-i sfinţeşte, vor reprezenta principiile guvernării Sale. Ei vor aplica în viaţa de zi cu zi legile împărăţiei Sale. Zilnic, rugăciunea lor va fi ca sfinţirea Sabatului să rămână peste ei. În fiecare zi, se vor bucura de prezenţa lui Hristos şi vor exemplifica perfecţiunea caracterului Său. În fiecare zi, lumina este răspândită altora prin fapte bune.

  În tot ce ţine de succesul lucrării lui Dumnezeu, cele dintâi victorii trebuie obţinute în viaţa de familie. Aici trebuie să înceapă pregătirea pentru Sabat. În timpul săptămânii, părinţii să-şi aducă aminte că familia lor trebuie să fie o şcoală în care copiii lor să se pregătească pentru cer. Cuvintele lor să fie alese. De pe buzele lor să nu iasă niciun cuvânt pe care copiii lor n-ar trebui să-l audă. Nimeni nu ar trebui să se enerveze. Părinţi, trăiţi în timpul săptămânii ca sub privirea unui Dumnezeu sfânt, care v-a dat copii ca să-i instruiţi pentru El. Instruiţi pentru El mica biserică din casa voastră, pentru ca în Sabat să fie pregătiţi să se închine în sanctuarul Domnului. Prezentaţi-i pe copiii voştri lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă şi seară ca pe moştenirea Sa răscumpărată cu sânge. Învăţaţi-i că cea mai înaltă datorie şi cel mai înalt privilegiu al lor este să-L iubească şi să-I slujească Lui. […] Atunci când Sabatul este astfel amintit, nu se va accepta ca lucrurile trecătoare să le pună în umbră pe cele spirituale. Nicio datorie care ţine de cele şase zile de lucru nu va fi lăsată pentru Sabat. În timpul săptămânii, nu ne vom consuma energiile cu munca vremelnică atât de mult încât, în ziua în care Domnul S-a odihnit şi a răsuflat, să fim prea obosiţi ca să ne implicăm iu slujirea Sa.

  Mărturii, voi. 6, pp. 353-354

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...