O lucrare voioasă

  Voi cinsti pe cine Mă cinsteşte. (1 Samuel 2:30)

  În aşteptarea Sabatului, nu trebuie ca lucrurile trecătoare să primeze în defavoarea celor spirituale. Pregătirea pentru Sabat să se termine vineri. Aveţi grijă ca toată îmbrăcămintea să fie gata şi mâncarea, pregătită. Pantofii să fie daţi cu cremă şi baia să fie făcută. Este posibil. Dacă o stabiliţi ca regulă, puteţi. Sabatul nu trebuie dedicat reparării hainelor, gătitului hranei, căutării de plăceri sau unei alte ocupaţii pământeşti. Înainte de apusul soarelui, toată munca pământească să fie lăsată deoparte şi toate ziarele profane să fie puse deoparte. Părinţi, explicaţi-le copiilor voştri ce faceţi şi în ce scop şi lăsaţi-i să ia parte la pregătirea voastră de a păzi Sabatul potrivii poruncii.

  Ar trebui să păzim cu seriozitate începutul şi sfârşitul Sabatului. Aduceţi-vă aminte că fiecare clipă este un timp consacrat, sfânt. Ori de câte ori este posibil, angajatorii ar trebui să le dea libere angajaţilor orele de vineri de la prânz până la începutul Sabatului. Daţi-le timp să se pregăţească, pentru a putea întâmpina ziua Domnului cu mintea liniştită. În modul acesta, nu veţi suferi nicio pierdere nici chiar în lucrurile pământeşti.

  Mai există o activitate căreia ar trebui să i se acorde atenţie în ziua pregătirii. În această zi, toate disensiunile dintre copiii lui Dumnezeu, fie din familie, fie din biserică, ar trebui să piară. Orice amărăciune, orice iuţime şi orice răutate să fie alungate din suflet. Cu o atitudine de umilinţă, „mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi” (Iacov 5:16).

  Înainte de începutul Sabatului, mintea şi trupul ar trebui retrase de la treburile pământeşti. Dumnezeu a aşezat Sabatul la sfârşitul celor şase zile de lucru ca să ne oprim şi să ne gândim ce am câştigat în timpul săptămânii ca pregătire pentru împărăţia curată, unde nu este admis niciun răufăcător. Ar trebui să ne cercetăm sufletul în fiecare Sabat ca să vedem dacă săptămâna încheiată ne-a adus câştig sau pierdere spirituală.

  Înseamnă mântuire veşnică să sfinţeşti Sabatul pentru Domnul.

  Mărturii, voi. 6, pp. 354-356

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...