Articolul precedentApa din stâncă
  Articolul următorAi grijă, Lourdes!

  Dumnezeu este proprietar

  Căci ale Mele sunt toate dobitoacele pădurilor, toate fiarele munţilor cu miile lor. (Psalmii 50:10)

  Ceea ce stă la temelia integrităţii în afaceri şi a adevăratului succes este recunoaşterea faptului că Dumnezeu este proprietarul. Creatorul tuturor lucrurilor este adevăratul patron. Noi suntem administratorii Săi. Tot ce avem reprezintă un bun pe care ni l-a încredinţat pentru a-l folosi conform indicaţiilor Lui.

  Aceasta este obligaţia fiecărui om şi are de-a face cu întreaga sferă a activităţii umane. Că recunoaştem sau nu, suntem administratorii Lui, deoarece Dumnezeu ne-a dat talente şi capacităţi şi ne-a aşezat în această lume pentru a îndeplini lucrarea pe care ne-a dat-o.

  Banii nu sunt ai noştri; nici casele, nici pământul, nici tablourile, nici mobila, nici îmbrăcămintea sau obiectele de lux. Noi suntem străini şi călători. Avem doar în concesiune acele lucruri care ne sunt necesare pentru sănătate şi viaţă… Binecuvântările acestea vremelnice ne sunt date spre administrare pentru a dovedi dacă ni se pot încredinţa bogăţii veşnice. Dacă trecem proba lui Dumnezeu, atunci vom primi acea avuţie dobândită, care va fi a noastră – slavă, onoare şi nemurire.

  Dacă ar oferi pentru cauza lui Dumnezeu din banii care le-au fost daţi spre administrare, partea aceea pe care o cheltuiesc pe satisfacere egoistă, pe idolatrie, membrii poporului nostru şi-ar strânge comori în ceruri şi ar împlini lucrarea pe care Dumnezeu o cere de la ei. însă, ca şi bogatul din parabolă, ei trăiesc în lux. Cheltuiesc extravagant banii pe care Dumnezeu li i-a dat spre a fi folosiţi pentru slava Numelui Său. Nu-şi iau timp să se gândească la responsabilitatea lor înaintea lui Dumnezeu. Nu-şi iau timp să se gândească la ziua nu foarte îndepărtată a socotelilor, când vor trebui să răspundă pentru isprăvnicia lor.

  Trebuie să ne amintim că la judecată vom da socoteală de felul cum folosim banii lui Dumnezeu. Foarte mult se cheltuie pe plăceri şi satisfacţii egoiste care nu aduc niciun bine real, ci prejudicii clare. Dacă vom înţelege că Dumnezeu este Dătătorul tuturor lucrurilor bune, că banii sunt ai Lui, atunci vom fi înţelepţi în folosirea lor, conformându-ne voinţei Sale sfinte. Lumea, obiceiurile ei, moda nu vor fi standardul nostru. Nu vom avea dorinţa de a ne conforma practicilor ei; nu vom îngădui înclinaţiilor noastre să ne stăpânească.

  Căminul adventist, pp. 367-368

  Dumnezeu este proprietar - 2016. Ceea ce stă la temelia integrităţii în afaceri şi a adevăratului succes este recunoaşterea faptului că Dumnezeu este proprietarul. Creatorul tuturor lucrurilor este adevăratul patron. Noi suntem administratorii Săi. Tot ce avem reprezintă un bun pe care ni l-a încredinţat pentru a-l folosi conform indicaţiilor Lui.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...