Articolul precedentApa din stâncă
  Articolul următorAi grijă, Lourdes!

  Dumnezeu este proprietar

  Căci ale Mele sunt toate dobitoacele pădurilor, toate fiarele munţilor cu miile lor. (Psalmii 50:10)

  Ceea ce stă la temelia integrităţii în afaceri şi a adevăratului succes este recunoaşterea faptului că Dumnezeu este proprietarul. Creatorul tuturor lucrurilor este adevăratul patron. Noi suntem administratorii Săi. Tot ce avem reprezintă un bun pe care ni l-a încredinţat pentru a-l folosi conform indicaţiilor Lui.

  Aceasta este obligaţia fiecărui om şi are de-a face cu întreaga sferă a activităţii umane. Că recunoaştem sau nu, suntem administratorii Lui, deoarece Dumnezeu ne-a dat talente şi capacităţi şi ne-a aşezat în această lume pentru a îndeplini lucrarea pe care ne-a dat-o.

  Banii nu sunt ai noştri; nici casele, nici pământul, nici tablourile, nici mobila, nici îmbrăcămintea sau obiectele de lux. Noi suntem străini şi călători. Avem doar în concesiune acele lucruri care ne sunt necesare pentru sănătate şi viaţă… Binecuvântările acestea vremelnice ne sunt date spre administrare pentru a dovedi dacă ni se pot încredinţa bogăţii veşnice. Dacă trecem proba lui Dumnezeu, atunci vom primi acea avuţie dobândită, care va fi a noastră – slavă, onoare şi nemurire.

  Dacă ar oferi pentru cauza lui Dumnezeu din banii care le-au fost daţi spre administrare, partea aceea pe care o cheltuiesc pe satisfacere egoistă, pe idolatrie, membrii poporului nostru şi-ar strânge comori în ceruri şi ar împlini lucrarea pe care Dumnezeu o cere de la ei. însă, ca şi bogatul din parabolă, ei trăiesc în lux. Cheltuiesc extravagant banii pe care Dumnezeu li i-a dat spre a fi folosiţi pentru slava Numelui Său. Nu-şi iau timp să se gândească la responsabilitatea lor înaintea lui Dumnezeu. Nu-şi iau timp să se gândească la ziua nu foarte îndepărtată a socotelilor, când vor trebui să răspundă pentru isprăvnicia lor.

  Trebuie să ne amintim că la judecată vom da socoteală de felul cum folosim banii lui Dumnezeu. Foarte mult se cheltuie pe plăceri şi satisfacţii egoiste care nu aduc niciun bine real, ci prejudicii clare. Dacă vom înţelege că Dumnezeu este Dătătorul tuturor lucrurilor bune, că banii sunt ai Lui, atunci vom fi înţelepţi în folosirea lor, conformându-ne voinţei Sale sfinte. Lumea, obiceiurile ei, moda nu vor fi standardul nostru. Nu vom avea dorinţa de a ne conforma practicilor ei; nu vom îngădui înclinaţiilor noastre să ne stăpânească.

  Căminul adventist, pp. 367-368

  Dumnezeu este proprietar - 2016. Ceea ce stă la temelia integrităţii în afaceri şi a adevăratului succes este recunoaşterea faptului că Dumnezeu este proprietarul. Creatorul tuturor lucrurilor este adevăratul patron. Noi suntem administratorii Săi. Tot ce avem reprezintă un bun pe care ni l-a încredinţat pentru a-l folosi conform indicaţiilor Lui.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...