Articolul precedentZecimea
  Articolul următorCum să treci peste zidurile făcute de oameni

  Ce efect au banii asupra ta?

  Dar un om numit Anania a vândut o moşioară, cu nevastă-sa, Safira. (Faptele apostolilor 5:1)

  Banii nu sunt neapărat un blestem; ei au o mare valoare pentru că, dacă sunt distribuiţi corect, pot face bine la mântuirea sufletelor şi la binecuvântarea celor mai săraci decât noi. Printr-o folosire nechibzuită sau neînţeleaptă…, banii devin o capcană pentru cel ce îi foloseşte. Cel care întrebuinţează banii pentru satisfacerea mândriei şi ambiţiei face din ei mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. Banii reprezintă un test continuu al simţămintelor noastre. Cine câştigă mai mult decât suficient pentru nevoile lui reale trebuie să caute înţelepciunea şi harul de a-şi cunoaşte inima şi de a o păzi cu toată grija, ca să nu aibă nevoi imaginare şi să devină un ispravnic necredincios, irosind capitalul pe care i l-a încredinţat Domnul.

  Când Îl vom iubi pe Dumnezeu mai presus de orice, lucrurile vremelnice vor ocupa locul potrivit în preocupările noastre. Dacă vom căuta cu smerenie şi seriozitate cunoştinţele şi abilitatea de a folosi în mod corespunzător bunurile Domnului nostru, vom primi înţelepciune de sus. Însă când inima tinde spre preferinţele ei, când este nutrit gândul că banii ne pot aduce fericire în lipsa favorii lui Dumnezeu, atunci banii devin un tiran şi ne stăpânesc; banii câştigă încrederea şi stima noastră şi primesc închinare ca un dumnezeu. Onoarea, adevărul, neprihănirea şi dreptatea sunt sacrificate pe altarul său. Poruncile lui Dumnezeu sunt lăsate deoparte, iar obiceiurile lumii, rânduite de regele Mamona, devin o putere stăpânitoare.

  Dacă legile date de Dumnezeu ar fi fost păzite neîntrerupt, cât de diferită ar fi starea prezentă a lumii, din punct de vedere moral, spiritual şi material! Egoismul şi îngâmfarea nu s-ar manifesta ca acum, ci fiecare ar nutri un gând bun pentru binele şi fericirea celorlalţi… Cei din clasele mai sărace, în loc să fie ţinuţi de către bogaţi sub călcâiul de fier al asupririi şi în loc să apeleze la creierul altuia ca să gândească şi să plănuiască pentru ei, atât în lucrurile materiale, cât şi în cele spirituale, ar avea o oarecare şansă la independenţa de a gândi şi a acţiona.

  Simţământul că sunt proprietari ai caselor lor le-ar inspira dorinţa pn ternică după îmbunătăţire. Ei ar dobândi repede abilitatea de a plănui şi de a găsi soluţii singuri; copiii lor ar fi educaţi să fie harnici şi economi, iar intelectul ar fi mult întărit. Ei ar simţi că sunt bărbaţi şi femei, nu sclavi, şi ar fi în stare să redobândească într-o mare măsură respectul de sine şi independenţa morală pierdute.

  Căminul adventist, pp. 372, 373

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...