Articolul precedentZecimea
  Articolul următorCum să treci peste zidurile făcute de oameni

  Ce efect au banii asupra ta?

  Dar un om numit Anania a vândut o moşioară, cu nevastă-sa, Safira. (Faptele apostolilor 5:1)

  Banii nu sunt neapărat un blestem; ei au o mare valoare pentru că, dacă sunt distribuiţi corect, pot face bine la mântuirea sufletelor şi la binecuvântarea celor mai săraci decât noi. Printr-o folosire nechibzuită sau neînţeleaptă…, banii devin o capcană pentru cel ce îi foloseşte. Cel care întrebuinţează banii pentru satisfacerea mândriei şi ambiţiei face din ei mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. Banii reprezintă un test continuu al simţămintelor noastre. Cine câştigă mai mult decât suficient pentru nevoile lui reale trebuie să caute înţelepciunea şi harul de a-şi cunoaşte inima şi de a o păzi cu toată grija, ca să nu aibă nevoi imaginare şi să devină un ispravnic necredincios, irosind capitalul pe care i l-a încredinţat Domnul.

  Când Îl vom iubi pe Dumnezeu mai presus de orice, lucrurile vremelnice vor ocupa locul potrivit în preocupările noastre. Dacă vom căuta cu smerenie şi seriozitate cunoştinţele şi abilitatea de a folosi în mod corespunzător bunurile Domnului nostru, vom primi înţelepciune de sus. Însă când inima tinde spre preferinţele ei, când este nutrit gândul că banii ne pot aduce fericire în lipsa favorii lui Dumnezeu, atunci banii devin un tiran şi ne stăpânesc; banii câştigă încrederea şi stima noastră şi primesc închinare ca un dumnezeu. Onoarea, adevărul, neprihănirea şi dreptatea sunt sacrificate pe altarul său. Poruncile lui Dumnezeu sunt lăsate deoparte, iar obiceiurile lumii, rânduite de regele Mamona, devin o putere stăpânitoare.

  Dacă legile date de Dumnezeu ar fi fost păzite neîntrerupt, cât de diferită ar fi starea prezentă a lumii, din punct de vedere moral, spiritual şi material! Egoismul şi îngâmfarea nu s-ar manifesta ca acum, ci fiecare ar nutri un gând bun pentru binele şi fericirea celorlalţi… Cei din clasele mai sărace, în loc să fie ţinuţi de către bogaţi sub călcâiul de fier al asupririi şi în loc să apeleze la creierul altuia ca să gândească şi să plănuiască pentru ei, atât în lucrurile materiale, cât şi în cele spirituale, ar avea o oarecare şansă la independenţa de a gândi şi a acţiona.

  Simţământul că sunt proprietari ai caselor lor le-ar inspira dorinţa pn ternică după îmbunătăţire. Ei ar dobândi repede abilitatea de a plănui şi de a găsi soluţii singuri; copiii lor ar fi educaţi să fie harnici şi economi, iar intelectul ar fi mult întărit. Ei ar simţi că sunt bărbaţi şi femei, nu sclavi, şi ar fi în stare să redobândească într-o mare măsură respectul de sine şi independenţa morală pierdute.

  Căminul adventist, pp. 372, 373

  Ce efect au banii asupra ta? - 2016. Banii nu sunt neapărat un blestem; ei au o mare valoare pentru că, dacă sunt distribuiţi corect, pot face bine la mântuirea sufletelor şi la binecuvântarea celor mai săraci decât noi. Printr-o folosire nechibzuită sau neînţeleaptă..., banii devin o...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...