Educație în administrare creștină

  Căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră. (Luca 12:34)

  O, cât de mulţi bani irosim noi pe articole inutile pentru casă, pe îmbrăcăminte luxoasă, pe dulciuri şi pe alte lucruri de care nu avem nevoie! Părinţi, învăţaţi-i pe copiii voştri că este greşit să folosească banii Domnului pentru satisfacerea propriilor dorinţe… încurajaţi-i să economisească bănuţi pentru lucrare misionară ori de câte ori este posibil. Prin practicarea tăgăduirii de sine, ei vor dobândi o experienţă bogată şi aceste lecţii îi vor feri de multe ori să-şi formeze obiceiuri necumpătate.

  Copiii pot învăţa să-şi arate dragostea pentru Hristos prin renunţarea la mărunţişuri inutile, pentru procurarea cărora mulţi bani li se strecoară printre degete. Această lucrare trebuie făcută în fiecare familie. E nevoie de tact şi de metodă, însă este cea mai bună educaţie pe care o pot primi copiii. Şi dacă toţi copilaşii vor veni cu darurile lor înaintea Domnului, ele vor fi ca nişte mici pârâiaşe care, unite şi puse în mişcare, vor forma un fluviu mare.

  Ţineţi o cutiuţă de bani pe raft sau într-un alt loc sigur, la vedere, unde copiii îşi pot pune darurile… Astfel ei pot fi educaţi pentru Domnul.

  Domnul declară că zecimea Îi aparţine şi, în plus, ne spune şi cum să o punem deoparte pentru El. El spune: „Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade ale venitului tău” (Proverbele 3:9). De aici nu învăţăm să ne cheltuim mijloacele pentru noi înşine şi să aducem Domnului ce rămâne, chiar dacă este, de altfel, o zecime corectă. Să fie pusă deoparte mai întâi partea lui Dumnezeu.

  Îndrumările date de Duhul Sfânt prin apostolul Pavel cu privire la daruri prezintă un principiu care se aplică şi la zecimi: „în prima zi a săptămânii, fiecare dintre voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câştigul lui” (1 Corinteni 16:2). Aici sunt vizaţi şi părinţii, şi copiii. […]

  Cea mai bună moştenire pe care părinţii o pot lăsa copiilor lor este cunoaşterea unei ocupaţii folositoare şi exemplul unei vieţi caracterizate de o generozitate dezinteresată. Printr-o astfel de viaţă, ei le arată adevărata valoare a banilor, care trebuie să fie apreciată doar prin binele pe care aceştia îl pot realiza în uşurarea nevoilor altora şi în înaintarea cauzei lui Dumnezeu.

  Căminul adventist, pp. 388-390

  Educație în administrare creștină - 2016. O, cât de mulţi bani irosim noi pe articole inutile pentru casă, pe îmbrăcăminte luxoasă, pe dulciuri şi pe alte lucruri de care nu avem nevoie! Părinţi, învăţaţi-i pe copiii voştri că este greşit să folosească banii Domnului pentru satisfacerea propriilor dorinţe... încurajaţi-i să economisească...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...