Educație în administrare creștină

  Căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră. (Luca 12:34)

  O, cât de mulţi bani irosim noi pe articole inutile pentru casă, pe îmbrăcăminte luxoasă, pe dulciuri şi pe alte lucruri de care nu avem nevoie! Părinţi, învăţaţi-i pe copiii voştri că este greşit să folosească banii Domnului pentru satisfacerea propriilor dorinţe… încurajaţi-i să economisească bănuţi pentru lucrare misionară ori de câte ori este posibil. Prin practicarea tăgăduirii de sine, ei vor dobândi o experienţă bogată şi aceste lecţii îi vor feri de multe ori să-şi formeze obiceiuri necumpătate.

  Copiii pot învăţa să-şi arate dragostea pentru Hristos prin renunţarea la mărunţişuri inutile, pentru procurarea cărora mulţi bani li se strecoară printre degete. Această lucrare trebuie făcută în fiecare familie. E nevoie de tact şi de metodă, însă este cea mai bună educaţie pe care o pot primi copiii. Şi dacă toţi copilaşii vor veni cu darurile lor înaintea Domnului, ele vor fi ca nişte mici pârâiaşe care, unite şi puse în mişcare, vor forma un fluviu mare.

  Ţineţi o cutiuţă de bani pe raft sau într-un alt loc sigur, la vedere, unde copiii îşi pot pune darurile… Astfel ei pot fi educaţi pentru Domnul.

  Domnul declară că zecimea Îi aparţine şi, în plus, ne spune şi cum să o punem deoparte pentru El. El spune: „Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade ale venitului tău” (Proverbele 3:9). De aici nu învăţăm să ne cheltuim mijloacele pentru noi înşine şi să aducem Domnului ce rămâne, chiar dacă este, de altfel, o zecime corectă. Să fie pusă deoparte mai întâi partea lui Dumnezeu.

  Îndrumările date de Duhul Sfânt prin apostolul Pavel cu privire la daruri prezintă un principiu care se aplică şi la zecimi: „în prima zi a săptămânii, fiecare dintre voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câştigul lui” (1 Corinteni 16:2). Aici sunt vizaţi şi părinţii, şi copiii. […]

  Cea mai bună moştenire pe care părinţii o pot lăsa copiilor lor este cunoaşterea unei ocupaţii folositoare şi exemplul unei vieţi caracterizate de o generozitate dezinteresată. Printr-o astfel de viaţă, ei le arată adevărata valoare a banilor, care trebuie să fie apreciată doar prin binele pe care aceştia îl pot realiza în uşurarea nevoilor altora şi în înaintarea cauzei lui Dumnezeu.

  Căminul adventist, pp. 388-390

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...