Articolul precedentLiberi în Hristos
  Articolul următorSecerând ici si colo

  Evită datoriile

  Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii. (Romani 13:8)

  Lumea are dreptul să se aştepte la integritate strictă din partea acelora care pretind a fi creştini conform Bibliei. Prin nepăsarea unui singur om de a-şi plăti datoriile, tot poporul nostru riscă să fie socotit nedemn de încredere.

  Aceia care au pretenţia că sunt evlavioşi ar trebui să facă cinste doctrinei pe care o mărturisesc şi să nu dea ocazia ca adevărul să fie defăimat din cauza faptelor lor necugetate. „Nu datoraţi nimănui nimic”, spune apostolul.

  Fii hotărât să nu mai faci nicio datorie. Mai bine lipseşte-te de o mie de lucruri decât să ajungi dator. Acesta a fost blestemul vieţii tale, să-ţi tot faci datorii. Fugi de ele!

  Fă legământ solemn cu Dumnezeu ca, prin binecuvântarea Sa, să-ţi plăteşti datoriile şi apoi să nu mai datorezi nimănui nimic, chiar dacă trăieşti doar cu mămăligă şi pâine. Când pregăteşti masa, e atât de uşor să arunci din buzunar douăzeci şi cinci de cenţi pentru ceva în plus. Ai grijă de cenţi, că dolarii îşi poartă singuri de grijă! Puţinul cheltuit pe una, pe alta şi pe cealaltă se adună repede în dolari. Ţineţi dorinţele egoiste în frâu cel puţin cât eşti prins în datorii… Nu te poticni, nu te descuraja şi nu da înapoi. Abţine-te să-ţi faci gusturile, nu-ţi îngădui pofta, strânge bănuţii şi plăteşte-ţi datoriile. Rezolvă-le cât de repede poţi. Când vei putea sta din nou pe picioa rele tale, fără a mai datora cuiva ceva, vei dobândi o mare biruinţă.

  Dacă cineva are datorii şi chiar nu poate să-şi acopere obligaţiile, nu trebuie presat să facă ceva peste puterile lui. Trebuie să i se ofere şansa de a şi le achita şi să nu fie pus în situaţia de a fi complet neînstare să scape de datorii. Chiar dacă se consideră că se procedează după dreptate, nu se dovedeşte îndurarea, iubirea lui Dumnezeu.

  Unii oameni nu sunt precauţi şi îşi fac datorii care puteau fi evitate. Unii dovedesc o precauţie care seamănă a necredinţă. Profitând de circumstanţe, putem investi uneori mijloace atât de avantajos, încât lucrarea lui Dumne zeu să fie întărită şi consolidată şi totodată să respectăm strict principiile corecte.

  Căminul adventist, pp. 393-394

  Evită datoriile - 2016. Lumea are dreptul să se aştepte la integritate strictă din partea acelora care pretind a fi creştini conform Bibliei. Prin nepăsarea unui singur om de a-şi plăti datoriile, tot poporul nostru riscă să fie socotit nedemn de încredere.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...