Articolul precedentLiberi în Hristos
  Articolul următorSecerând ici si colo

  Evită datoriile

  Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii. (Romani 13:8)

  Lumea are dreptul să se aştepte la integritate strictă din partea acelora care pretind a fi creştini conform Bibliei. Prin nepăsarea unui singur om de a-şi plăti datoriile, tot poporul nostru riscă să fie socotit nedemn de încredere.

  Aceia care au pretenţia că sunt evlavioşi ar trebui să facă cinste doctrinei pe care o mărturisesc şi să nu dea ocazia ca adevărul să fie defăimat din cauza faptelor lor necugetate. „Nu datoraţi nimănui nimic”, spune apostolul.

  Fii hotărât să nu mai faci nicio datorie. Mai bine lipseşte-te de o mie de lucruri decât să ajungi dator. Acesta a fost blestemul vieţii tale, să-ţi tot faci datorii. Fugi de ele!

  Fă legământ solemn cu Dumnezeu ca, prin binecuvântarea Sa, să-ţi plăteşti datoriile şi apoi să nu mai datorezi nimănui nimic, chiar dacă trăieşti doar cu mămăligă şi pâine. Când pregăteşti masa, e atât de uşor să arunci din buzunar douăzeci şi cinci de cenţi pentru ceva în plus. Ai grijă de cenţi, că dolarii îşi poartă singuri de grijă! Puţinul cheltuit pe una, pe alta şi pe cealaltă se adună repede în dolari. Ţineţi dorinţele egoiste în frâu cel puţin cât eşti prins în datorii… Nu te poticni, nu te descuraja şi nu da înapoi. Abţine-te să-ţi faci gusturile, nu-ţi îngădui pofta, strânge bănuţii şi plăteşte-ţi datoriile. Rezolvă-le cât de repede poţi. Când vei putea sta din nou pe picioa rele tale, fără a mai datora cuiva ceva, vei dobândi o mare biruinţă.

  Dacă cineva are datorii şi chiar nu poate să-şi acopere obligaţiile, nu trebuie presat să facă ceva peste puterile lui. Trebuie să i se ofere şansa de a şi le achita şi să nu fie pus în situaţia de a fi complet neînstare să scape de datorii. Chiar dacă se consideră că se procedează după dreptate, nu se dovedeşte îndurarea, iubirea lui Dumnezeu.

  Unii oameni nu sunt precauţi şi îşi fac datorii care puteau fi evitate. Unii dovedesc o precauţie care seamănă a necredinţă. Profitând de circumstanţe, putem investi uneori mijloace atât de avantajos, încât lucrarea lui Dumne zeu să fie întărită şi consolidată şi totodată să respectăm strict principiile corecte.

  Căminul adventist, pp. 393-394

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...