Articolul precedentAtât cât am cerut
  Articolul următorPlanul descoperit

  Adu-ți aminte de săraci

  Dacă vrei să fii desăvârşit… du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă. (Matei 19:21)

  Dacă reprezentăm caracterul lui Hristos, orice urmă de egoism trebuie îndepărtată din suflet. Pentru a duce mai departe lucrarea pe care El a încredinţat-o mâinilor noastre, va fi necesar să dăruim fiecare bănişor de care ne-am putea lipsi. Vom auzi de familii sărace şi necăjite şi de persoane îndurerate şi în suferinţă care trebuie ajutate. Noi cunoaştem foarte puţin din suferinţa umană care există pretutindeni în jurul nostru; însă, atât cât avem ocazia, trebuie să fim gata să acordăm ajutor grabnic celor aflaţi sub presiune extremă.

  Irosirea banilor pe lucruri de lux îi lipseşte pe cei săraci de mijloacele necesare pentru asigurarea hranei şi îmbrăcămintei. Ceea ce se cheltuie pe satisfacerea mândriei în îmbrăcăminte, clădiri, mobilă şi decoraţiuni ar putea uşura situaţia din multe familii sărmane, în suferinţă. Ispravnicii lui Dumnezeu trebuie să le slujească celor în nevoie.

  Dăruirea, ca rod al tăgăduirii de sine, este un ajutor minunat pentru dătător. Ne conferă acea educaţie care ne face în stare să înţelegem mai bine lucrarea Aceluia care mergea din loc în loc şi făcea bine, alinându-i pe cei în suferinţă şi acoperind nevoile celor lipsiţi.

  Generozitatea constantă, manifestată prin renunţarea la sine, este remediul oferit de Dumnezeu împotriva păcatelor distrugătoare ale egoismului şi lăcomiei. Dumnezeu a stabilit dăruirea sistematică pentru a-Şi susţine lucrarea şi pentru a alina nevoile celor suferinzi şi ale celor săraci. El a plănuit ca dăruirea să devină un obicei, astfel încât să poată contracara păcatul periculos şi înşelător al lăcomiei. Dăruirea continuă diminuează lăcomia până când o face să dispară cu totul. În ordinea lui Dumnezeu, dăruirea sistematică are menirea de a smulge bogăţiile de la cei lacomi la fel de repede cum aceştia le-au câştigat şi de a I le consacra Domnului, căruia îi aparţin. […]

  Practicarea constantă a planului lui Dumnezeu de dăruire sistematică diminuează lăcomia şi fortifică generozitatea. Atunci când bogăţiile cresc, oamenii, deşi declară că sunt evlavioşi, îşi leagă inima de ele şi, cu cât acumulează mai mult, cu atât oferă mai puţin pentru vistieria Domnului. Astfel, bogăţiile îi fac pe oameni egoişti, acumularea lor hrăneşte lăcomia, şi aceste rele sunt întărite prin practicare. Dumnezeu cunoaşte pericolul în care ne aflăm şi ne-a înconjurat cu posibilităţi şi resurse pentru a ne feri să ajungem la ruină. El ne cere să dăm dovadă în mod continuu de generozitate.

  Căminul adventist, pp. 370-371

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...