Articolul precedentAtât cât am cerut
  Articolul următorPlanul descoperit

  Adu-ți aminte de săraci

  Dacă vrei să fii desăvârşit… du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă. (Matei 19:21)

  Dacă reprezentăm caracterul lui Hristos, orice urmă de egoism trebuie îndepărtată din suflet. Pentru a duce mai departe lucrarea pe care El a încredinţat-o mâinilor noastre, va fi necesar să dăruim fiecare bănişor de care ne-am putea lipsi. Vom auzi de familii sărace şi necăjite şi de persoane îndurerate şi în suferinţă care trebuie ajutate. Noi cunoaştem foarte puţin din suferinţa umană care există pretutindeni în jurul nostru; însă, atât cât avem ocazia, trebuie să fim gata să acordăm ajutor grabnic celor aflaţi sub presiune extremă.

  Irosirea banilor pe lucruri de lux îi lipseşte pe cei săraci de mijloacele necesare pentru asigurarea hranei şi îmbrăcămintei. Ceea ce se cheltuie pe satisfacerea mândriei în îmbrăcăminte, clădiri, mobilă şi decoraţiuni ar putea uşura situaţia din multe familii sărmane, în suferinţă. Ispravnicii lui Dumnezeu trebuie să le slujească celor în nevoie.

  Dăruirea, ca rod al tăgăduirii de sine, este un ajutor minunat pentru dătător. Ne conferă acea educaţie care ne face în stare să înţelegem mai bine lucrarea Aceluia care mergea din loc în loc şi făcea bine, alinându-i pe cei în suferinţă şi acoperind nevoile celor lipsiţi.

  Generozitatea constantă, manifestată prin renunţarea la sine, este remediul oferit de Dumnezeu împotriva păcatelor distrugătoare ale egoismului şi lăcomiei. Dumnezeu a stabilit dăruirea sistematică pentru a-Şi susţine lucrarea şi pentru a alina nevoile celor suferinzi şi ale celor săraci. El a plănuit ca dăruirea să devină un obicei, astfel încât să poată contracara păcatul periculos şi înşelător al lăcomiei. Dăruirea continuă diminuează lăcomia până când o face să dispară cu totul. În ordinea lui Dumnezeu, dăruirea sistematică are menirea de a smulge bogăţiile de la cei lacomi la fel de repede cum aceştia le-au câştigat şi de a I le consacra Domnului, căruia îi aparţin. […]

  Practicarea constantă a planului lui Dumnezeu de dăruire sistematică diminuează lăcomia şi fortifică generozitatea. Atunci când bogăţiile cresc, oamenii, deşi declară că sunt evlavioşi, îşi leagă inima de ele şi, cu cât acumulează mai mult, cu atât oferă mai puţin pentru vistieria Domnului. Astfel, bogăţiile îi fac pe oameni egoişti, acumularea lor hrăneşte lăcomia, şi aceste rele sunt întărite prin practicare. Dumnezeu cunoaşte pericolul în care ne aflăm şi ne-a înconjurat cu posibilităţi şi resurse pentru a ne feri să ajungem la ruină. El ne cere să dăm dovadă în mod continuu de generozitate.

  Căminul adventist, pp. 370-371

  Adu-ți aminte de săraci - 2016. Dacă reprezentăm caracterul lui Hristos, orice urmă de egoism trebuie îndepărtată din suflet. Pentru a duce mai departe lucrarea pe care El a încredinţat-o mâinilor noastre, va fi necesar să dăruim fiecare bănişor de care ne-am putea lipsi. Vom auzi de familii sărace şi necăjite şi...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...