Articolul precedentSalvată
  Articolul următorMușcat de moarte, și totuși viu

  Adu-ți aminte de Dumnezeu în testament

  Ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios. (1 Corinteni 4:2)

  Cei care sunt administratori credincioşi ai banilor Domnului vor şti exact cum le stau afacerile şi, ca nişte oameni înţelepţi, vor fi pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă. Dacă timpul lor de probă s-ar încheia pe neaşteptate, ei nu ar lăsa în urmă încurcături pentru cei care sunt chemaţi să le stabilească moştenirea.

  Mulţi nu vor să se gândească deloc să-şi facă testamentul atâta timp cât par sănătoşi. Dar fraţii noştri trebuie să fie prevăzători în această privinţă. Ei trebuie să-şi cunoască bine situaţia financiară şi să nu-şi lase afacerile încurcate. Trebuie să-şi aranjeze averea în aşa fel încât să o poată lăsa oricând. Testamentele trebuie să fie făcute în aşa manieră încât să treacă testul legii. După ce sunt întocmite, ele pot rămâne aşa ani de zile fără să facă niciun rău, dacă se continuă ca, din timp în timp, să se facă donaţii în funcţie de nevoile cauzei lui Dumnezeu. Fraţii mei, moartea nu va veni nici măcar cu o zi mai devreme pentru că voi v-aţi făcut testamentul. Atunci când le lăsaţi rudelor averea voastră prin testament, asiguraţi-vă că nu aţi uitat lucrarea lui Dumnezeu. Voi sunteţi agenţii Săi, care deţin proprietatea Sa, iar cerinţelor Sale trebuie să le acordaţi cea mai înaltă consideraţie. Desigur, soţia şi copiii voştri nu trebuie să fie lăsaţi săraci; trebuie date dispoziţii pentru ei, dacă sunt în lipsuri. Dar nu introduceţi în testamentul vostru, doar pentru că aşa se obişnuieşte, o lungă listă de rude care nu sunt nevoiaşe.

  Nimeni să nu creadă că acumularea de averi în timpul vieţii şi apoi do narea unei părţi din ea la moarte pentru o cauză caritabilă ar fi după gân dul lui Hristos.

  Unii îşi reţin în mod egoist mijloacele în timpul vieţii, gândind că pot compensa această neglijenţă prin includerea lucrării în testament. Însă nici jumătate din mijloacele lăsate astfel ca moştenire nu aduce vreodată foloase scopului specificat. Fraţi şi surori, investiţi în banca cerului voi înşivă şi nu lăsaţi isprăvnicia voastră în seama altcuiva.

  Părinţilor ar trebui să le fie teamă să le încredinţeze copiilor lor talanţii banilor, pe care Dumnezeu i-a aşezat în mâinile lor, dacă nu au cea mai sigură dovadă că aceştia vor manifesta faţă de cauza lui Dumnezeu un interes, o dragoste şi un devotament mai mari decât ale lor şi că vor fi mai se rioşi şi mai plini de zel pentru progresul lucrării lui Dumnezeu.

  Căminul adventist, pp. 396-398

  Adu-ți aminte de Dumnezeu în testament - 2016. Cei care sunt administratori credincioşi ai banilor Domnului vor şti exact cum le stau afacerile şi, ca nişte oameni înţelepţi, vor fi pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă. Dacă timpul lor de probă s-ar încheia pe neaşteptate, ei nu ar lăsa în urmă încurcături pentru cei care sunt chemaţi să le stabilească moştenirea.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...