Articolul precedentSalvată
  Articolul următorMușcat de moarte, și totuși viu

  Adu-ți aminte de Dumnezeu în testament

  Ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios. (1 Corinteni 4:2)

  Cei care sunt administratori credincioşi ai banilor Domnului vor şti exact cum le stau afacerile şi, ca nişte oameni înţelepţi, vor fi pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă. Dacă timpul lor de probă s-ar încheia pe neaşteptate, ei nu ar lăsa în urmă încurcături pentru cei care sunt chemaţi să le stabilească moştenirea.

  Mulţi nu vor să se gândească deloc să-şi facă testamentul atâta timp cât par sănătoşi. Dar fraţii noştri trebuie să fie prevăzători în această privinţă. Ei trebuie să-şi cunoască bine situaţia financiară şi să nu-şi lase afacerile încurcate. Trebuie să-şi aranjeze averea în aşa fel încât să o poată lăsa oricând. Testamentele trebuie să fie făcute în aşa manieră încât să treacă testul legii. După ce sunt întocmite, ele pot rămâne aşa ani de zile fără să facă niciun rău, dacă se continuă ca, din timp în timp, să se facă donaţii în funcţie de nevoile cauzei lui Dumnezeu. Fraţii mei, moartea nu va veni nici măcar cu o zi mai devreme pentru că voi v-aţi făcut testamentul. Atunci când le lăsaţi rudelor averea voastră prin testament, asiguraţi-vă că nu aţi uitat lucrarea lui Dumnezeu. Voi sunteţi agenţii Săi, care deţin proprietatea Sa, iar cerinţelor Sale trebuie să le acordaţi cea mai înaltă consideraţie. Desigur, soţia şi copiii voştri nu trebuie să fie lăsaţi săraci; trebuie date dispoziţii pentru ei, dacă sunt în lipsuri. Dar nu introduceţi în testamentul vostru, doar pentru că aşa se obişnuieşte, o lungă listă de rude care nu sunt nevoiaşe.

  Nimeni să nu creadă că acumularea de averi în timpul vieţii şi apoi do narea unei părţi din ea la moarte pentru o cauză caritabilă ar fi după gân dul lui Hristos.

  Unii îşi reţin în mod egoist mijloacele în timpul vieţii, gândind că pot compensa această neglijenţă prin includerea lucrării în testament. Însă nici jumătate din mijloacele lăsate astfel ca moştenire nu aduce vreodată foloase scopului specificat. Fraţi şi surori, investiţi în banca cerului voi înşivă şi nu lăsaţi isprăvnicia voastră în seama altcuiva.

  Părinţilor ar trebui să le fie teamă să le încredinţeze copiilor lor talanţii banilor, pe care Dumnezeu i-a aşezat în mâinile lor, dacă nu au cea mai sigură dovadă că aceştia vor manifesta faţă de cauza lui Dumnezeu un interes, o dragoste şi un devotament mai mari decât ale lor şi că vor fi mai se rioşi şi mai plini de zel pentru progresul lucrării lui Dumnezeu.

  Căminul adventist, pp. 396-398

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...