Articolul precedentPierdut şi… găsit
  Articolul următorCe-ți pot face o pereche de cizme

  Administratori ai harului divin

  Deoarece avem, felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. (Romani 12:6)

  Domnul nostru a plănuit ca biserica Sa să reflecte înaintea lumii plinătatea şi suficienţa pe care o găsim în El. Noi primim constant din belşugul lui Dumnezeu şi, împărtăşind altora din el, trebuie să reprezentăm înaintea lumii dragostea şi bunătatea lui Hristos. Când tot cerul este în agitaţie, trimiţând mesageri în toate părţile pământului pentru a duce mai departe lucrarea de mântuire, membrii bisericii Dumnezeului viu trebuie să fie şi ei colaboratori cu Isus Hristos. Noi suntem membrii trupului Său spiritual. El este capul, care controlează toate părţile corpului. Isus însuşi, în mila Sa infinită, lucrează la inimile oamenilor, realizând transformările spirituale atât de uimitoare la care îngerii privesc cu uimire şi bucurie. Aceeaşi iubire neegoistă ce-L caracterizează pe învăţătorul se vede în caracterul şi în viaţa adevăraţilor Săi urmaşi. Hristos aşteaptă ca noi să devenim părtaşi la natura Sa divină cât suntem încă în lumea aceasta, reflectând astfel nu numai slava Sa, spre lauda lui Dumnezeu, ci iluminând întunericul de pe pământ cu strălucirea cerului. Aşa se vor împlini cuvintele lui Hristos: „Voi sunteţi lumina lumii.”

  „Noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu” – „ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu.” Cunoaşterea harului lui Dumnezeu, adevărurile din Cuvântul Său, precum şi darurile pământeşti – timpul, mijloacele, talentul şi influenţa – ne sunt toate încredinţate de Dumnezeu spre a fi folosite spre slava Sa şi pentru salvarea altora.

  Oriunde există un impuls al iubirii şi simpatiei, oriunde inima se îndreaptă către alţii spre a-i ridica şi binecuvânta, se manifestă lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu. în adâncimile păgânismului, cei care nu au nicio cunoştinţă despre Legea scrisă a lui Dumnezeu, care nu au auzit niciodată de Numele lui Hristos, au fost buni cu slujitorii Săi, protejându-i cu riscul vieţii. Faptele lor sunt o dovadă a lucrării puterii divine. Duhul Sfânt a sădit harul lui Hristos în inima sălbaticilor, trezindu-le simpatii contrare firii lor, contrare educaţiei primite. „Lumina aceasta… care luminează pe orice om venind în lume” străluceşte în sufletele lor; lumina aceasta, dacă vor lua aminte la ea, le va îndruma paşii către împărăţia lui Dumnezeu.

  Review and Herald, 24 decembrie 1908

  Administratori ai harului divin - 2016. Domnul nostru a plănuit ca biserica Sa să reflecte înaintea lumii plinătatea şi suficienţa pe care o găsim în El. Noi primim constant din belşugul lui Dumnezeu şi, împărtăşind altora din el, trebuie să reprezentăm înaintea lumii dragostea şi bunătatea lui Hristos. Când tot cerul este în agitaţie...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...