Articolul precedentPierdut şi… găsit
  Articolul următorCe-ți pot face o pereche de cizme

  Administratori ai harului divin

  Deoarece avem, felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. (Romani 12:6)

  Domnul nostru a plănuit ca biserica Sa să reflecte înaintea lumii plinătatea şi suficienţa pe care o găsim în El. Noi primim constant din belşugul lui Dumnezeu şi, împărtăşind altora din el, trebuie să reprezentăm înaintea lumii dragostea şi bunătatea lui Hristos. Când tot cerul este în agitaţie, trimiţând mesageri în toate părţile pământului pentru a duce mai departe lucrarea de mântuire, membrii bisericii Dumnezeului viu trebuie să fie şi ei colaboratori cu Isus Hristos. Noi suntem membrii trupului Său spiritual. El este capul, care controlează toate părţile corpului. Isus însuşi, în mila Sa infinită, lucrează la inimile oamenilor, realizând transformările spirituale atât de uimitoare la care îngerii privesc cu uimire şi bucurie. Aceeaşi iubire neegoistă ce-L caracterizează pe învăţătorul se vede în caracterul şi în viaţa adevăraţilor Săi urmaşi. Hristos aşteaptă ca noi să devenim părtaşi la natura Sa divină cât suntem încă în lumea aceasta, reflectând astfel nu numai slava Sa, spre lauda lui Dumnezeu, ci iluminând întunericul de pe pământ cu strălucirea cerului. Aşa se vor împlini cuvintele lui Hristos: „Voi sunteţi lumina lumii.”

  „Noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu” – „ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu.” Cunoaşterea harului lui Dumnezeu, adevărurile din Cuvântul Său, precum şi darurile pământeşti – timpul, mijloacele, talentul şi influenţa – ne sunt toate încredinţate de Dumnezeu spre a fi folosite spre slava Sa şi pentru salvarea altora.

  Oriunde există un impuls al iubirii şi simpatiei, oriunde inima se îndreaptă către alţii spre a-i ridica şi binecuvânta, se manifestă lucrarea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu. în adâncimile păgânismului, cei care nu au nicio cunoştinţă despre Legea scrisă a lui Dumnezeu, care nu au auzit niciodată de Numele lui Hristos, au fost buni cu slujitorii Săi, protejându-i cu riscul vieţii. Faptele lor sunt o dovadă a lucrării puterii divine. Duhul Sfânt a sădit harul lui Hristos în inima sălbaticilor, trezindu-le simpatii contrare firii lor, contrare educaţiei primite. „Lumina aceasta… care luminează pe orice om venind în lume” străluceşte în sufletele lor; lumina aceasta, dacă vor lua aminte la ea, le va îndruma paşii către împărăţia lui Dumnezeu.

  Review and Herald, 24 decembrie 1908

  Administratori ai harului divin - 2016. Domnul nostru a plănuit ca biserica Sa să reflecte înaintea lumii plinătatea şi suficienţa pe care o găsim în El. Noi primim constant din belşugul lui Dumnezeu şi, împărtăşind altora din el, trebuie să reprezentăm înaintea lumii dragostea şi bunătatea lui Hristos. Când tot cerul este în agitaţie...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...