Dumnezeu vorbește

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. (Psalmii 46:10)

  În timpul vieţii Sale pământeşti, Isus primea înţelepciune şi putere în orele pe care le petrecea rugându-Se singur. Tinerii să-I urmeze exemplul şi, fie dimineaţa, fie la apus, să găsească un timp liniştit pentru comuniune cu Tatăl lor din ceruri. Iar pe parcursul zilei, să-şi înalţe inimile către Dumnezeu. La fiecare pas pe care-l facem, El spune: „Eu simt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: «Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!»” (Isaia 41:13). Dacă ar învăţa aceste lecţii în zorii vieţii, cu câtă prospeţime şi putere, cu câtă bucurie şi gingăşie ar fi umplută viaţa copiilor noştri!

  Acestea sunt lecţii pe care nu le poate preda decât cel care le-a învăţat pentru sine. Învăţăturile Scripturii nu au un efect mai mare asupra umerilor tocmai pentru că atât de mulţi părinţi şi educatori îşi mărturisesc credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu, dar vieţile lor Îi neagă puterea. Din când în când, tinerii simt puterea Cuvântului şi înţeleg cât de preţioasă este dragostea lui Hristos, cât de frumos este caracterul Său şi câte posibilităţi le oferă o viaţă trăită în slujba Sa. însă, în contrast, văd viaţa celor care mărturisesc că respectă principiile lui Dumnezeu. Foarte mulţi sunt descrişi cu acurateţe în cuvintele rostite către profetul Ezechiel:

  „Fiul omului, copiii poporului tău vorbesc de tine pe lângă ziduri şi pe la uşile caselor şi zic unul altuia, fiecare fratelui său: «Veniţi dar şi ascultaţi care este cuvântul ieşit de la Domnul!» Şi vin cu grămada la tine, stau înaintea ta ca popor al Meu, ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc” (Ezechiel 13:30,31).

  Una este să tratăm Biblia ca pe o carte de învăţături morale, pe care să o ascultăm câtă vreme se potrivesc cu spiritul timpurilor în care trăim şi cu a statutui nostru social, şi cu totul altceva este să o vedem aşa cum este în realitate – Cuvântul Dumnezeului celui viu, Cuvântul care este viaţa noastră, Cuvântul care trebuie să ne modeleze acţiunile, vorbele şi gândurile. A avea a părere despre Cuvântul lui Dumnezeu care nu se ridică la nivelul descris anii mai sus înseamnă a-l respinge. Iar cauza principală a scepticismului şi a necredinţei tinerilor este tocmai această respingere a Scripturii din partea color care îşi declară credinţa în ea. […]

  Mulţi, chiar în clipele lor de închinare, nu reuşesc să primească binecuvântarea adevăratei comuniuni cu Dumnezeu. Sunt prea zoriţi. Cu paşi grăbiți, trec în viteză prin locul în care se manifestă prezenţa iubitoare a Isus Hristos, zăbovind poate o clipă în atmosfera sacră, dar neaşteptând să primească sfat. Nu pot rămâne cu învăţătorul divin din lipsă de timp.

  Educaţie, pp. 259-260

  Dumnezeu vorbește - 2016. În timpul vieţii Sale pământeşti, Isus primea înţelepciune şi putere în orele pe care le petrecea rugându-Se singur. Tinerii să-I urmeze exemplul şi, fie dimineaţa, fie la apus, să găsească un timp liniştit pentru comuniune cu Tatăl lor din ceruri. Iar pe parcursul zilei, să-şi înalţe inimile către Dumnezeu.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...