Articolul precedentMult cu Dumnezeu
  Articolul următorAcceptând călăuzirea Sa

  Alege înțelept

  Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? (Matei 16:26)

  Dumnezeu doreşte ca tinerii să devină oameni cu o minte sănătoasă, să fie pregătiţi de acţiune în nobila Sa lucrare şi instruiţi să poarte răspunderi. Dumnezeu cheamă tineri cu inima neîntinată, tari, plini de curaj şi hotărâţi să lupte fără ezitare în lupta ce le stă în faţă, spre a-L preamări pe Dumnezeu şi a fi o binecuvântare pentru omenire. Dacă tinerii ar face din Biblie studiul lor, dacă şi-ar ţine sub control dorinţele năvalnice şi dacă ar asculta de glasul Creatorului şi Răscumpărătorului lor, ei nu numai că ar fi în pace cu Dumnezeu, dar ar ajunge să fie înnobilaţi si înălţaţi. Va fi în interesul tău veşnic, tânărul meu prieten, să iei aminte la îndrumările date iii Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că ele sunt de o valoare inestimabilă pentru tine!

  Te sfătuiesc stăruitor să fii înţelept şi să te gândeşti la rezultatul trăirii unei vieţi sălbatice, necontrolate de Spiritul lui Dumnezeu. „Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea.” De dragul sufletului tău, de dragul lui Hristos, care S-a dat pe Sine spre a te salva din ruină, opreşte-te şi cântăreşte bine răspunderile, oportunităţile şi posibilităţile tale. Dumnezeu ţi-a dat prilejul de a împlini un destin măreţ. Influenţa ta poate vorbi în favoarea adevărului lui Dumnezeu; tu poţi fi un conlucrător cu Dumnezeu în marea lucrare de răscumpărare a oamenilor…

  O, de ar aprecia tinerii destinul înalt la care sunt chemaţi! Cumpăneşte bine cărările picioarelor tale! Începe-ţi lucrarea cu o ţintă înaltă şi sfântă şi hotărăşte-te ca, prin puterea harului lui Dumnezeu, să nu te abaţi de la calea dreptăţii. Dacă începi să mergi într-o direcţie greşită, fiecare pas va fi însoţit de pericole şi dezastru şi vei continua să te rătăceşti de la calea adevărului, a siguranţei şi succesului. Ai nevoie ca intelectul tău să fie întărit, ca energiile tale morale să fie însufleţite prin putere divină.

  Cauza lui Dumnezeu reclamă cele mai înalte puteri ale fiinţei şi există în multe câmpuri nevoia urgentă de tineri cu calificări literare. Este nevoie de oameni cărora să li se poată încredinţa lucrarea în câmpurile întinse, care sunt acum albe pentru seceriş. Tineri cu talente obişnuite, dar care se predau cu totul lui Dumnezeu, care nu sunt corupţi de viciu şi de necurăţie, vor fi plini de succes şi vor primi puterea de a face o mare lucrare pentru Dumnezeu.

  Solii pentru tineret, pp. 21-22

  Alege înțelept - 2016. Dumnezeu doreşte ca tinerii să devină oameni cu o minte sănătoasă, să fie pregătiţi de acţiune în nobila Sa lucrare şi instruiţi să poarte răspunderi. Dumnezeu cheamă tineri cu inima neîntinată, tari, plini de curaj şi hotărâţi să lupte fără ezitare în lupta ce le stă în faţă, spre a-L preamări pe Dumnezeu şi a fi...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...