Alege înțelept

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? (Matei 16:26)

Dumnezeu doreşte ca tinerii să devină oameni cu o minte sănătoasă, să fie pregătiţi de acţiune în nobila Sa lucrare şi instruiţi să poarte răspunderi. Dumnezeu cheamă tineri cu inima neîntinată, tari, plini de curaj şi hotărâţi să lupte fără ezitare în lupta ce le stă în faţă, spre a-L preamări pe Dumnezeu şi a fi o binecuvântare pentru omenire. Dacă tinerii ar face din Biblie studiul lor, dacă şi-ar ţine sub control dorinţele năvalnice şi dacă ar asculta de glasul Creatorului şi Răscumpărătorului lor, ei nu numai că ar fi în pace cu Dumnezeu, dar ar ajunge să fie înnobilaţi si înălţaţi. Va fi în interesul tău veşnic, tânărul meu prieten, să iei aminte la îndrumările date iii Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că ele sunt de o valoare inestimabilă pentru tine!

Te sfătuiesc stăruitor să fii înţelept şi să te gândeşti la rezultatul trăirii unei vieţi sălbatice, necontrolate de Spiritul lui Dumnezeu. „Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea.” De dragul sufletului tău, de dragul lui Hristos, care S-a dat pe Sine spre a te salva din ruină, opreşte-te şi cântăreşte bine răspunderile, oportunităţile şi posibilităţile tale. Dumnezeu ţi-a dat prilejul de a împlini un destin măreţ. Influenţa ta poate vorbi în favoarea adevărului lui Dumnezeu; tu poţi fi un conlucrător cu Dumnezeu în marea lucrare de răscumpărare a oamenilor…

O, de ar aprecia tinerii destinul înalt la care sunt chemaţi! Cumpăneşte bine cărările picioarelor tale! Începe-ţi lucrarea cu o ţintă înaltă şi sfântă şi hotărăşte-te ca, prin puterea harului lui Dumnezeu, să nu te abaţi de la calea dreptăţii. Dacă începi să mergi într-o direcţie greşită, fiecare pas va fi însoţit de pericole şi dezastru şi vei continua să te rătăceşti de la calea adevărului, a siguranţei şi succesului. Ai nevoie ca intelectul tău să fie întărit, ca energiile tale morale să fie însufleţite prin putere divină.

Cauza lui Dumnezeu reclamă cele mai înalte puteri ale fiinţei şi există în multe câmpuri nevoia urgentă de tineri cu calificări literare. Este nevoie de oameni cărora să li se poată încredinţa lucrarea în câmpurile întinse, care sunt acum albe pentru seceriş. Tineri cu talente obişnuite, dar care se predau cu totul lui Dumnezeu, care nu sunt corupţi de viciu şi de necurăţie, vor fi plini de succes şi vor primi puterea de a face o mare lucrare pentru Dumnezeu.

Solii pentru tineret, pp. 21-22

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor