Articolul precedentGlasul Păstorului
  Articolul următorO viață în Hristos

  Dovedește-te credincios

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura! (2 Timotei 4:2)

  Aveţi la îndemână posibilităţi nelimitate. Un om, aşa cum aplică Dumnezeu acest termen, este un fiu al lui Dumnezeu. „Acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă… Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţeşte, după cum El este curat.” Este privilegiul vostru să vă întoarceţi de la ceea ce este inferior şi lipsit de valoare şi să vă ridicaţi la un standard înalt – să fiţi respectaţi de oameni şi iubiţi de Dumnezeu.

  Lucrarea religioasă pe care o dă Domnul tinerilor şi oamenilor de toate vârstele dovedeşte respectul Său pentru ei, copiii Săi. El le încredinţează lucrarea stăpânirii de sine. Îi cheamă să fie părtaşi cu El la marea lucrare de răscumpărare şi înălţare. După cum un tată îl ia pe fiul său ca asociat în afacerea sa, tot aşa Domnul îi ia pe copiii Săi ca asociaţi cu El. Noi suntem făcuţi împreună-lucrători cu Dumnezeu. Isus spune: „Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume.” N-ai alege mai degrabă să fii un copil al lui Dumnezeu decât slujitorul lui Satana şi al păcatului, având numele înregistrat ca duşman al lui Hristos?

  Tinerii au nevoie de mai mult din harul lui Hristos, astfel încât să aducă principiile creştinismului în viaţa lor zilnică. Pregătirea pentru venirea lui Hristos este o pregătire făcută prin El, pentru exercitarea celor mai bune calităţi ale noastre. Este privilegiul fiecărui tânăr să dea caracterului său o formă frumoasă. Dar pentru aceasta avem o nevoie stringentă de a rămâne aproape de Isus. El este puterea, eficienţa şi tăria noastră. Nu ne putem baza pe noi nici măcar o singură clipă…

  Oricât de mari sau de mici sunt talentele voastre, amintiţi-vă că ele v-au fost doar încredinţate. Astfel Dumnezeu vă încearcă, dându-vă posibilitatea să vă dovediţi credincioşia. Lui Îi datoraţi toate capacităţile voastre. Lui Îi aparţin puterile trupului, minţii şi sufletului vostru şi pentru El trebuie folosite. Timpul, influenţa, calităţile, abilităţile voastre – despre toate trebuie să daţi socoteală înaintea Celui care dăruieşte tot. Cel care caută, prin eforturi stăruitoare, să ducă mai departe măreţul plan al Domnului de înălţare a omenirii, îşi foloseşte cel mai bine darurile primite.

  Perseveraţi în lucrarea pe care aţi început-o şi câştigaţi victorie după victorie. Educaţi-vă pe voi înşivă în vederea unui scop. Aveţi în vedere cel mai înalt standard ca să realizaţi un bine din ce în ce mai mare, reflectând astfel slava lui Dumnezeu.

  Solii pentru tineret, pp. 47-48

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...