Articolul precedentGlasul Păstorului
  Articolul următorO viață în Hristos

  Dovedește-te credincios

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura! (2 Timotei 4:2)

  Aveţi la îndemână posibilităţi nelimitate. Un om, aşa cum aplică Dumnezeu acest termen, este un fiu al lui Dumnezeu. „Acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă… Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţeşte, după cum El este curat.” Este privilegiul vostru să vă întoarceţi de la ceea ce este inferior şi lipsit de valoare şi să vă ridicaţi la un standard înalt – să fiţi respectaţi de oameni şi iubiţi de Dumnezeu.

  Lucrarea religioasă pe care o dă Domnul tinerilor şi oamenilor de toate vârstele dovedeşte respectul Său pentru ei, copiii Săi. El le încredinţează lucrarea stăpânirii de sine. Îi cheamă să fie părtaşi cu El la marea lucrare de răscumpărare şi înălţare. După cum un tată îl ia pe fiul său ca asociat în afacerea sa, tot aşa Domnul îi ia pe copiii Săi ca asociaţi cu El. Noi suntem făcuţi împreună-lucrători cu Dumnezeu. Isus spune: „Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume.” N-ai alege mai degrabă să fii un copil al lui Dumnezeu decât slujitorul lui Satana şi al păcatului, având numele înregistrat ca duşman al lui Hristos?

  Tinerii au nevoie de mai mult din harul lui Hristos, astfel încât să aducă principiile creştinismului în viaţa lor zilnică. Pregătirea pentru venirea lui Hristos este o pregătire făcută prin El, pentru exercitarea celor mai bune calităţi ale noastre. Este privilegiul fiecărui tânăr să dea caracterului său o formă frumoasă. Dar pentru aceasta avem o nevoie stringentă de a rămâne aproape de Isus. El este puterea, eficienţa şi tăria noastră. Nu ne putem baza pe noi nici măcar o singură clipă…

  Oricât de mari sau de mici sunt talentele voastre, amintiţi-vă că ele v-au fost doar încredinţate. Astfel Dumnezeu vă încearcă, dându-vă posibilitatea să vă dovediţi credincioşia. Lui Îi datoraţi toate capacităţile voastre. Lui Îi aparţin puterile trupului, minţii şi sufletului vostru şi pentru El trebuie folosite. Timpul, influenţa, calităţile, abilităţile voastre – despre toate trebuie să daţi socoteală înaintea Celui care dăruieşte tot. Cel care caută, prin eforturi stăruitoare, să ducă mai departe măreţul plan al Domnului de înălţare a omenirii, îşi foloseşte cel mai bine darurile primite.

  Perseveraţi în lucrarea pe care aţi început-o şi câştigaţi victorie după victorie. Educaţi-vă pe voi înşivă în vederea unui scop. Aveţi în vedere cel mai înalt standard ca să realizaţi un bine din ce în ce mai mare, reflectând astfel slava lui Dumnezeu.

  Solii pentru tineret, pp. 47-48

  Dovedește-te credincios - 2016. Aveţi la îndemână posibilităţi nelimitate. Un om, aşa cum aplică Dumnezeu acest termen, este un fiu al lui Dumnezeu. „Acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă... Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţeşte, după cum El este curat.” Este privilegiul vostru să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...