Idealul lui Dumnezeu

  Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. (Romani 8:14)

  Ascultarea fidelă de cerinţele lui Dumnezeu va avea o putere surprinzătoare de a eleva, dezvolta şi fortifica toate capacităţile şi aptitudinile noastre. Se constată că aceia care la tinereţe s-au dedicat slujirii lui Dumnezeu sunt oameni cu o judecată sănătoasă şi cu discernământ. De ce? Pentru că, în primul rând, comuniunea cu cel mai mare învăţător pe care l-a cunoscut lumea vreodată dezvoltă capacitatea de înţelegere, iluminează mintea şi curăţă inima – elevează, rafinează şi înnobilează întreaga fiinţă. „Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.” […]

  Dumnezeu va face o mare lucrare pentru tineri, dacă ei vor primi, cu ajutorul Duhului Sfânt, Cuvântul Său în inimă şi dacă îl vor pune în practică. El caută mereu să-i atragă la Sine, Sursa întregii înţelepciuni, Izvorul bunătăţii, purităţii şi adevărului. Mintea ocupată cu subiecte înalte devine ea însăşi nobilă. – Signs of the Times, 1 decembrie 1881

  Atunci când harul lui Dumnezeu ia inima în stăpânire, se observă că tendinţele spre rău moştenite şi cultivate sunt răstignite. Trebuie să se înceapă o viaţă nouă, aflată sub un nou control. Toate faptele trebuie făcute spre slava lui Dumnezeu. Lucrarea aceasta include atât viaţa exterioară, cât şi viaţa interioară. întreaga fiinţă, trup, suflet şi spirit, trebuie adusă în supunere faţă de Dumnezeu, pentru a fi folosită de El ca instrument al neprihănirii.

  Cei fireşti nu se supun Legii lui Dumnezeu şi, într-adevăr, nici nu pot, prin ei înşişi, să se supună. Prin credinţă însă, cei înnoiţi trăiesc zi de zi viaţa lui Hristos. Ei arată zi de zi că ştiu că sunt proprietatea lui Dumnezeu.

  Trupul şi sufletul îi aparţin lui Dumnezeu. El L-a dat pe Fiul Său pentru răscumpărarea lumii şi, datorită acestui fapt, ne-a fost acordată o nouă tranşă de viaţă, o perioadă de probă în care să ne dezvoltăm caractere de o loialitate perfectă. El ne-a răscumpărat din robia păcatului şi a făcut posibil Hă ducem o viaţă de slujire renăscută, transformată.

  Noi purtăm sigiliul lui Dumnezeu. El ne-a răscumpărat şi doreşte să ne amintim că puterile noastre fizice, mentale şi morale îi aparţin. Timpul şi influenţa, raţiunea, afecţiunea şi conştiinţa, toate sunt ale Lui şi trebuie folosite numai în armonie cu voinţa Sa. Ele nu trebuie folosite după sfaturile lumii.

  The Youth’s Instructor, 8 noiembrie 1900

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...