Idealul lui Dumnezeu

  Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. (Romani 8:14)

  Ascultarea fidelă de cerinţele lui Dumnezeu va avea o putere surprinzătoare de a eleva, dezvolta şi fortifica toate capacităţile şi aptitudinile noastre. Se constată că aceia care la tinereţe s-au dedicat slujirii lui Dumnezeu sunt oameni cu o judecată sănătoasă şi cu discernământ. De ce? Pentru că, în primul rând, comuniunea cu cel mai mare învăţător pe care l-a cunoscut lumea vreodată dezvoltă capacitatea de înţelegere, iluminează mintea şi curăţă inima – elevează, rafinează şi înnobilează întreaga fiinţă. „Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.” […]

  Dumnezeu va face o mare lucrare pentru tineri, dacă ei vor primi, cu ajutorul Duhului Sfânt, Cuvântul Său în inimă şi dacă îl vor pune în practică. El caută mereu să-i atragă la Sine, Sursa întregii înţelepciuni, Izvorul bunătăţii, purităţii şi adevărului. Mintea ocupată cu subiecte înalte devine ea însăşi nobilă. – Signs of the Times, 1 decembrie 1881

  Atunci când harul lui Dumnezeu ia inima în stăpânire, se observă că tendinţele spre rău moştenite şi cultivate sunt răstignite. Trebuie să se înceapă o viaţă nouă, aflată sub un nou control. Toate faptele trebuie făcute spre slava lui Dumnezeu. Lucrarea aceasta include atât viaţa exterioară, cât şi viaţa interioară. întreaga fiinţă, trup, suflet şi spirit, trebuie adusă în supunere faţă de Dumnezeu, pentru a fi folosită de El ca instrument al neprihănirii.

  Cei fireşti nu se supun Legii lui Dumnezeu şi, într-adevăr, nici nu pot, prin ei înşişi, să se supună. Prin credinţă însă, cei înnoiţi trăiesc zi de zi viaţa lui Hristos. Ei arată zi de zi că ştiu că sunt proprietatea lui Dumnezeu.

  Trupul şi sufletul îi aparţin lui Dumnezeu. El L-a dat pe Fiul Său pentru răscumpărarea lumii şi, datorită acestui fapt, ne-a fost acordată o nouă tranşă de viaţă, o perioadă de probă în care să ne dezvoltăm caractere de o loialitate perfectă. El ne-a răscumpărat din robia păcatului şi a făcut posibil Hă ducem o viaţă de slujire renăscută, transformată.

  Noi purtăm sigiliul lui Dumnezeu. El ne-a răscumpărat şi doreşte să ne amintim că puterile noastre fizice, mentale şi morale îi aparţin. Timpul şi influenţa, raţiunea, afecţiunea şi conştiinţa, toate sunt ale Lui şi trebuie folosite numai în armonie cu voinţa Sa. Ele nu trebuie folosite după sfaturile lumii.

  The Youth’s Instructor, 8 noiembrie 1900

  Idealul lui Dumnezeu - 2016. Ascultarea fidelă de cerinţele lui Dumnezeu va avea o putere surprinzătoare de a eleva, dezvolta şi fortifica toate capacităţile şi aptitudinile noastre. Se constată că aceia care la tinereţe s-au dedicat slujirii lui Dumnezeu sunt oameni cu o judecată sănătoasă şi cu discernământ. De ce?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Poți rămâne la fel?

  Doamne, Te rog să mă ajuți să fiu amabil și curtenitor cu semenii mei, tineri sau bătrâni, nu doar când sunt și ei politicoși și curtenitori, ci întotdeauna, așa cum ai fost Tu! PROVOCARE: Trimite-i astăzi unui tânăr din biserica ta un mesaj de încurajare!

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...