Înrolează-te în armata lui Hristos

  După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini. (Apocalipsa 7:9)

  Ca fii şi fiice ale lui Dumnezeu, creştinii ar trebui să se străduiască să atingă idealul înalt prezentat lor în Evanghelie. Ei n-ar trebui să se mulţumească cu nimic mai puţin decât perfecţiunea. […]

  Să facem din Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu studiul nostru, aducând în viaţa noastră principiile lui sfinte. Să umblăm înaintea lui Dumnezeu în smerenie şi blândeţe, corectându-ne zilnic greşelile. Să nu ne separăm sufletul de El prin mândrie egoistă. Nu nutriţi un sentiment de mare supremaţie, considerându-vă mai buni decât alţii. „Cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.” Pacea şi odihna vor veni la voi pe măsură ce veţi aduce voinţa voastră la supunere faţă de voinţa lui Hristos. Atunci, dragostea Sa va domni în inimă, aducând în captivitate faţă de Mântuitorul resorturile tainice ale acţiunii. Temperamentul pripit, uşor iritabil va fi domolit şi supus prin harul Său. Conştienţa păcatelor iertate va aduce acea pace care întrece orice cunoştinţă. Va exista un efort sincer de a birui tot ce se opune desăvârşirii creştine. Disputa va dispărea. Aceia care găseau defecte la alţii vor vedea că în caracterul lor există defecte mult mai mari.

  Unii ascultă adevărul şi sunt convinşi că au trăit contrar voinţei divine sunt condamnaţi şi se pocăiesc de fărădelegile lor. Pe baza meritelor lui Hristos şi printr-o credinţă adevărată în El, primesc iertare de păcat. Pe măsură ce încetează să facă răul şi învaţă să facă binele, ei cresc în har şi în cunoaşterea lui Dumnezeu. Ei înţeleg că trebuie să se sacrifice pentru a se separa de lume; iar după ce socotesc preţul, privesc la toate ca la o pierdere, ca să-L poată câştiga pe Hristos. Ei s-au înrolat în armata lui Hristos. Bătălia le stă înainte şi intră în ea plini de curaj şi veseli, luptând împotriva înclinaţiilor lor fireşti şi împotriva dorinţelor egoiste, aducând voinţa în supunere faţă de voinţa Lui. Ei Îl caută zilnic pe Domnul pentru harul de a-L asculta şi sunt întăriţi şi ajutaţi. Aceasta este convertirea autentică. În dependenţă umilă şi plină de recunoştinţă, cei care au primit o inimă nouă se bizuie pe ajutorul Lui. Ei aduc în viaţa lor rodul neprihănirii. Altădată se iubeau pe ei înşişi. Plăcerile lumeşti erau desfătarea lor. Acum, idolul lor este detronat şi Dumnezeu deţine supremaţia.

  The Youth’s Instructiv. 26 septembrie 1901

  Înrolează-te în armata lui Hristos - 2016. Să facem din Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu studiul nostru, aducând în viaţa noastră principiile lui sfinte. Să umblăm înaintea lui Dumnezeu în smerenie şi blândeţe, corectându-ne zilnic greşelile. Să nu ne separăm sufletul de El prin mândrie egoistă. Nu nutriţi un sentiment de mare supremaţie, considerându-vă...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...