Articolul precedentCurajul schimbă lumea
  Articolul următorMisiune prin rugăciune (I)

  Lecții din înălțarea și prăbușirea națiunilor

  El descoperă ce este adânc şi ascuns; El ştie ce este în întuneric şi la El locuieşte lumina. (Daniel 2:22)

  Profeţii cărora le-au fost dezvăluite aceste scene au dorit mult să le înţeleagă semnificaţia. Ei au făcut din acestea „ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare. Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vede re Duhul lui Hristos, care era în ei. (…) Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înşişi, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri (…), în care chiar îngerii doresc să privească” (1 Petru 1:10-12).

  Cât de importante sunt pentru noi, care trăim vremea împlinirii lor, şi ce interes viu stârnesc în inima noastră descrierile evenimentelor pe care copiii lui Dumnezeu le-au aşteptat, le-au dorit şi le-au cerut în rugăciune de când primii noştri părinţi au părăsit Edenul! […]

  Din înălţarea şi prăbuşirea naţiunilor, aşa cum sunt descoperite în mod lămurit pe paginile Sfintei Scripturi, oamenii trebuie să înveţe cât de lipsită de valoare este slava exterioară, lumească. Cum a dispărut cu desăvârşire Babilonul, cu toată puterea şi splendoarea lui, care n-au mai fost egalate de atunci şi care le păreau atât de stabile şi de durabile oamenilor din zi lele acelea! A pierit „ca floarea ierbii”. Aşa piere tot ce nu-şi are temeha în Dumnezeu. Nu rezistă decât ceea ce se întrepătrunde cu planul Său şi Îi exprimă caracterul. Principiile Sale sunt singurele lucruri durabile pe caro le cunoaşte lumea noastră.

  Şi cei vârstnici, şi cei tineri au nevoie să înveţe aceste mari adevăruri Trebuie să studiem modul de desfăşurare a planului lui Dumnezeu în iste ria naţiunilor, dar şi în viitorul revelat în profeţii, ca să evaluăm la adevă rata lor valoare lucrurile văzute şi pe cele nevăzute, ca să învăţăm care este adevăratul scop al vieţii şi, privind lucrurile vremelnice în lumina veşniciei, să le utihzăm în modul cel mai nobil şi mai adecvat cu putinţă. Astfel, în văţând încă de aici principiile împărăţiei Sale şi devenind cetăţeni ai ei, putem fi pregătiţi, la venirea Lui, să intrăm în ea împreună cu El.

  Ziua aceasta este iminentă. Pentru lecţiile pe care le mai avem de învă ţat, pentru lucrarea pe care o mai avem de făcut, pentru transformarea cnn trebuie să se mai producă în caracterul nostru, timpul rămas este foarte scurt.

  Educaţie, pp. 183-184

  Lecții din înălțarea și prăbușirea națiunilor - 2016. Profeţii cărora le-au fost dezvăluite aceste scene au dorit mult să le înţeleagă semnificaţia. Ei au făcut din acestea „ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare. Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vede re Duhul lui Hristos, care era în ei. (...) Lor le-a fost descoperit că...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...