Articolul precedentCele mai mici lucruri
  Articolul următorSub supravegherea radarului

  Dobândirea cunoașterii de Dumnezeu

  Frica de Domnul este începutul înţelepciunii şi cunoaşterea Celui Sfânt este pricepere. (Proverbele 9:10; NTR)

  Asemenea Mântuitorului nostru, ne aflăm în această lume pentru a sluji viului Dumnezeu. Suntem aici pentru a deveni ca Dumnezeu în caracter şi pentru a-L descoperi lumii printr-o viaţă de slujire. Pentru a fi conlucrători cu Dumnezeu, pentru a deveni ca El şi a descoperi caracterul Său, trebuie să-L cunoaştem corect. Trebuie să-L cunoaştem aşa cum Se descoperă El însuşi.

  O cunoaştere a lui Dumnezeu este temelia oricărei educaţii adevărate şi a oricărei slujiri adevărate. Este singura apărare reală împotriva ispitei. Numai ea ne poate face asemenea lui Dumnezeu în caracter.

  Aceasta este cunoaşterea de care au nevoie toţi aceia care lucrează pentru ridicarea semenilor lor. Transformarea caracterului, puritatea vieţii, eficienţa slujirii, îmbrăţişarea principiilor corecte, toate depind de o cunoaştere exactă a lui Dumnezeu. Această cunoaştere este pregătirea esenţială atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru viaţa viitoare. […]

  Lucrurile din natură pe care le privim acum nu ne dau decât o idee vagă despre slava Edenului. Păcatul a întunecat frumuseţea pământului; asupra tuturor lucrurilor se pot vedea urmele lucrării răului. Şi totuşi, mult din ceea ce este frumos rămâne. Natura dă mărturie că Cineva infinit în putere, mare în bunătate, îndurare şi dragoste a creat pământul şi l-a umplut cu viaţă şi bucurie. Chiar şi în starea lor degenerată, toate lucrurile dezvăluie atingerea marelui Maestru. Ori încotro ne-am întoarce, putem auzi glasul lui Dumnezeu şi putem vedea dovezile bunătăţii Sale.

  De la bubuitul solemn, cu tonalităţi grave, al tunetului şi de la vuietul neîncetat al bătrânului ocean până la ciripitul vesel care umple pădurile de cântec, zecile de mii de voci ale naturii îi aduc laude. Pe pământ, în mare şi pe cer, cu coloritul şi nuanţele lor minunate, aflându-se într-un contrast superb sau împletindu-se armonios, vedem slava Sa. Munţii cei veşnici ne vorbesc despre puterea Sa. Copacii, care îşi flutură verzile lor stindarde în lumina soarelui, şi florile, cu frumuseţea lor delicată, arată către Creatorul lor. Verdele viu care acoperă ca un covor pământul brun vorbeşte despre grija lui Dumnezeu pentru cele mai umile creaturi ale Sale. Peşterile submarine şi adâncimile pământului descoperă comorile Sale. […] Toată strălucirea şi frumuseţea care împodobesc pământul şi luminează cerurile vorbesc despre Dumnezeu.

  Divina vindecare, pp. 409, 411-412

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...