Articolul precedentCele mai mici lucruri
  Articolul următorSub supravegherea radarului

  Dobândirea cunoașterii de Dumnezeu

  Frica de Domnul este începutul înţelepciunii şi cunoaşterea Celui Sfânt este pricepere. (Proverbele 9:10; NTR)

  Asemenea Mântuitorului nostru, ne aflăm în această lume pentru a sluji viului Dumnezeu. Suntem aici pentru a deveni ca Dumnezeu în caracter şi pentru a-L descoperi lumii printr-o viaţă de slujire. Pentru a fi conlucrători cu Dumnezeu, pentru a deveni ca El şi a descoperi caracterul Său, trebuie să-L cunoaştem corect. Trebuie să-L cunoaştem aşa cum Se descoperă El însuşi.

  O cunoaştere a lui Dumnezeu este temelia oricărei educaţii adevărate şi a oricărei slujiri adevărate. Este singura apărare reală împotriva ispitei. Numai ea ne poate face asemenea lui Dumnezeu în caracter.

  Aceasta este cunoaşterea de care au nevoie toţi aceia care lucrează pentru ridicarea semenilor lor. Transformarea caracterului, puritatea vieţii, eficienţa slujirii, îmbrăţişarea principiilor corecte, toate depind de o cunoaştere exactă a lui Dumnezeu. Această cunoaştere este pregătirea esenţială atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru viaţa viitoare. […]

  Lucrurile din natură pe care le privim acum nu ne dau decât o idee vagă despre slava Edenului. Păcatul a întunecat frumuseţea pământului; asupra tuturor lucrurilor se pot vedea urmele lucrării răului. Şi totuşi, mult din ceea ce este frumos rămâne. Natura dă mărturie că Cineva infinit în putere, mare în bunătate, îndurare şi dragoste a creat pământul şi l-a umplut cu viaţă şi bucurie. Chiar şi în starea lor degenerată, toate lucrurile dezvăluie atingerea marelui Maestru. Ori încotro ne-am întoarce, putem auzi glasul lui Dumnezeu şi putem vedea dovezile bunătăţii Sale.

  De la bubuitul solemn, cu tonalităţi grave, al tunetului şi de la vuietul neîncetat al bătrânului ocean până la ciripitul vesel care umple pădurile de cântec, zecile de mii de voci ale naturii îi aduc laude. Pe pământ, în mare şi pe cer, cu coloritul şi nuanţele lor minunate, aflându-se într-un contrast superb sau împletindu-se armonios, vedem slava Sa. Munţii cei veşnici ne vorbesc despre puterea Sa. Copacii, care îşi flutură verzile lor stindarde în lumina soarelui, şi florile, cu frumuseţea lor delicată, arată către Creatorul lor. Verdele viu care acoperă ca un covor pământul brun vorbeşte despre grija lui Dumnezeu pentru cele mai umile creaturi ale Sale. Peşterile submarine şi adâncimile pământului descoperă comorile Sale. […] Toată strălucirea şi frumuseţea care împodobesc pământul şi luminează cerurile vorbesc despre Dumnezeu.

  Divina vindecare, pp. 409, 411-412

  Dobândirea cunoașterii de Dumnezeu - 2016. Asemenea Mântuitorului nostru, ne aflăm în această lume pentru a sluji viului Dumnezeu. Suntem aici pentru a deveni ca Dumnezeu în caracter şi pentru a-L descoperi lumii printr-o viaţă de slujire. Pentru a fi conlucrători cu Dumnezeu, pentru a deveni ca El şi a descoperi caracterul Său, trebuie să...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...