Mintea și corpul

  Păstrează în inima ta sfaturile mele! Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale. (Proverbele 3:1,2)

  Ca principiu fundamental al educaţiei în aceste domenii, tinerii ar trebui să fie învăţaţi că legile naturii sunt legile lui Dumnezeu şi deci sunt divine, la fel ca preceptele Decalogului. Dumnezeu a scris legile care ne guvernează organismul pe fiecare nerv, muşchi şi fibră a corpului. Fiecare încălcare a acestor legi, fie din neglijenţă, fie cu bună ştiinţă, este un păcat împotriva Creatorului nostru. […]

  Ar trebui subliniată atât influenţa minţii asupra corpului, cât şi cea a corpului asupra minţii. Curentul electric al creierului, pus în mişcare de activitatea mentală, vitalizează întregul organism şi reprezintă, astfel, un ajutor nepreţuit în procesul de rezistenţă în faţa bolilor. Acest lucru ar trebui afirmat cu claritate. Ar trebui subliniate, de asemenea, puterea voinţei şi importanţa stăpânirii de sine în ce priveşte menţinerea, dar şi restabilirea sănătăţii, şi ar trebui arătate, pe de o parte, efectul deprimant şi chiar distrugător al mâniei, nemulţumirii, egoismului sau necurăţiei şi, pe de altă parte, extraordinara putere dătătoare de viaţă a voioşiei, altruismului şi recunoştinţei.

  Există în Scriptură un adevăr fiziologic de care trebuie să ţinem cont: „O inimă veselă este un bun leac” (Proverbele 17:22). […]

  Tinerii trebuie să înţeleagă adevărul profund care stă la baza declaraţiei biblice că la Dumnezeu „este izvorul vieţii” (Psalmii 36:9). Nu numai că El este la originea tuturor lucrurilor, dar El este şi viaţa a tot ce este viu. Prin razele de soare, prin aerul curat, prin hrana care ne întăreşte corpul şi caro ne dă forţă, nu primim altceva decât viaţa Sa. Prin această viaţă a Sa exis tăm noi clipă de clipă. Dacă nu sunt stricate de păcat, toate darurile Salo dau viaţă, sănătate şi bucurie.

  „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3:11). Adevărata frumuseţe va fi păstrată nu distrugând lucrarea lui Dumnezeu, ci armoni zându-ne cu legile Aceluia care a creat toate câte există şi care îşi găseşte plăcerea în frumuseţea şi perfecţiunea lor.

  Când studiază mecanismul corpului, elevii ar trebui să-şi îndrepte atenţia spre uimitoarea adaptare a mijloacelor în vederea atingerii scopurilor, spre acţiunea armonioasă a diferitelor organe şi spre dependenţa care exist ii între ele. Pe măsură ce interesul lor creşte şi ajung să înţeleagă importanţii dezvoltării fizice, educatorul poate face foarte multe pentru a le asigura o dezvoltare adecvată şi nişte obiceiuri corecte.

  Educaţie, pp. 196, 198

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...