Mintea și corpul

  Păstrează în inima ta sfaturile mele! Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale. (Proverbele 3:1,2)

  Ca principiu fundamental al educaţiei în aceste domenii, tinerii ar trebui să fie învăţaţi că legile naturii sunt legile lui Dumnezeu şi deci sunt divine, la fel ca preceptele Decalogului. Dumnezeu a scris legile care ne guvernează organismul pe fiecare nerv, muşchi şi fibră a corpului. Fiecare încălcare a acestor legi, fie din neglijenţă, fie cu bună ştiinţă, este un păcat împotriva Creatorului nostru. […]

  Ar trebui subliniată atât influenţa minţii asupra corpului, cât şi cea a corpului asupra minţii. Curentul electric al creierului, pus în mişcare de activitatea mentală, vitalizează întregul organism şi reprezintă, astfel, un ajutor nepreţuit în procesul de rezistenţă în faţa bolilor. Acest lucru ar trebui afirmat cu claritate. Ar trebui subliniate, de asemenea, puterea voinţei şi importanţa stăpânirii de sine în ce priveşte menţinerea, dar şi restabilirea sănătăţii, şi ar trebui arătate, pe de o parte, efectul deprimant şi chiar distrugător al mâniei, nemulţumirii, egoismului sau necurăţiei şi, pe de altă parte, extraordinara putere dătătoare de viaţă a voioşiei, altruismului şi recunoştinţei.

  Există în Scriptură un adevăr fiziologic de care trebuie să ţinem cont: „O inimă veselă este un bun leac” (Proverbele 17:22). […]

  Tinerii trebuie să înţeleagă adevărul profund care stă la baza declaraţiei biblice că la Dumnezeu „este izvorul vieţii” (Psalmii 36:9). Nu numai că El este la originea tuturor lucrurilor, dar El este şi viaţa a tot ce este viu. Prin razele de soare, prin aerul curat, prin hrana care ne întăreşte corpul şi caro ne dă forţă, nu primim altceva decât viaţa Sa. Prin această viaţă a Sa exis tăm noi clipă de clipă. Dacă nu sunt stricate de păcat, toate darurile Salo dau viaţă, sănătate şi bucurie.

  „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3:11). Adevărata frumuseţe va fi păstrată nu distrugând lucrarea lui Dumnezeu, ci armoni zându-ne cu legile Aceluia care a creat toate câte există şi care îşi găseşte plăcerea în frumuseţea şi perfecţiunea lor.

  Când studiază mecanismul corpului, elevii ar trebui să-şi îndrepte atenţia spre uimitoarea adaptare a mijloacelor în vederea atingerii scopurilor, spre acţiunea armonioasă a diferitelor organe şi spre dependenţa care exist ii între ele. Pe măsură ce interesul lor creşte şi ajung să înţeleagă importanţii dezvoltării fizice, educatorul poate face foarte multe pentru a le asigura o dezvoltare adecvată şi nişte obiceiuri corecte.

  Educaţie, pp. 196, 198

  Mintea și corpul - 2016. Ca principiu fundamental al educaţiei în aceste domenii, tinerii ar trebui să fie învăţaţi că legile naturii sunt legile lui Dumnezeu şi deci sunt divine, la fel ca preceptele Decalogului. Dumnezeu a scris legile care ne guvernează organismul pe fiecare nerv, muşchi şi fibră a corpului. Fiecare încălcare a acestor legi...
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...