Articolul precedentNimic nu poate fi prea greu
  Articolul următorAdăpostul şi sprijinul meu

  Influența noastră este vitală

  Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău, ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi! (1 Tesaloniceni 5:15)

  Există în viaţa liniştită, consecventă a creştinului curat, adevărat o elocvenţă cu mult mai mare decât elocvenţa cuvintelor. Ceea ce suntem are mai multă influenţă decât ceea ce spunem.

  Slujitorii care au fost trimişi la Isus au venit înapoi cu raportul că niciun om nu mai vorbise cum vorbea El. Însă motivul era că nimeni nu mai trăise aşa cum trăia El. Dacă viaţa Sa ar fi fost altfel decât era, El nu ar fi putut vorbi aşa cum vorbea. Cuvintele Sale erau încărcate de putere de convingere pentru că ieşeau dintr-o inimă curată şi sfântă, plină de iubire şi compasiune, bunăvoinţă şi adevăr.

  Caracterul şi experienţa noastră determină influenţa pe care o avem asupra altora. Pentru a-i convinge pe alţii de puterea harului lui Hristos, trebuie noi înşine să-i cunoaştem puterea în inimă şi în viaţă. Evanghelia pe care o înfăţişăm pentru salvarea sufletelor trebuie să fie Evanghelia prin care sufletul nostru este salvat. Numai printr-o credinţă vie în Hristos ca Mântuitor personal este posibil să ne facem simţită influenţa într-o lume sceptică. Dacă dorim să-i salvăm pe păcătoşi din apele care curg cu repeziciune, trebuie ca propriile noastre picioare să fie fixate bine pe Stâncă, pe Hristos Isus.

  Creştinismul nu constă într-un semn exterior şi nici în purtarea unei cruci sau a unei coroane, ci în unirea noastră cu Dumnezeu. Prin puterea harului Său, manifestat în transformarea caracterului, lumea trebuie să fie convinsă că Dumnezeu Şi-a trimis Fiul ca Răscumpărător al ei. Nimic nu poate influenţa mai puternic fiinţa umană ca o viaţă altruistă, lipsită de orice formă de egoism. Cel mai puternic argument în favoarea Evangheliei este un creştin iubitor şi uşor de iubit.

  Pentru a trăi o asemenea viaţă, pentru a exercita o asemenea influenţă, se va plăti la fiecare pas preţul efortului, al jertfirii de sine, al disciplinei. Tocmai pentru că nu înţeleg aceasta, mulţi sunt descurajaţi atât de uşor în viaţa de creştin. Mulţi care îşi consacră în mod sincer vieţile în slujba lui Dumnezeu sunt surprinşi şi dezamăgiţi când se confruntă cu obstacole şi se lovesc de încercări şi încurcături ca niciodată mai înainte. Ei se roagă pentru un caracter creştin, pentru a fi pregătiţi pentru lucrarea Domnului şi sunt aduşi în împrejurări care par să stârnească toată răutatea caracterului lor. Sunt scoase la iveală cusururi a căror existenţă nici măcar nu o bănuiau.

  Divina vindecare, pp. 469-470

  Influența noastră este vitală - 2016. Există în viaţa liniştită, consecventă a creştinului curat, adevărat o elocvenţă cu mult mai mare decât elocvenţa cuvintelor. Ceea ce suntem are mai multă influenţă decât ceea ce spunem.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...