Articolul precedentNimic nu poate fi prea greu
  Articolul următorAdăpostul şi sprijinul meu

  Influența noastră este vitală

  Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău, ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi! (1 Tesaloniceni 5:15)

  Există în viaţa liniştită, consecventă a creştinului curat, adevărat o elocvenţă cu mult mai mare decât elocvenţa cuvintelor. Ceea ce suntem are mai multă influenţă decât ceea ce spunem.

  Slujitorii care au fost trimişi la Isus au venit înapoi cu raportul că niciun om nu mai vorbise cum vorbea El. Însă motivul era că nimeni nu mai trăise aşa cum trăia El. Dacă viaţa Sa ar fi fost altfel decât era, El nu ar fi putut vorbi aşa cum vorbea. Cuvintele Sale erau încărcate de putere de convingere pentru că ieşeau dintr-o inimă curată şi sfântă, plină de iubire şi compasiune, bunăvoinţă şi adevăr.

  Caracterul şi experienţa noastră determină influenţa pe care o avem asupra altora. Pentru a-i convinge pe alţii de puterea harului lui Hristos, trebuie noi înşine să-i cunoaştem puterea în inimă şi în viaţă. Evanghelia pe care o înfăţişăm pentru salvarea sufletelor trebuie să fie Evanghelia prin care sufletul nostru este salvat. Numai printr-o credinţă vie în Hristos ca Mântuitor personal este posibil să ne facem simţită influenţa într-o lume sceptică. Dacă dorim să-i salvăm pe păcătoşi din apele care curg cu repeziciune, trebuie ca propriile noastre picioare să fie fixate bine pe Stâncă, pe Hristos Isus.

  Creştinismul nu constă într-un semn exterior şi nici în purtarea unei cruci sau a unei coroane, ci în unirea noastră cu Dumnezeu. Prin puterea harului Său, manifestat în transformarea caracterului, lumea trebuie să fie convinsă că Dumnezeu Şi-a trimis Fiul ca Răscumpărător al ei. Nimic nu poate influenţa mai puternic fiinţa umană ca o viaţă altruistă, lipsită de orice formă de egoism. Cel mai puternic argument în favoarea Evangheliei este un creştin iubitor şi uşor de iubit.

  Pentru a trăi o asemenea viaţă, pentru a exercita o asemenea influenţă, se va plăti la fiecare pas preţul efortului, al jertfirii de sine, al disciplinei. Tocmai pentru că nu înţeleg aceasta, mulţi sunt descurajaţi atât de uşor în viaţa de creştin. Mulţi care îşi consacră în mod sincer vieţile în slujba lui Dumnezeu sunt surprinşi şi dezamăgiţi când se confruntă cu obstacole şi se lovesc de încercări şi încurcături ca niciodată mai înainte. Ei se roagă pentru un caracter creştin, pentru a fi pregătiţi pentru lucrarea Domnului şi sunt aduşi în împrejurări care par să stârnească toată răutatea caracterului lor. Sunt scoase la iveală cusururi a căror existenţă nici măcar nu o bănuiau.

  Divina vindecare, pp. 469-470

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...