Articolul precedentFulgerul
  Articolul următorVisuri la înălțime

  Capacitatea de a gândi și de a acționa

  Înţelepciunea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele. (Iov 28:18)

  Sfintele Scripturi sunt standardul perfect al adevărului şi, ca atare, ar trebui să li se acorde cel mai înalt loc în educaţie. Pentru a obţine o educaţie vrednică de acest nume, trebuie să ajungem să-L cunoaştem pe Dumnezeu, Creatorul, şi pe Hristos, Răscumpărătorul, aşa cum sunt revelaţi în Cuvântul sacru.

  Fiecare om, creat după chipul lui Dumnezeu, deţine caracteristici asemănătoare Creatorului – individualitate, capacitatea de a gândi şi de a acţiona. Oamenii care îşi dezvoltă aceste caracteristici sunt oameni care poartă responsabilităţi, care sunt conducători cu iniţiativă şi care au influenţă asupra caracterelor. Rolul adevăratei educaţii este de a dezvolta această înzestrare, de a-i învăţa pe tineri să gândească singuri, nu doar să reflecte gândirea al tor oameni. în loc să-şi limiteze studiul la ce au spus sau au scris alţii, elevii să fie îndrumaţi către izvoarele adevărului, către vastele câmpuri deschise cercetării în natură şi în revelaţia biblică. Să contemple marile subiecte ale datoriei şi destinului, şi mintea lor va căpăta vigoare şi amploare. În locul unor persoane educate, dar plăpânde, instituţiile de învăţământ vor forma oameni îndeajuns de puternici pentru a gândi şi a acţiona, oameni care si se situeze deasupra împrejurărilor, oameni care să aibă o minte deschisă, o gândire clară şi curajul de a avea propriile convingeri.

  O asemenea educaţie oferă mai mult decât o simplă disciplinare a minţii, mai mult decât o pregătire fizică. Ea întăreşte caracterul, astfel încât adevărul şi integritatea să nu fie sacrificate pentru dorinţe egoiste sau ambiţii lumeşti, şi fortifică mintea împotriva răului. Printr-o astfel de educaţie, individul, în loc să se lase distrus de vreo patimă care-l subjugă, îşi aduce fiecare motiv şi fiecare dorinţă în conformitate cu marile principii ale binelui. Când la baza educaţiei stă perfecţiunea caracterului lui Dumnezeu, mintea este reînnoită, iar sufletul este recreat după chipul lui Dumnezeu. […] Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât cea mai înaltă gândire omenească. Evlavia – asemănarea cu Dumnezeu – este ţinta care trebuie atinsă. În faţa elevului se deschide drumul unui progres continuu. El are de atins un obiectiv, de ajuns la un standard care include tot ce este bun, pur şi nobil. Va avansa cât mai rapid şi cât mai mult posibil în fiecare ramură a cunoaşterii adevărate. Însă eforturile lui vor fi îndreptate către obiective care sunt tot atât de înalte faţă de interesele egoiste şi trecătoare cum sunt cerurile faţă de pământ.

  Educaţie, pp. 17-19

  Capacitatea de a gândi și de a acționa - 2016. Sfintele Scripturi sunt standardul perfect al adevărului şi, ca atare, ar trebui să li se acorde cel mai înalt loc în educaţie. Pentru a obţine o educaţie vrednică de acest nume, trebuie să ajungem să-L cunoaştem pe Dumnezeu, Creatorul, şi pe Hristos, Răscumpărătorul, aşa cum sunt revelaţi în Cuvântul sacru.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...