Puterea cumpătării

  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:20)

  Cumpătarea trebuie să fie practicată în toate aspectele vieţii acesteia şi prezentată altora. Cumpătarea în mâncare, băutură, dormit şi îmbrăcăminte este unul dintre marile principii ale vieţii religioase. Adevărul adus în sanctuarul sufletului va duce la îngrijirea corpului. Nimic din ce este legat de sănătatea omului nu trebuie să fie privit cu nepăsare. Binele nostru veşnic depinde de felul cum ne folosim în viaţa aceasta timpul, puterea şi influenţa.

  Nouă ne este oferită aici doar o singură tranşă de viaţă, iar întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: Cum putem să ne trăim viaţa astfel încât să ne aducă cel mai mare profit?

  Prima noastră datorie faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni este dezvoltarea personală. Fiecare însuşire cu care ne-a înzestrat Dumnezeu trebuie cultivată până la cel mai înalt grad de perfecţiune, ca să fim în stare să facem binele cel mai mare de care suntem capabili. De aceea, timpul dedicat întăririi şi păstrării sănătăţii fizice şi mintale trebuie bine folosit. Nu putem să ne permitem să prejudiciem sau să pipernicim nicio singură funcţie a minţii sau a trupului prin suprasolicitarea sau prin abuzul vreunei părţi a acestei maşinării vii. Dacă vom face aşa, vom fi negreşit nevoiţi să suferim consecinţele. […]

  Oamenii din poziţii de încredere au de luat zilnic hotărâri de care depind rezultate de mare importanţă. Adesea, ei trebuie să gândească rapid, iar acest lucru nu poate fi făcut decât de aceia care practică o cumpătare strictă. Mintea se fortifică în urma tratării corecte a puterilor fizice şi mintale. Dacă efortul depus nu este prea mare, o nouă vigoare vine cu fiecare solicitare. […]

  Aceia care, asemenea lui Daniel, refuză să se întineze vor culege răsplata obiceiului lor de a fi cumpătaţi. Puterea lor fizică mai mare şi capacitatea sporită de a rezista sunt ca un depozit bancar din care pot să scoată bani în situaţii de urgenţă.

  Obiceiurile corecte în activitatea fizică promovează superioritatea intelectuală. Puterea intelectuală, cea fizică şi longevitatea depind de legi neschimbătoare. În acest domeniu, nimic nu este la voia întâmplării sau a sorţii. Dumnezeul naturii nu va interveni pentru a-i feri pe oameni de consecinţele călcării legilor naturii.

  Îndrumarea copilului, pp. 394-396

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...