Puterea cumpătării

  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:20)

  Cumpătarea trebuie să fie practicată în toate aspectele vieţii acesteia şi prezentată altora. Cumpătarea în mâncare, băutură, dormit şi îmbrăcăminte este unul dintre marile principii ale vieţii religioase. Adevărul adus în sanctuarul sufletului va duce la îngrijirea corpului. Nimic din ce este legat de sănătatea omului nu trebuie să fie privit cu nepăsare. Binele nostru veşnic depinde de felul cum ne folosim în viaţa aceasta timpul, puterea şi influenţa.

  Nouă ne este oferită aici doar o singură tranşă de viaţă, iar întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: Cum putem să ne trăim viaţa astfel încât să ne aducă cel mai mare profit?

  Prima noastră datorie faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni este dezvoltarea personală. Fiecare însuşire cu care ne-a înzestrat Dumnezeu trebuie cultivată până la cel mai înalt grad de perfecţiune, ca să fim în stare să facem binele cel mai mare de care suntem capabili. De aceea, timpul dedicat întăririi şi păstrării sănătăţii fizice şi mintale trebuie bine folosit. Nu putem să ne permitem să prejudiciem sau să pipernicim nicio singură funcţie a minţii sau a trupului prin suprasolicitarea sau prin abuzul vreunei părţi a acestei maşinării vii. Dacă vom face aşa, vom fi negreşit nevoiţi să suferim consecinţele. […]

  Oamenii din poziţii de încredere au de luat zilnic hotărâri de care depind rezultate de mare importanţă. Adesea, ei trebuie să gândească rapid, iar acest lucru nu poate fi făcut decât de aceia care practică o cumpătare strictă. Mintea se fortifică în urma tratării corecte a puterilor fizice şi mintale. Dacă efortul depus nu este prea mare, o nouă vigoare vine cu fiecare solicitare. […]

  Aceia care, asemenea lui Daniel, refuză să se întineze vor culege răsplata obiceiului lor de a fi cumpătaţi. Puterea lor fizică mai mare şi capacitatea sporită de a rezista sunt ca un depozit bancar din care pot să scoată bani în situaţii de urgenţă.

  Obiceiurile corecte în activitatea fizică promovează superioritatea intelectuală. Puterea intelectuală, cea fizică şi longevitatea depind de legi neschimbătoare. În acest domeniu, nimic nu este la voia întâmplării sau a sorţii. Dumnezeul naturii nu va interveni pentru a-i feri pe oameni de consecinţele călcării legilor naturii.

  Îndrumarea copilului, pp. 394-396

  Puterea cumpătării - 2016. Cumpătarea trebuie să fie practicată în toate aspectele vieţii acesteia şi prezentată altora. Cumpătarea în mâncare, băutură, dormit şi îmbrăcăminte este unul dintre marile principii ale vieţii religioase. Adevărul adus în sanctuarul sufletului va duce la îngrijirea corpului.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...