Angajamentul parental

  Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. (Efeseni 5:8)

  Părinţilor le este încredinţată datoria sacră de a apăra constituţia fizică şi morală a copiilor lor, astfel încât sistemul nervos să fie echilibrat, iar sufletul să nu fie pus în primejdie. Taţii şi mamele trebuie să înţeleagă legile vieţii, pentru ca nu cumva, prin necunoaşterea lor, să îngăduie să se dezvolte în copiii lor tendinţe greşite. Alimentaţia afectează atât sănătatea fizică, cât şi pe cea morală. Prin urmare, cât de mult ar trebui să fie preocupate mamele să pună pe masă hrana cea mai simplă, cea mai sănătoasă, pentru ca organele digestive să nu fie slăbite, nervii să nu fie dezechihbraţi şi educaţia pe care le-au dat-o copiilor lor să nu fie contracarată!

  Satana ştie că, atunci când este ţinut sub control, apetitul nu poate avea o putere la fel de mare asupra minţii ca atunci când este îngăduit şi caută continuu să ne conducă la îngăduinţa de sine. Sub influenţa abmentaţiei nesănătoase, conştiinţa este amorţită, mintea este întunecată şi sensibilitatea ei la imbolduri este slăbită. Însă vinovăţia călcătorului de lege nu este mai mică dacă şi-a încălcat conştiinţa până ce ea a devenit insensibilă.

  Din moment ce starea de sănătate a minţii depinde de condiţia normală a forţelor vitale, stimulentele şi narcoticele nu ar trebui folosite deloc! Cu toate acestea, vedem că un număr mare dintre cei care se declară creştini folosesc tutunul. Ei deplâng relele necumpătării, dar, când vorbesc împotriva consumului de băuturi alcoolice, ei înşişi emană fum de tutun. Trebuie să se facă o schimbare în atitudinea faţă de folosirea tutunului înainte de a putea ajunge la rădăcina răului. Să facem un pas mai aproape. Ceaiul şi cafeaua stimulează apetitul pentru stimulenţi mai puternici. Să facem apoi un pas şi mai aproape de casă, la prepararea hranei, şi întrebăm: Este cumpătarea practicată în toate lucrurile? Sunt aduse la îndeplinire aici acele reforme esenţiale pentru sănătate şi fericire?

  Fiecare creştin adevărat trebuie să-şi ţină sub control apetitul şi patimile. Dacă nu se eliberează de sub robia apetitului, nu poate fi un slujitor adevărat şi ascultător al lui Hristos. Îngăduirea apetitului şi a patimii anulează efectul adevărului asupra inimii. Este imposibil ca spiritul şi puterea adevărului să sfinţească o persoană, suflet, trup şi spirit, atâta timp cât aceasta este stăpânită de dorinţe senzuale.

  Principiile fundamentale ale educaţiei, pp. 143-144

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...