Apetitul nu e demn de încredere

  Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. (1 Corinteni 10:31)

  Corpurile noastre sunt constituite din alimentele pe care le consumăm. Țesuturile corpului se distrug constant; fiecare mişcare a fiecărui organ implică o pierdere, care este refăcută prin alimente. Fiecare organ al corpului îşi cere partea de hrană. Creierului trebuie să i se dea porţia lui; oasele, muşchii, nervii şi le cer pe ale lor. Procesul care transformă hrana în sânge şi care foloseşte acest sânge pentru a reconstrui diferite părţi ale corpului este minunat; dar el se desfăşoară continuu, dând viaţă şi tărie fiecărui nerv, muşchi sau ţesut.

  Ar trebui alese acele alimente care furnizează cel mai bine elementele necesare construirii corpului. În această alegere, apetitul nu este un ghid sigur. Prin obiceiuri greşite de alimentaţie, apetitul a devenit stricat. El cere adesea hrană care vatămă sănătatea şi provoacă slăbiciune, în loc să aducă tărie. Nu ne putem călăuzi după obiceiurile societăţii. Boala şi suferinţa, care se întâlnesc la orice pas, sunt în mare parte consecinţele greşelilor comune în ce priveşte alimentaţia.

  Pentru a şti care sunt cele mai bune alimente, trebuie să studiem planul originar al lui Dumnezeu pentru alimentaţia noastră. Acela care ne-a creat şi care ne înţelege nevoile a stabilit hrana pentru Adam. „Iată”, a zis El, „v-am dat orice iarbă care face sămânţă (…) şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră” (Geneza 1:29). Când a părăsit Edenul pentru a-şi câştiga traiul muncind pământul aflat sub blestemul păcatului, omul a primit permisiunea să mănânce şi din „iarba de pe câmp” (Geneza 3:18).

  Cerealele, fructele, nucile şi legumele constituie dieta aleasă pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregătite într-un mod cât se poate de simplu şi natural, sunt cele mai sănătoase şi mai hrănitoare. Ele dau tărie, rezistenţă şi o vigoare a intelectului pe care o dietă mai complexă şi mai stimulativă nu le poate da. […]

  Trupurile noastre sunt proprietatea răscumpărată de Hristos şi nu avem libertatea de a face cu ele după cum poftim. Toţi cei care înţeleg legile sănătăţii ar trebui să-şi dea seama de obligaţia pe care o au de a respecta aceste legi pe care Dumnezeu le-a aşezat în făpturile lor. Ascultarea de legile sănătăţii trebuie să devină o chestiune de datorie personală.

  Divina vindecare, pp. 295-296, 310

  Apetitul nu e demn de încredere - 2016. Cerealele, fructele, nucile şi legumele constituie dieta aleasă pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregătite într-un mod cât se poate de simplu şi natural, sunt cele mai sănătoase şi mai hrănitoare. Ele dau tărie, rezistenţă şi o vigoare a intelectului pe care o dietă mai complexă şi mai stimulativă nu le poate da.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...