Fii consecvent!

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  În majoritatea cazurilor, e de preferat să mâncăm de două ori pe zi, nu de trei ori. Dacă este luată prea devreme, cina se interferează cu digestia mesei anterioare. Dacă este luată prea târziu, nu este nici ea digerată înainte de ora de culcare. Astfel, un stomac supraîncărcat nu reuşeşte să asigure o odihnă corespunzătoare. Somnul este agitat, creierul şi nervii sunt obosiţi, apetitul pentru micul dejun este scăzut, întregul organism este lipsit de vlagă şi nu este pregătit pentru o nouă zi.

  Nu ar trebui să fie trecută cu vederea regularitatea orelor de masă şi de culcare. Întrucât refacerea corpului are loc în timpul orelor de odihnă, este esenţial, mai cu seamă în tinereţe, ca somnul să fie regulat şi frecvent.

  Pe cât posibil, trebuie să evităm mâncatul pe fugă. Cu cât este mai scurt timpul pentru masă, cu atât ar trebui să mâncăm mai puţin. Mai bine sărim o masă decât să mâncăm fără a mesteca în mod corect.

  Ora mesei ar trebui să fie un timp de părtăşie şi de repaus. Ar trebui să alungăm tot ce este împovărător sau iritant. Cultivaţi încrederea, bunătatea şi recunoştinţa faţă de Dătătorul tuturor lucrurilor bune. în felul acesta, conversaţia va fi voioasă şi înălţătoare, fără a-i obosi pe participanţi.

  Respectarea temperanţei şi a regularităţii în toate lucrurile are o putere extraordinară. Pentru a întreţine o stare de spirit senină şi plăcută, care tentează atât de mult în netezirea cărării vieţii, nu vor fi suficiente doar circumstanţele sau cahtăţile native. În acelaşi timp, puterea autocontrolului pe care îl veţi dobândi în felul acesta se va dovedi una dintre cele mai importante înzestrări pentru a da piept cu succes cu responsabihtăţile şi reahtăţile aspre cu care orice om se confruntă.

  Înţelepciunea are „căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice” (Proverbele 3:17). Fiecare tânăr care are în faţa lui posibilitatea făuririi unui destin mai înalt decât cel al unui rege trebuie să mediteze la lecţia transmisă prin cuvintele înţeleptului: „Ferice de tine, ţară (…) ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-şi întărească puterile, nu ca să se dedea la beţie!” (Eclesiastul 10:17).

  Educaţie, pp. 205-206

  Fii consecvent! - 2016. În majoritatea cazurilor, e de preferat să mâncăm de două ori pe zi, nu de trei ori. Dacă este luată prea devreme, cina se interferează cu digestia mesei anterioare. Dacă este luată prea târziu, nu este nici ea digerată înainte de ora de culcare. Astfel, un stomac supraîncărcat nu reuşeşte să asigure o odihnă corespunzătoare.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...