Fii consecvent!

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  În majoritatea cazurilor, e de preferat să mâncăm de două ori pe zi, nu de trei ori. Dacă este luată prea devreme, cina se interferează cu digestia mesei anterioare. Dacă este luată prea târziu, nu este nici ea digerată înainte de ora de culcare. Astfel, un stomac supraîncărcat nu reuşeşte să asigure o odihnă corespunzătoare. Somnul este agitat, creierul şi nervii sunt obosiţi, apetitul pentru micul dejun este scăzut, întregul organism este lipsit de vlagă şi nu este pregătit pentru o nouă zi.

  Nu ar trebui să fie trecută cu vederea regularitatea orelor de masă şi de culcare. Întrucât refacerea corpului are loc în timpul orelor de odihnă, este esenţial, mai cu seamă în tinereţe, ca somnul să fie regulat şi frecvent.

  Pe cât posibil, trebuie să evităm mâncatul pe fugă. Cu cât este mai scurt timpul pentru masă, cu atât ar trebui să mâncăm mai puţin. Mai bine sărim o masă decât să mâncăm fără a mesteca în mod corect.

  Ora mesei ar trebui să fie un timp de părtăşie şi de repaus. Ar trebui să alungăm tot ce este împovărător sau iritant. Cultivaţi încrederea, bunătatea şi recunoştinţa faţă de Dătătorul tuturor lucrurilor bune. în felul acesta, conversaţia va fi voioasă şi înălţătoare, fără a-i obosi pe participanţi.

  Respectarea temperanţei şi a regularităţii în toate lucrurile are o putere extraordinară. Pentru a întreţine o stare de spirit senină şi plăcută, care tentează atât de mult în netezirea cărării vieţii, nu vor fi suficiente doar circumstanţele sau cahtăţile native. În acelaşi timp, puterea autocontrolului pe care îl veţi dobândi în felul acesta se va dovedi una dintre cele mai importante înzestrări pentru a da piept cu succes cu responsabihtăţile şi reahtăţile aspre cu care orice om se confruntă.

  Înţelepciunea are „căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice” (Proverbele 3:17). Fiecare tânăr care are în faţa lui posibilitatea făuririi unui destin mai înalt decât cel al unui rege trebuie să mediteze la lecţia transmisă prin cuvintele înţeleptului: „Ferice de tine, ţară (…) ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-şi întărească puterile, nu ca să se dedea la beţie!” (Eclesiastul 10:17).

  Educaţie, pp. 205-206

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...