Fii consecvent!

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  În majoritatea cazurilor, e de preferat să mâncăm de două ori pe zi, nu de trei ori. Dacă este luată prea devreme, cina se interferează cu digestia mesei anterioare. Dacă este luată prea târziu, nu este nici ea digerată înainte de ora de culcare. Astfel, un stomac supraîncărcat nu reuşeşte să asigure o odihnă corespunzătoare. Somnul este agitat, creierul şi nervii sunt obosiţi, apetitul pentru micul dejun este scăzut, întregul organism este lipsit de vlagă şi nu este pregătit pentru o nouă zi.

  Nu ar trebui să fie trecută cu vederea regularitatea orelor de masă şi de culcare. Întrucât refacerea corpului are loc în timpul orelor de odihnă, este esenţial, mai cu seamă în tinereţe, ca somnul să fie regulat şi frecvent.

  Pe cât posibil, trebuie să evităm mâncatul pe fugă. Cu cât este mai scurt timpul pentru masă, cu atât ar trebui să mâncăm mai puţin. Mai bine sărim o masă decât să mâncăm fără a mesteca în mod corect.

  Ora mesei ar trebui să fie un timp de părtăşie şi de repaus. Ar trebui să alungăm tot ce este împovărător sau iritant. Cultivaţi încrederea, bunătatea şi recunoştinţa faţă de Dătătorul tuturor lucrurilor bune. în felul acesta, conversaţia va fi voioasă şi înălţătoare, fără a-i obosi pe participanţi.

  Respectarea temperanţei şi a regularităţii în toate lucrurile are o putere extraordinară. Pentru a întreţine o stare de spirit senină şi plăcută, care tentează atât de mult în netezirea cărării vieţii, nu vor fi suficiente doar circumstanţele sau cahtăţile native. În acelaşi timp, puterea autocontrolului pe care îl veţi dobândi în felul acesta se va dovedi una dintre cele mai importante înzestrări pentru a da piept cu succes cu responsabihtăţile şi reahtăţile aspre cu care orice om se confruntă.

  Înţelepciunea are „căi plăcute şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice” (Proverbele 3:17). Fiecare tânăr care are în faţa lui posibilitatea făuririi unui destin mai înalt decât cel al unui rege trebuie să mediteze la lecţia transmisă prin cuvintele înţeleptului: „Ferice de tine, ţară (…) ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-şi întărească puterile, nu ca să se dedea la beţie!” (Eclesiastul 10:17).

  Educaţie, pp. 205-206

  Fii consecvent! - 2016. În majoritatea cazurilor, e de preferat să mâncăm de două ori pe zi, nu de trei ori. Dacă este luată prea devreme, cina se interferează cu digestia mesei anterioare. Dacă este luată prea târziu, nu este nici ea digerată înainte de ora de culcare. Astfel, un stomac supraîncărcat nu reuşeşte să asigure o odihnă corespunzătoare.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...