Nu atinge, nu gusta!

  Teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! Aceasta va aduce sănătate trupului tău şi răcorire oaselor tale. (Proverbele 3:7,8)

  Mamele au de lucru în a-şi ajuta copiii să-şi formeze obiceiuri corecte şi gusturi curate. Educaţi apetitul; învăţaţi-i pe copii să deteste stimulentele. Creşteţi-vă copiii aşa încât să aibă tăria morală de a se împotrivi răului care îi înconjoară. Învăţaţi-i că nu trebuie să se lase dominaţi de alţii, că nu trebuie să cedeze înaintea influenţelor puternice, ci să-i influenţeze pe alţii în bine.

  Se fac eforturi mari pentru eradicarea consumului de alcool, dar multe eforturi nu sunt direcţionate bine. Susţinătorii reformei în domeniul consumului de alcool ar trebui să fie conştienţi de relele care rezultă din consumul de alimente nehrănitoare, de condimente, ceai (n. red.: băuturi stimulative, de exemplu ceai verde, negru sau chinezesc) şi cafea. Le urăm succes tuturor lucrătorilor din acest domeniu; însă îi invităm să privească mai adânc, la rădăcina răului cu care se războiesc, şi să se asigure că sunt consecvenţi în reformă.

  Trebuie amintit neîncetat poporului faptul că echilibrul corect al puterilor intelectuale şi morale depinde într-o mare măsură de starea corectă a sistemului fizic. Toate narcoticele şi stimulentele nenaturale, care slăbesc şi degradează organismul, au tendinţa de a diminua tonusul intelectului şi al moralităţii. Consumul de alcool stă la temelia stricăciunii morale a lumii. Prin îngăduirea apetitului pervertit, bărbaţii şi femeile îşi pierd puterea de a se împotrivi ispitei.

  Reformatorii în domeniul consumului de alcool au o lucrare de făcut în educarea oamenilor în aceste direcţii. Învăţaţi-i pe oameni că sănătatea, caracterul şi chiar viaţa sunt puse în pericol de folosirea stimulentelor, care provoacă energiile secătuite la o activitate nenaturală, spasmodică.

  În ce priveşte ceaiul, cafeaua, tutunul şi băuturile alcoolice, singura cale sigură este aceea de a nu atinge, de a nu gusta, de a nu pune mâna. Ceaiul, cafeaua şi alte băuturi similare au aceeaşi tendinţă ca alcoolul şi tutunul, iar în unele cazuri obiceiul este la fel de greu de abandonat ca acela de a consuma substanţe ameţitoare. Cei care încearcă să renunţe la aceste stimulente vor simţi o pierdere şi vor suferi fără ele un timp. Însă, prin perseverenţă, vor birui pofta puternică şi vor înceta să le mai simtă lipsa. S-ar putea ca organismul să necesite puţin timp de refacere de pe urma abuzului suferit; dar, dacă îi veţi da o şansă, îşi va recăpăta forţele şi îşi va indeplim lucrarea bine şi cu nobleţe.

  Divina vindecare, pp. 334-335

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...