Drumul spre alcoolism

  Nu te uita la vin când curge roşu şi face mărgăritare în pahar; el alunecă uşor, dar, pe urmă, ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca un vasilisc. (Proverbele 23:31,32)

  Îmbătarea este produsă de vin, bere sau cidru tot atât de neîndoielnic cum este produsă de băuturile mai tari. Consumul acestor băuturi stârneşte gustul pentru unele mai tari şi aşa se instalează obiceiul de a bea. Consumul moderat de alcool este şcoala în care se formează oamenii pentru o carieră de beţiv. Acţiunea acestor stimulente uşor alcoolizate este atât de insidioasă, încât victima porneşte pe drumul către beţie înainte să suspecteze în ce pericol se află.

  Unii care nu sunt consideraţi niciodată beţi se află mereu sub influenţa băuturilor uşor alcoolizate. Ei sunt într-o stare de frenezie, cu mintea instabilă, neechilibraţi. Imaginându-şi că sunt în siguranţă, ei merg mai departe şi mai departe, până când toate barierele sunt doborâte şi fiecare principiu este sacrificat. Cele mai puternice hotărâri sunt subminate, cele mai înalte consideraţh nu sunt suficiente pentru a ţine apetitul stricat sub controlul raţiunii.

  Biblia nu aprobă nicăieri consumul vinului îmbătător. Vinul pe care Hristos l-a făcut din apă la ospăţul nunţii din Cana a fost suc curat de struguri. Acesta este „vinul nou din ciorchine”, despre care Scriptura spune: „Nu-1 nimici, căci este o binecuvântare în el” (Isaia 65:8).

  În Vechiul Testament, Hristos a fost Acela care i-a dat lui Israel avertismentul: „Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept” (Proverbele 20:1). El nu putea oferi o asemenea băutură. Satana ne ispiteşte la satisfacerea poftei, care ne va întuneca raţiunea şi ne va amorţi percepţiile spirituale, dar Hristos ne învaţă să aducem natura inferioară la supunere. El nu ne pune niciodată înainte un lucru care ar putea fi o ispită. Întreaga Sa viaţă a constituit un exemplu de tăgăduire de sine. Pentru a înfrânge puterea apetitului, a postit patruzeci de zile în pustie, suportând în locul nostru testul cel mai sever pe care-l poate indura natura umană. Hristos a fost Acela care a poruncit ca Ioan Botezătorul să nu bea nici vin, nici băutură tare. Tot El a cerut o abstinenţă similară de la soţia lui Manoah. Hristos nu Şi-a contrazis propria învăţătură. Vinul nefermentat pe care l-a făcut pentru nuntaşi era o băutură hrănitoare şi înviorătoare. Acesta este vinul care a fost folosit de Mântuitorul nostru şi de ucenică Săi la prima Cină.

  Divina vindecare, pp. 332-333

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...