Drumul spre alcoolism

  Nu te uita la vin când curge roşu şi face mărgăritare în pahar; el alunecă uşor, dar, pe urmă, ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca un vasilisc. (Proverbele 23:31,32)

  Îmbătarea este produsă de vin, bere sau cidru tot atât de neîndoielnic cum este produsă de băuturile mai tari. Consumul acestor băuturi stârneşte gustul pentru unele mai tari şi aşa se instalează obiceiul de a bea. Consumul moderat de alcool este şcoala în care se formează oamenii pentru o carieră de beţiv. Acţiunea acestor stimulente uşor alcoolizate este atât de insidioasă, încât victima porneşte pe drumul către beţie înainte să suspecteze în ce pericol se află.

  Unii care nu sunt consideraţi niciodată beţi se află mereu sub influenţa băuturilor uşor alcoolizate. Ei sunt într-o stare de frenezie, cu mintea instabilă, neechilibraţi. Imaginându-şi că sunt în siguranţă, ei merg mai departe şi mai departe, până când toate barierele sunt doborâte şi fiecare principiu este sacrificat. Cele mai puternice hotărâri sunt subminate, cele mai înalte consideraţh nu sunt suficiente pentru a ţine apetitul stricat sub controlul raţiunii.

  Biblia nu aprobă nicăieri consumul vinului îmbătător. Vinul pe care Hristos l-a făcut din apă la ospăţul nunţii din Cana a fost suc curat de struguri. Acesta este „vinul nou din ciorchine”, despre care Scriptura spune: „Nu-1 nimici, căci este o binecuvântare în el” (Isaia 65:8).

  În Vechiul Testament, Hristos a fost Acela care i-a dat lui Israel avertismentul: „Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept” (Proverbele 20:1). El nu putea oferi o asemenea băutură. Satana ne ispiteşte la satisfacerea poftei, care ne va întuneca raţiunea şi ne va amorţi percepţiile spirituale, dar Hristos ne învaţă să aducem natura inferioară la supunere. El nu ne pune niciodată înainte un lucru care ar putea fi o ispită. Întreaga Sa viaţă a constituit un exemplu de tăgăduire de sine. Pentru a înfrânge puterea apetitului, a postit patruzeci de zile în pustie, suportând în locul nostru testul cel mai sever pe care-l poate indura natura umană. Hristos a fost Acela care a poruncit ca Ioan Botezătorul să nu bea nici vin, nici băutură tare. Tot El a cerut o abstinenţă similară de la soţia lui Manoah. Hristos nu Şi-a contrazis propria învăţătură. Vinul nefermentat pe care l-a făcut pentru nuntaşi era o băutură hrănitoare şi înviorătoare. Acesta este vinul care a fost folosit de Mântuitorul nostru şi de ucenică Săi la prima Cină.

  Divina vindecare, pp. 332-333

  Drumul spre alcoolism - 2016. Îmbătarea este produsă de vin, bere sau cidru tot atât de neîndoielnic cum este produsă de băuturile mai tari. Consumul acestor băuturi stârneşte gustul pentru unele mai tari şi aşa se instalează obiceiul de a bea. Consumul moderat de alcool este şcoala în care se formează oamenii pentru o carieră de beţiv.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...