Ofensator pentru alții

  Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire. (2 Corinteni 6:3)

  Tutunul este o otravă lentă, insidioasă, dar extrem de nocivă. În orice formă e folosit, îşi pune amprenta asupra organismului; este cu atât mai periculos cu cât efectele lui sunt lente şi la început abia perceptibile. El excită nervii şi apoi îi paralizează. Slăbeşte şi întunecă creierul. În mod frecvent afectează nervii mai puternic decât o fac băuturile alcoolice. Este mai perfid, iar efectele sale sunt greu de îndepărtat din organism. Folosirea lui trezeşte setea după băuturi tari şi în multe cazuri pune temelia obiceiului de a bea alcool.

  Fumatul este incomod, costisitor, neigienic, poluant pentru utilizator şi respingător pentru alţii. Cei devotaţi lui se întâlnesc pretutindeni. Rareori treci prin mulţime fără ca vreun fumător să nu-ţi sufle în faţă respiraţia lui otrăvitoare. Este neplăcut şi nesănătos să rămâi într-un vagon de tren sau într-o cameră în care atmosfera este încărcată de mirosul greu de băutură şi tutun. Unii persistă în folosirea acestor otrăvuri, dar ce drept au ei să strice aerul pe care alţii sunt nevoiţi să-l respire?

  Printre copii şi tineret, folosirea tutunului face un rău nespus de mare. Practicile nesănătoase ale generaţiilor trecute afectează copiii şi tineretul de astăzi. Incapacitatea mintală, slăbiciunea fizică, tulburările nervoase şi poftele nenaturale sunt lăsate ca moştenire de la părinţi la copii. Iar aceste practici, odată continuate de copii, sporesc şi perpetuează rezultatele rele. Aceasta este cauza în seama căreia ar trebui pusă, nu în mică măsură, deteriorarea fizică, intelectuală şi morală care a devenit un motiv de alarmare atât de serios.

  Băieţii încep să folosească tutunul de la o vârstă foarte fragedă. Obiceiul astfel format la vârsta când corpul şi mintea sunt deosebit de sensibile la efectele lui subminează tăria fizică, piperniceşte trupul, derutează mintea şi corupe moravurile. […]

  Fac apel la aceia care mărturisesc a crede şi a se supune Cuvântului lui Dumnezeu: Puteţi voi, creştinii, să vă permiteţi un obicei care vă paralizează intelectul şi vă răpeşte puterea de a evalua în mod corect realităţile veşnice? Puteţi fi de acord să-L jefuiţi zilnic pe Dumnezeu de slujirea ce I se cuvine şi pe semenii voştri de slujirea pe care le-aţi putea-o aduce şi de puterea exemplului?

  Aţi luat în considerare responsabilitatea voastră ca administratori pen tru Dumnezeu ai mijloacelor care se află în mâinile voastre? Cât din banii Domnului cheltuiţi pe tutun?

  Divina vindecare, pp. 327-330

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...