Ofensator pentru alții

  Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire. (2 Corinteni 6:3)

  Tutunul este o otravă lentă, insidioasă, dar extrem de nocivă. În orice formă e folosit, îşi pune amprenta asupra organismului; este cu atât mai periculos cu cât efectele lui sunt lente şi la început abia perceptibile. El excită nervii şi apoi îi paralizează. Slăbeşte şi întunecă creierul. În mod frecvent afectează nervii mai puternic decât o fac băuturile alcoolice. Este mai perfid, iar efectele sale sunt greu de îndepărtat din organism. Folosirea lui trezeşte setea după băuturi tari şi în multe cazuri pune temelia obiceiului de a bea alcool.

  Fumatul este incomod, costisitor, neigienic, poluant pentru utilizator şi respingător pentru alţii. Cei devotaţi lui se întâlnesc pretutindeni. Rareori treci prin mulţime fără ca vreun fumător să nu-ţi sufle în faţă respiraţia lui otrăvitoare. Este neplăcut şi nesănătos să rămâi într-un vagon de tren sau într-o cameră în care atmosfera este încărcată de mirosul greu de băutură şi tutun. Unii persistă în folosirea acestor otrăvuri, dar ce drept au ei să strice aerul pe care alţii sunt nevoiţi să-l respire?

  Printre copii şi tineret, folosirea tutunului face un rău nespus de mare. Practicile nesănătoase ale generaţiilor trecute afectează copiii şi tineretul de astăzi. Incapacitatea mintală, slăbiciunea fizică, tulburările nervoase şi poftele nenaturale sunt lăsate ca moştenire de la părinţi la copii. Iar aceste practici, odată continuate de copii, sporesc şi perpetuează rezultatele rele. Aceasta este cauza în seama căreia ar trebui pusă, nu în mică măsură, deteriorarea fizică, intelectuală şi morală care a devenit un motiv de alarmare atât de serios.

  Băieţii încep să folosească tutunul de la o vârstă foarte fragedă. Obiceiul astfel format la vârsta când corpul şi mintea sunt deosebit de sensibile la efectele lui subminează tăria fizică, piperniceşte trupul, derutează mintea şi corupe moravurile. […]

  Fac apel la aceia care mărturisesc a crede şi a se supune Cuvântului lui Dumnezeu: Puteţi voi, creştinii, să vă permiteţi un obicei care vă paralizează intelectul şi vă răpeşte puterea de a evalua în mod corect realităţile veşnice? Puteţi fi de acord să-L jefuiţi zilnic pe Dumnezeu de slujirea ce I se cuvine şi pe semenii voştri de slujirea pe care le-aţi putea-o aduce şi de puterea exemplului?

  Aţi luat în considerare responsabilitatea voastră ca administratori pen tru Dumnezeu ai mijloacelor care se află în mâinile voastre? Cât din banii Domnului cheltuiţi pe tutun?

  Divina vindecare, pp. 327-330

  Ofensator pentru alții - 2016. Tutunul este o otravă lentă, insidioasă, dar extrem de nocivă. În orice formă e folosit, îşi pune amprenta asupra organismului; este cu atât mai periculos cu cât efectele lui sunt lente şi la început abia perceptibile. El excită nervii şi apoi îi paralizează. Slăbeşte şi întunecă creierul.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...