Teorii periculoase

  Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de îndurare cu toţi cei ce Te cheamă. (Psalmii 86:5)

  În ziua de azi, pătrund în instituţiile de învăţământ şi în bisericile de pretutindeni învăţături spiritiste care subminează credinţa în Dumnezeu şi în Cuvântul Său. Teoria că Dumnezeu ar fi o energie răspândită peste tot în natură este primită de mulţi care mărturisesc a crede în Scripturi; însă, oricât de frumos ar fi înveşmântată, teoria aceasta este una dintre cele mai periculoase amăgiri. Ea îl înfăţişează în mod greşit pe Dumnezeu şi reprezintă o dezonoare la adresa măreţiei şi maiestăţii Sale. Şi cu siguranţă că tinde nu doar să-i ducă în eroare pe oameni, ci şi să-i înjosească. Elementul său este întunericul, iar sfera sa de acţiune, senzualitatea. Rezultatul acceptării ei este despărţirea de Dumnezeu. Iar pentru natura umană căzută, aceasta înseamnă ruină.

  Starea în care am ajuns prin păcat este nenaturală, iar puterea care ne reface trebuie să fie supranaturală, căci altfel nu are nicio valoare. Nu există decât o singură putere în stare să rupă constrângerea răului din inimile oamenilor, şi anume puterea lui Dumnezeu în Isus Hristos. Numai prin sângele Celui Răstignit există curăţire de păcat. Numai harul Său ne poate da putere să ne împotrivim tendinţelor firii noastre căzute şi să le biruim. Teoriile spiritiste despre Dumnezeu fac fără efect harul Său. Dacă Dumnezeu este o forţă răspândită peste tot în natură, atunci El Se găseşte în toţi oamenii; iar pentru a obţine sfinţenia, nu trebuie decât să dezvoltăm puterea dinăuntrul nostru.

  Dacă mergem până la concluzia lor logică, teoriile acestea suprimă tot sistemul religios creştin. Ele se dispensează de necesitatea ispăşirii şi fac din om propriul mântuitor. Aceste teorii despre Dumnezeu fac fără efect Cuvântul Său, iar aceia care le acceptă se află în marele pericol de a ajunge în final să considere că întreaga Biblie ar fi ficţiune. Poate că ei sunt de părere că virtutea este mai bună decât viciul; însă, înlăturându-L pe Dumnezeu din poziţia Sa legitimă de suveran, ei acceptă să depindă de puterea umană, care nu are nicio valoare fără Dumnezeu. Voinţa omenească lipsită de ajutor nu are nicio putere reală de a se împotrivi răului şi de a-l birui. Fortificaţiile sufletului sunt dărâmate. Omenirea nu mai are nicio barieră împotriva păcatului. Odată ce restricţiile Cuvântului lui Dumnezeu şi ale Duhului Său sunt respinse, nu ştim până la ce adâncimi se poate scufunda cineva. […]
  Descoperirea de Sine dată de Dumnezeu în Cuvântul Său este pentru studiul nostru. Pe aceasta putem căuta să o înţelegem. Dincolo de ea însă, să nu pătrundem.

  Divina vindecare, pp. 428-429

  Teorii periculoase - 2016. În ziua de azi, pătrund în instituţiile de învăţământ şi în bisericile de pretutindeni învăţături spiritiste care subminează credinţa în Dumnezeu şi în Cuvântul Său. Teoria că Dumnezeu ar fi o energie răspândită peste tot în natură este primită de mulţi care mărturisesc a crede în Scripturi;
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...