Teorii periculoase

  Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de îndurare cu toţi cei ce Te cheamă. (Psalmii 86:5)

  În ziua de azi, pătrund în instituţiile de învăţământ şi în bisericile de pretutindeni învăţături spiritiste care subminează credinţa în Dumnezeu şi în Cuvântul Său. Teoria că Dumnezeu ar fi o energie răspândită peste tot în natură este primită de mulţi care mărturisesc a crede în Scripturi; însă, oricât de frumos ar fi înveşmântată, teoria aceasta este una dintre cele mai periculoase amăgiri. Ea îl înfăţişează în mod greşit pe Dumnezeu şi reprezintă o dezonoare la adresa măreţiei şi maiestăţii Sale. Şi cu siguranţă că tinde nu doar să-i ducă în eroare pe oameni, ci şi să-i înjosească. Elementul său este întunericul, iar sfera sa de acţiune, senzualitatea. Rezultatul acceptării ei este despărţirea de Dumnezeu. Iar pentru natura umană căzută, aceasta înseamnă ruină.

  Starea în care am ajuns prin păcat este nenaturală, iar puterea care ne reface trebuie să fie supranaturală, căci altfel nu are nicio valoare. Nu există decât o singură putere în stare să rupă constrângerea răului din inimile oamenilor, şi anume puterea lui Dumnezeu în Isus Hristos. Numai prin sângele Celui Răstignit există curăţire de păcat. Numai harul Său ne poate da putere să ne împotrivim tendinţelor firii noastre căzute şi să le biruim. Teoriile spiritiste despre Dumnezeu fac fără efect harul Său. Dacă Dumnezeu este o forţă răspândită peste tot în natură, atunci El Se găseşte în toţi oamenii; iar pentru a obţine sfinţenia, nu trebuie decât să dezvoltăm puterea dinăuntrul nostru.

  Dacă mergem până la concluzia lor logică, teoriile acestea suprimă tot sistemul religios creştin. Ele se dispensează de necesitatea ispăşirii şi fac din om propriul mântuitor. Aceste teorii despre Dumnezeu fac fără efect Cuvântul Său, iar aceia care le acceptă se află în marele pericol de a ajunge în final să considere că întreaga Biblie ar fi ficţiune. Poate că ei sunt de părere că virtutea este mai bună decât viciul; însă, înlăturându-L pe Dumnezeu din poziţia Sa legitimă de suveran, ei acceptă să depindă de puterea umană, care nu are nicio valoare fără Dumnezeu. Voinţa omenească lipsită de ajutor nu are nicio putere reală de a se împotrivi răului şi de a-l birui. Fortificaţiile sufletului sunt dărâmate. Omenirea nu mai are nicio barieră împotriva păcatului. Odată ce restricţiile Cuvântului lui Dumnezeu şi ale Duhului Său sunt respinse, nu ştim până la ce adâncimi se poate scufunda cineva. […]
  Descoperirea de Sine dată de Dumnezeu în Cuvântul Său este pentru studiul nostru. Pe aceasta putem căuta să o înţelegem. Dincolo de ea însă, să nu pătrundem.

  Divina vindecare, pp. 428-429

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...