Efectele recunoștinței și laudei

  Frica de Domnul este un izvor de viaţă. (Proverbele 14:27)

  Nimic altceva nu are o tendinţă mai mare de a promova sănătatea trupului şi a sufletului decât o are spiritul de recunoştinţă şi laudă. A ne împotrivi melancoliei, gândurilor şi sentimentelor de nemulţumire este o datorie clară – tot aşa cum a ne ruga este o datorie. Dacă ne îndreptăm către cer, putem merge ca un grup de bocitoare, gemând şi plângându-ne tot drumul până la casa Tatălui nostru?

  Acei creştini declaraţi care se plâng neîncetat, care par a crede că voioşia şi fericirea ar fi păcat, nu au religia adevărată. Aceia care găsesc o plăcere sumbră în tot ce este melancolic în lumea naturală, care aleg mai degrabă să privească la frunzele moarte decât să culeagă minunatele flori vii, care nu văd nicio frumuseţe în piscurile munţilor semeţi şi în văile înveşmântate în verde crud, care îşi suprimă simţurile în faţa vocii vesele ce le vorbeşte în natură, o voce atât de dulce şi melodioasă pentru urechea care o ascultă – aceia nu trăiesc în Hristos. Ei îşi strâng tristeţe şi întunecime, când ar putea avea lumină, pe însuşi Soarele Neprihănirii răsărit în inimile lor cu vindecarea în razele Sale.

  Adeseori, mintea ta poate fi întunecată din pricina durerii. Nu încerca atunci să raţionezi. Ştii că Isus te iubeşte! El îţi înţelege slăbiciunea. Poţi împlini voia Sa odihnindu-te pur şi simplu în braţele Sale.

  Este o lege a naturii ca gândurile şi sentimentele noastre să fie încurajate şi întărite pe măsură ce vorbim despre ele. Este adevărat că vorbele exprimă gânduri, dar tot atât de adevărat este că gândurile urmează vorbelor. Dacă vrem să ne exprimăm mai bine credinţa, să ne bucurăm mai mult de binecuvântările pe care ştim că le avem – marea îndurare şi iubire a lui Dumnezeu – atunci ar trebui să avem credinţă mai multă şi o bucurie mai mare. Nicio limbă nu poate exprima şi nicio minte finită nu-şi poate imagina binecuvântarea care se naşte din aprecierea bunătăţii şi iubirii lui Dumnezeu. Chiar şi pe acest pământ putem avea bucurie ca un izvor nesecat, alimentat de apele care curg de la tronul lui Dumnezeu.

  Atunci să ne educăm inimile şi buzele să-I aducă laudă lui Dumnezeu pentru iubirea Sa fără seamăn. Să ne educăm sufletele să fie pline de speranţă şi să rămână în lumina care vine de la crucea de pe Calvar. N-ar tre bui să uităm niciodată că suntem copii ai împăratului ceresc, fii şi fiice ale Domnului oştirilor. Este privilegiul nostru să ne odihnim liniştiţi în Dum nezeu.

  Divina vindecare, pp. 251-253

  Efectele recunoștinței și laudei - 2016. Nimic altceva nu are o tendinţă mai mare de a promova sănătatea trupului şi a sufletului decât o are spiritul de recunoştinţă şi laudă. A ne împotrivi melancoliei, gândurilor şi sentimentelor de nemulţumire este o datorie clară - tot aşa cum a ne ruga este o datorie.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...