Hrana sufletului

  Este scris: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Luca 4:4)

  Educaţia nu este decât o pregătire a puterilor fizice, intelectuale şi spirituale pentru cea mai bună îndeplinire a tuturor responsabilităţilor vieţii. Capacitatea de rezistenţă, forţa şi activitatea creierului se diminuează sau cresc în funcţie de cum sunt folosite. Mintea trebuie astfel disciplinată, încât toate puterile ei să fie simetric dezvoltate. […]

  Natura experienţei religioase a unei persoane este relevată de caracterul cărţilor pe care aceasta alege să le citească în momentele de răgaz. Pentru a avea un tonus sănătos al minţii şi principii religioase solide, tinerii trebuie să trăiască în comuniune cu Dumnezeu prin Cuvântul Său. Arătându-ne calea de salvare prin Hristos, Biblia este ghidul nostru pentru o viaţă la standarde mai înalte şi mai bune. Ea conţine cea mai interesantă şi mai instructivă istorie şi biografie care a fost scrisă vreodată. Cei a căror imaginaţie nu a devenit pervertită prin citirea ficţiunii vor găsi Biblia ca fiind cea mai interesantă dintre cărţi.

  Biblia este Cartea cărţilor. Dacă iubiţi Cuvântul lui Dumnezeu, cercetându-l când aveţi ocazia, ca să puteţi intra în posesia comorilor lui preţioase şi să fiţi cu totul destoinici pentru orice lucrare bună, atunci veţi putea fi siguri că Isus vă va atrage către El. Dar nu este suficient să citiţi Biblia ocazional, fără să căutaţi să înţelegeţi lecţia lui Hristos despre cum vă puteţi conforma cerinţelor Sale. Sunt comori în Cuvântul lui Dumnezeu care nu pot fi descoperite decât printr-o săpare adâncă în mina adevărului.

  Mintea firească respinge adevărurile, dar sufletul convertit a suferit o minunată schimbare. Cartea care mai înainte era neatractivă, pentru că revela adevăruri ce mărturiseau împotriva păcătosului, a devenit acum hrana sufletului, bucuria şi consolarea vieţii. Soarele Neprihănirii luminează paginile sfinte şi Duhul Sfânt vorbeşte sufletului prin ele…

  Fie ca toţi cei care au cultivat pasiunea pentru lectură uşoară să-şi în drepte acum atenţia spre cuvântul sigur al profeţiei. Luaţi-vă Bibliile şi începeţi să studiaţi cu un interes proaspăt sfintele scrieri ale Vechiului şi Noului Testament. Cu cât studiaţi Biblia mai des şi mai sârguincios, cu atât mai frumoasă vi se va părea şi cu atât mai puţină plăcere veţi avea pentru lectura uşoară. Legaţi această carte preţioasă de inimile voastre. Ea vă va fi un prieten şi o călăuză.

  Solii pentru tineret, pp. 271, 273-274

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  Un cuvânt potrivit la vreme potrivită

  Te rugăm, Tată bun, să ne ajuți să vorbim ca Tine! PROVOCARE: Caută astăzi să comunici cu cineva cu care nu îți este ușor să o faci, preferabil dintr-o altă generație decât a ta! Cere inspirație pentru a-i da un telefon, pentru a-i scrie o scrisoare sau pentru a discuta deschis cu o astfel de persoană!

  Vorba multă, bogăția omului

  Doamne, Te rog să îmi deschizi mintea pentru a putea fi deschis în comunicarea și relaționarea cu cei din jurul meu! PROVOCARE: Încearcă astăzi să eviți în felul în care comunici exagerările, bârfa și judecarea altora!

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...