Hrana sufletului

  Este scris: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Luca 4:4)

  Educaţia nu este decât o pregătire a puterilor fizice, intelectuale şi spirituale pentru cea mai bună îndeplinire a tuturor responsabilităţilor vieţii. Capacitatea de rezistenţă, forţa şi activitatea creierului se diminuează sau cresc în funcţie de cum sunt folosite. Mintea trebuie astfel disciplinată, încât toate puterile ei să fie simetric dezvoltate. […]

  Natura experienţei religioase a unei persoane este relevată de caracterul cărţilor pe care aceasta alege să le citească în momentele de răgaz. Pentru a avea un tonus sănătos al minţii şi principii religioase solide, tinerii trebuie să trăiască în comuniune cu Dumnezeu prin Cuvântul Său. Arătându-ne calea de salvare prin Hristos, Biblia este ghidul nostru pentru o viaţă la standarde mai înalte şi mai bune. Ea conţine cea mai interesantă şi mai instructivă istorie şi biografie care a fost scrisă vreodată. Cei a căror imaginaţie nu a devenit pervertită prin citirea ficţiunii vor găsi Biblia ca fiind cea mai interesantă dintre cărţi.

  Biblia este Cartea cărţilor. Dacă iubiţi Cuvântul lui Dumnezeu, cercetându-l când aveţi ocazia, ca să puteţi intra în posesia comorilor lui preţioase şi să fiţi cu totul destoinici pentru orice lucrare bună, atunci veţi putea fi siguri că Isus vă va atrage către El. Dar nu este suficient să citiţi Biblia ocazional, fără să căutaţi să înţelegeţi lecţia lui Hristos despre cum vă puteţi conforma cerinţelor Sale. Sunt comori în Cuvântul lui Dumnezeu care nu pot fi descoperite decât printr-o săpare adâncă în mina adevărului.

  Mintea firească respinge adevărurile, dar sufletul convertit a suferit o minunată schimbare. Cartea care mai înainte era neatractivă, pentru că revela adevăruri ce mărturiseau împotriva păcătosului, a devenit acum hrana sufletului, bucuria şi consolarea vieţii. Soarele Neprihănirii luminează paginile sfinte şi Duhul Sfânt vorbeşte sufletului prin ele…

  Fie ca toţi cei care au cultivat pasiunea pentru lectură uşoară să-şi în drepte acum atenţia spre cuvântul sigur al profeţiei. Luaţi-vă Bibliile şi începeţi să studiaţi cu un interes proaspăt sfintele scrieri ale Vechiului şi Noului Testament. Cu cât studiaţi Biblia mai des şi mai sârguincios, cu atât mai frumoasă vi se va părea şi cu atât mai puţină plăcere veţi avea pentru lectura uşoară. Legaţi această carte preţioasă de inimile voastre. Ea vă va fi un prieten şi o călăuză.

  Solii pentru tineret, pp. 271, 273-274

  Hrana sufletului - 2016. Biblia este Cartea cărţilor. Dacă iubiţi Cuvântul lui Dumnezeu, cercetându-l când aveţi ocazia, ca să puteţi intra în posesia comorilor lui preţioase şi să fiţi cu totul destoinici pentru orice lucrare bună, atunci veţi putea fi siguri că Isus vă va atrage către El.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...