Privește minunile Lui!

  Priveşte liniştit minunile lui Dumnezeu! (Iov 37:14)

  Oamenii talentaţi şi evlavioşi reuşesc să surprindă unele aspecte ale realităţilor veşnice, dar adesea dau greş în a le înţelege, pentru că lucrurile văzute eclipsează slava celor nevăzute. Acela care doreşte să aibă succes în căutarea comorii ascunse trebuie să urmărească atingerea unor idealuri mai înalte decât lucrurile acestei lumi. Sentimentele lui şi toate capacităţile lui trebuie consacrate în vederea cercetării.

  Neascultarea a închis poarta spre o cantitate enormă de cunoştinţe care ar fi putut fi dobândite din Scripturi. A înţelege Scripturile înseamnă a asculta de poruncile lui Dumnezeu. Scripturile nu trebuiesc adaptate pentru a corespunde prejudecăţii şi suspiciunii oamenilor. Ele pot fi înţelese doar de aceia care caută cu umilinţă să cunoască adevărul cu scopul de a-l respecta. Tu întrebi: Ce trebuie să fac pentru a fi mântuit? Trebuie să laşi la porţile cunoaşterii toate părerile preconcepute şi toate ideile tale moştenite sau cultivate. Dacă vei cerceta Scripturile pentru a-ţi justifica părerile proprii, nu vei descoperi niciodată adevărul. Cercetează cu scopul de a învăţa ce spune Domnul. Dacă, în timp ce studiezi, ajungi la convingerea că opiniile tale preferate nu sunt în armonie cu adevărul, nu denatura adevărul în aşa fel încât să se potrivească părerilor tale, ci acceptă lumina care îţi este dată. Deschide-ţi mintea şi inima ca să poţi contempla lucrurile minunate ale Cuvântului lui Dumnezeu.

  Pentru a crede în Domnul Hristos ca Mântuitor al lumii este nevoie de aprecierea unui intelect luminat, condus de o inimă capabilă să discearnă şi să preţuiască valoarea comorii cereşti. Această credinţă nu poate fi separată de pocăinţă şi de transformarea caracterului. A avea credinţă înseamnă a găsi şi a accepta comoara Evangheliei, cu toate obligaţiile pe care le impune aceasta. […]

  Pentru a discerne adevărul aflat în Cuvântul lui Dumnezeu, avem nevoie de iluminarea Duhului Sfânt. Lucrurile frumoase din natură nu pot fi văzute până când soarele nu le inundă cu lumina sa, alungând întunericul. Tot astfel, comorile din Cuvântul lui Dumnezeu nu sunt înţelese şi preţuite până când nu sunt dezvăluite de razele strălucitoare ale Soarelui Neprihănirii.

  Duhul Sfânt, trimis din cer prin bunăvoinţa Iubirii infinite, îi descoperă lucrurile lui Dumnezeu fiecărui suflet care are o credinţă dephnă în Domnul Hristos. Prin puterea Sa, adevărurile vitale de care depinde mântuirea noastră sunt întipărite în minte, iar calea vieţii este prezentată atât de simplu şi de clar, încât nimeni nu se poate rătăci pe ea.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 112-113

  Privește minunile Lui! - 2016. Neascultarea a închis poarta spre o cantitate enormă de cunoştinţe care ar fi putut fi dobândite din Scripturi. A înţelege Scripturile înseamnă a asculta de poruncile lui Dumnezeu. Scripturile nu trebuiesc adaptate pentru a corespunde prejudecăţii şi suspiciunii oamenilor.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...