Trăiește în atmosfera cerului

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari. (Ieremia 33:3)

  Cel care, cu sinceritate şi dispoziţia de a se lăsa învăţat, studiază Scriptura şi caută să-i înţeleagă adevărurile va fi pus în legătură cu Autorul ei şi, din acest punct, nu există vreo limită a posibilităţilor lui de dezvoltare, în afară de cazul în care singur alege să nu se dezvolte.

  Prin diversitatea de stiluri şi subiecte, Biblia are ceva care să stârnească interesul fiecărei minţi şi să facă apel la fiecare inimă. Pe paginile ei, se găsesc istoriile cele mai vechi, biografiile cele mai fidele vieţii reale, principii pentru guvernarea statului, pentru administrarea bunurilor, principii pe care înţelepciunea omenească nu le-a egalat niciodată. Scriptura conţine cea mai profundă filosofie, cea mai delicată, mai sublimă, mai plină de pasiune şi mai mişcătoare poezie. Chiar şi din această perspectivă, scrierile biblice sunt infinit superioare ca valoare oricărei opere cu autor uman, însă, când sunt privite în relaţie cu marele lor gând central, ele au un orizont incomparabil mai larg, o valoare infinit mai mare. Privit în lumina acestei idei, fiecare subiect are o nouă semnificaţie. În adevărurile rostite în cele mai simple cuvinte sunt implicate principii cât cerul de înalte, principii care cuprind veşnicia. […]

  Având Cuvântul lui Dumnezeu în mână, fiecare om, indiferent de soarta care i-a fost hărăzită, poate avea parte de o companie selectă, dacă alege acest lucru. Pe paginile Bibliei, el poate conversa cu cei mai mari şi mai nobili reprezentanţi ai omenirii şi îl poate auzi pe Cel Veşnic vorbindu-le oamenilor. În timp ce studiază şi meditează la temele asupra cărora „chiar îngerii doresc să privească” (1 Petru 1:12), orice om se poate bucura de compania lor. El poate călca pe urmele paşilor învăţătorului divin şi îi poate asculta cuvintele, ca şi când ar fi cu El pe munte, pe câmp şi pe mare. Poate trăi în această lume în atmosfera cerului, împărtăşindu-le celor întristaţi şi ispitiţi gânduri de speranţă şi dorinţa fierbinte de a fi sfinţi, apropiindu-se tot mai mult de Cel Nevăzut şi, asemenea acelui bărbat din vechime care umbla cu Dumnezeu, ajungând tot mai aproape de pragul lumii veşnice, până când porţile se vor deschide şi va intra în ea. Nu se va simţi ca un străin acolo. Vocile care îl vor întâmpina vor fi vocile oamenilor sfinţi care, nevăzuţi, i-au fost prieteni pe pământ, voci pe care încă de aici a învăţat să Iu deosebească şi să le iubească. Cel care, prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu, a trăit în comuniune cu Cerul se va simţi ca acasă în compania îngerilor.

  Educaţie, pp. 125, 127

  Trăiește în atmosfera cerului - 2016. Scriptura conţine cea mai profundă filosofie, cea mai delicată, mai sublimă, mai plină de pasiune şi mai mişcătoare poezie. Chiar şi din această perspectivă, scrierile biblice sunt infinit superioare ca valoare oricărei opere cu autor uman.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...