Planul de mântuire clarificat

  Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. (Eclesiastul 12:13)

  În Biblie este descrisă toată datoria omului. Solomon spune: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13). Voia lui Dumnezeu este descoperită în Cuvântul Său scris şi aceasta este cunoştinţa esenţială. Înţelepciunea omenească, cunoaşterea limbilor diferitelor popoare constituie un ajutor în lucrarea misionară. O înţelegere a obiceiurilor oamenilor, localizarea în timp a evenimentelor reprezintă o cunoştinţă practică, deoarece ajută la clarificarea cifrelor din Biblie, la evidenţierea forţei lecţiilor lui Hristos; însă nu este neapărat necesar să se cunoască aceste lucruri. Călătorul poate găsi calea concepută pentru ca mântuiţii să umble pe ea şi nu se va găsi nicio scuză pentru cel care va pieri deoarece a interpretat greşit Scripturile.

  În Biblie este enunţat fiecare principiu vital, este lămurită fiecare datorie, este evidenţiată fiecare obligaţie. Mântuitorul a rezumat toată datoria omului. El spune: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău…, şi pe aproapele tău, ca pe tine însuţi.” […] Pentru toţi cei care ascultă şi împlinesc cuvintele lui Hristos, Biblia conţine ştiinţa mântuirii.

  Apostolul spune: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” Biblia este propriul ei interpret. Un pasaj se dovedeşte a fi o cheie care va descuia alte pasaje şi, în acest fel, sensul ascuns al Cuvântului va fi pus în lumină. Prin compararea diverselor texte care tratează acelaşi subiect, prin observarea influenţei lor asupra tuturor aspectelor, adevărata însemnătate a Scripturilor va fi evidenţiată. […]

  Domnul Dumnezeu, Creatorul lumilor, a dat lumii Evanghelia cu un preţ infinit.

  Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, pp. 186-188

  Planul de mântuire clarificat - 2016. În Biblie este descrisă toată datoria omului. Solomon spune: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13). Voia lui Dumnezeu este descoperită în Cuvântul Său scris şi aceasta este cunoştinţa esenţială.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....