Planul de mântuire clarificat

  Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. (Eclesiastul 12:13)

  În Biblie este descrisă toată datoria omului. Solomon spune: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13). Voia lui Dumnezeu este descoperită în Cuvântul Său scris şi aceasta este cunoştinţa esenţială. Înţelepciunea omenească, cunoaşterea limbilor diferitelor popoare constituie un ajutor în lucrarea misionară. O înţelegere a obiceiurilor oamenilor, localizarea în timp a evenimentelor reprezintă o cunoştinţă practică, deoarece ajută la clarificarea cifrelor din Biblie, la evidenţierea forţei lecţiilor lui Hristos; însă nu este neapărat necesar să se cunoască aceste lucruri. Călătorul poate găsi calea concepută pentru ca mântuiţii să umble pe ea şi nu se va găsi nicio scuză pentru cel care va pieri deoarece a interpretat greşit Scripturile.

  În Biblie este enunţat fiecare principiu vital, este lămurită fiecare datorie, este evidenţiată fiecare obligaţie. Mântuitorul a rezumat toată datoria omului. El spune: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău…, şi pe aproapele tău, ca pe tine însuţi.” […] Pentru toţi cei care ascultă şi împlinesc cuvintele lui Hristos, Biblia conţine ştiinţa mântuirii.

  Apostolul spune: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” Biblia este propriul ei interpret. Un pasaj se dovedeşte a fi o cheie care va descuia alte pasaje şi, în acest fel, sensul ascuns al Cuvântului va fi pus în lumină. Prin compararea diverselor texte care tratează acelaşi subiect, prin observarea influenţei lor asupra tuturor aspectelor, adevărata însemnătate a Scripturilor va fi evidenţiată. […]

  Domnul Dumnezeu, Creatorul lumilor, a dat lumii Evanghelia cu un preţ infinit.

  Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, pp. 186-188

  Planul de mântuire clarificat - 2016. În Biblie este descrisă toată datoria omului. Solomon spune: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13). Voia lui Dumnezeu este descoperită în Cuvântul Său scris şi aceasta este cunoştinţa esenţială.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...