Articolul precedentO mică rugăciune
  Articolul următorVitamine gratis

  Energie creatoare

  Cerurile au fost făcute prin cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii Lui. (Psalmii 33:6)

  În Cuvântul lui Dumnezeu se află energia creatoare care a chemat lumile la viaţă. Acest Cuvânt oferă putere, naşte viaţă. Fiecare poruncă este o promisiune; acceptată de voinţă, primită în suflet, ea aduce cu sine viaţa Celui Infinit. Transformă firea omului şi recreează sufletul după chipul lui Dumnezeu.

  Viaţa astfel oferită este susţinută în acelaşi fel. Omul va trăi „cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4).

  Mintea şi sufletul sunt făcute din lucrurile cu care se hrănesc. E responsabilitatea noastră să hotărâm cu ce le vom hrăni. Stă în puterea oricărui om să aleagă subiectele care îi vor ocupa gândurile şi care îi vor modela caracterul. Despre fiecare persoană care are privilegiul de a avea acces la Scriptură, Dumnezeu spune: ,,[Î]i scriu toate poruncile legii Mele” (Osea H:12). Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti!” (Ieremia 33:3). […]

  Cuvântul lui Dumnezeu, asemenea caracterului Autorului său, conţine taine pe care fiinţele limitate nu le vor înţelege niciodată pe deplin. Dar Dumnezeu a dat, în Scriptură, destule dovezi despre autoritatea ei divină. Existenţa Sa, caracterul Său, adevărul Cuvântului Său se bazează pe declaraţii care fac apel la raţiunea noastră şi care se găsesc din abundenţă în Biblie. Este adevărat, El nu a înlăturat posibilitatea de a ne îndoi; credinţa trebuie să se sprijine pe dovezi, nu pe demonstraţii. Cei care doresc să se îndoiască sunt liberi să o facă, dar cei ce vor să cunoască adevărul vor găsi o temelie solidă pentru credinţă.

  Nu avem niciun motiv să ne îndoim de Cuvântul lui Dumnezeu doar pentru că nu putem înţelege tainele providenţei Sale. În lumea naturală suntem în permanenţă înconjuraţi de minuni pe care nu le putem înţelege. Ar trebui oare să ne mire când descoperim şi în lumea spirituală taine pe care nu le putem pătrunde? Dificultatea ţine numai şi numai de slăbiciunea si îngustimea minţii omeneşti.
  Misterele Bibliei, departe de a constitui un argument împotriva ei, sunt printre cele mai puternice dovezi ale inspiraţiei sale divine.

  Educaţie, pp. 125-127, 169-170

  Energie creatoare - 2016. Mintea şi sufletul sunt făcute din lucrurile cu care se hrănesc. E responsabilitatea noastră să hotărâm cu ce le vom hrăni. Stă în puterea oricărui om să aleagă subiectele care îi vor ocupa gândurile şi care îi vor modela caracterul.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...