Articolul precedentMihai, predicatorul
  Articolul următorÎn necunoscut

  O fortăreață împotriva ispitei

  Cum işi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptăndu-se după Cuvântul Tău. (Psalmii 119:9)

  Întreaga Biblie este o descoperire a slavei lui Dumnezeu în Hristos. Primită, crezută, ascultată, ea este marele instrument de transformare a caracterului. Este marele impuls, forţa constrângătoare care animă puterile fizice, intelectuale şi spirituale şi care direcţionează viaţa pe făgaşul corect.

  Motivul pentru care tinerii şi chiar cei aflaţi la vârsta maturităţii sunt duşi atât de uşor în ispită şi păcat este că nu studiază Cuvântul lui Dumnezeu şi nu meditează asupra lui aşa cum ar trebui. Lipsa unei puteri a voinţei ferme şi neşovăitoare, care se reflectă în viaţă şi caracter, este rezultatul neglijării instrucţiunilor sacre ale Cuvântului lui Dumnezeu. Ei nu-şi îndreaptă mintea, printr-un efort hotărât, către ceea ce le-ar inspira gânduri curate, sfinte, şi nu şi-o abat de la ceea ce este murdar şi neadevărat. Puţini sunt cei care îşi aleg partea cea bună, care stau la picioarele lui Isus ca Maria pentru a învăţa de la Dascălul divin. Puţini strâng cuvintele Sale ca o comoară în inimă şi le pun în practică în viaţă.

  Primite, adevărurile Bibliei vor înălţa mintea şi sufletul. Dacă ar fi Cuvântul lui Dumnezeu apreciat aşa cum se cuvine, atât tinerii, cât şi vârstnicii ar avea o corectitudine, o tărie a principiilor care le-ar da puterea de a se împotrivi ispitei. […]

  Gândirea, aptitudinile, exersarea intensă a puterilor creierului să fie devotate studiului gândurilor lui Dumnezeu. Nu studiaţi filosofia supoziţiilor oamenilor, ci filosofia Aceluia care este adevăr. Niciun alt gen de literatură nu se poate compara ca valoare cu aceasta.

  Mintea firească nu găseşte nicio plăcere în contemplarea Cuvântului lui Dumnezeu; însă pentru mintea înnoită de Duhul Sfânt, o frumuseţe divină şi o lumină celestă strălucesc de pe paginile sacre. Ceea ce pentru mintea firească era o pustietate amară, pentru mintea spirituală devine un ţinut al apelor vii.

  Cunoaşterea lui Dumnezeu, aşa cum este descoperită în Cuvântul Său, este cunoaşterea pe care trebuie să le-o dăm copiilor noştri. De la primele sclipiri ale raţiunii, ei trebuie familiarizaţi cu Numele şi viaţa lui Isus. Primele lor lecţii ar trebui să-i înveţe că Dumnezeu este Tatăl lor.

  Divina vindecare, pp. 458-460

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Plin de sfat sau răsfăț?

  Doamne, ajută-mă să văd chipul și asemănarea Ta în ceilalți și să-i iubesc așa cum ai făcut-o Tu! PROVOCARE: Fă tot ce poți ca astăzi să-i tratezi într-o manieră plină de respect atât pe cei cunoscuți, cât și pe necunoscuți!

  Jertfe pentru fii

  Doamne, ajută-ne să ne rugăm pentru cei din familia noastră, să ne pese de mântuirea lor și să facem tot ce putem pentru a fi împreună Acasă! PROVOCARE: Astăzi, orientează-te în jur, privește la cei care apun, la tine, la copii și găsește-ți locul! Dacă reușești, ai găsit cărarea înțelepciunii.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...