Sapă adânc!

  Prin poruncile Tale mă fac mai priceput. (Psalmii 119:104)

  Atât pentru minte, cât şi pentru suflet – şi, de asemenea, pentru trup – legea lăsată de Dumnezeu este aceea că forţa se capătă depunând efort. Exerciţiul este cel care dezvoltă. În conformitate cu această lege, Dumnezeu a avut grijă ca, în Cuvântul Său, să existe mijloacele pentru dezvoltarea mintală şi spirituală.

  Biblia cuprinde toate principiile pe care oamenii trebuie să le înţeleagă pentru a se putea pregăti atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare. Şi aceste principii pot fi înţelese de toţi. Niciun om dispus să-i aprecieze învăţăturile nu poate citi un singur pasaj din Biblie fără a rămâne cu vreun gând folositor. Dar cea mai valoroasă învăţătură a Bibliei nu se câştigă printr-un studiu ocazional sau incoerent. Marele sistem al adevărului nu este prezentat în aşa fel încât să poată fi înţeles de cititorul grăbit sau neatent. Multe dintre comorile sale stau îngropate la mare adâncime şi nu se poate ajunge la ele decât printr-o cercetare sârguincioasă şi printr-un efort continuu. Adevărurile care compun marele întreg trebuie căutate şi adunate, „puţin aici, puţin acolo” (Isaia 28:10).

  Când sunt căutate şi puse laolaltă în acest fel, se va descoperi că se potrivesc perfect unul cu celălalt. Fiecare evanghelie este un supliment al celorlalte, fiecare profeţie – o explicaţie a alteia, fiecare adevăr – o dezvoltare a unui alt adevăr. Simbolurile sistemului de închinare iudaic sunt clarificate de Evanghelie. Fiecare principiu din Cuvântul lui Dumnezeu îşi are locul său, fiecare fapt – propria însemnătate. Iar structura completă, ca plan şi execuţie, dă mărturie despre Autorul ei. Doar mintea Celui Infinit putea concepe o asemenea structură.

  Cele mai înalte facultăţi ale minţii umane sunt puse intens la lucru când cercetăm diferitele părţi ale Bibliei şi studiem legăturile dintre ele. Nimeni nu se poate angaja într-un asemenea studiu fără să-şi întărească mintea de pe urma lui. Iar valoarea mintală a studiului biblic nu rezidă numai în a cerceta adevărul şi a-l pune cap la cap. Ea constă şi în efortul care se cerc pentru a înţelege temele prezentate. Mintea care se ocupă numai de chesti uni comune se piperniceşte şi slăbeşte. Dacă nu i se dă niciodată sarcina de a înţelege adevăruri mari şi cuprinzătoare, îşi pierde după un timp puterea de creştere. Ca o apărare împotriva acestei degenerări şi ca un stimulent pentru dezvoltare, nimic nu poate egala studiul Cuvântului lui Dumnezeu.

  Educaţie, pp. 123-124

  Sapă adânc! - 2016. Atât pentru minte, cât şi pentru suflet - şi, de asemenea, pentru trup - legea lăsată de Dumnezeu este aceea că forţa se capătă depunând efort. Exerciţiul este cel care dezvoltă. În conformitate cu această lege, Dumnezeu a avut grijă ca, în Cuvântul Său, să existe mijloacele pentru dezvoltarea mintală şi spirituală.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...