Sapă adânc!

  Prin poruncile Tale mă fac mai priceput. (Psalmii 119:104)

  Atât pentru minte, cât şi pentru suflet – şi, de asemenea, pentru trup – legea lăsată de Dumnezeu este aceea că forţa se capătă depunând efort. Exerciţiul este cel care dezvoltă. În conformitate cu această lege, Dumnezeu a avut grijă ca, în Cuvântul Său, să existe mijloacele pentru dezvoltarea mintală şi spirituală.

  Biblia cuprinde toate principiile pe care oamenii trebuie să le înţeleagă pentru a se putea pregăti atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare. Şi aceste principii pot fi înţelese de toţi. Niciun om dispus să-i aprecieze învăţăturile nu poate citi un singur pasaj din Biblie fără a rămâne cu vreun gând folositor. Dar cea mai valoroasă învăţătură a Bibliei nu se câştigă printr-un studiu ocazional sau incoerent. Marele sistem al adevărului nu este prezentat în aşa fel încât să poată fi înţeles de cititorul grăbit sau neatent. Multe dintre comorile sale stau îngropate la mare adâncime şi nu se poate ajunge la ele decât printr-o cercetare sârguincioasă şi printr-un efort continuu. Adevărurile care compun marele întreg trebuie căutate şi adunate, „puţin aici, puţin acolo” (Isaia 28:10).

  Când sunt căutate şi puse laolaltă în acest fel, se va descoperi că se potrivesc perfect unul cu celălalt. Fiecare evanghelie este un supliment al celorlalte, fiecare profeţie – o explicaţie a alteia, fiecare adevăr – o dezvoltare a unui alt adevăr. Simbolurile sistemului de închinare iudaic sunt clarificate de Evanghelie. Fiecare principiu din Cuvântul lui Dumnezeu îşi are locul său, fiecare fapt – propria însemnătate. Iar structura completă, ca plan şi execuţie, dă mărturie despre Autorul ei. Doar mintea Celui Infinit putea concepe o asemenea structură.

  Cele mai înalte facultăţi ale minţii umane sunt puse intens la lucru când cercetăm diferitele părţi ale Bibliei şi studiem legăturile dintre ele. Nimeni nu se poate angaja într-un asemenea studiu fără să-şi întărească mintea de pe urma lui. Iar valoarea mintală a studiului biblic nu rezidă numai în a cerceta adevărul şi a-l pune cap la cap. Ea constă şi în efortul care se cerc pentru a înţelege temele prezentate. Mintea care se ocupă numai de chesti uni comune se piperniceşte şi slăbeşte. Dacă nu i se dă niciodată sarcina de a înţelege adevăruri mari şi cuprinzătoare, îşi pierde după un timp puterea de creştere. Ca o apărare împotriva acestei degenerări şi ca un stimulent pentru dezvoltare, nimic nu poate egala studiul Cuvântului lui Dumnezeu.

  Educaţie, pp. 123-124

  Sapă adânc! - 2016. Atât pentru minte, cât şi pentru suflet - şi, de asemenea, pentru trup - legea lăsată de Dumnezeu este aceea că forţa se capătă depunând efort. Exerciţiul este cel care dezvoltă. În conformitate cu această lege, Dumnezeu a avut grijă ca, în Cuvântul Său, să existe mijloacele pentru dezvoltarea mintală şi spirituală.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...