Sapă adânc!

  Prin poruncile Tale mă fac mai priceput. (Psalmii 119:104)

  Atât pentru minte, cât şi pentru suflet – şi, de asemenea, pentru trup – legea lăsată de Dumnezeu este aceea că forţa se capătă depunând efort. Exerciţiul este cel care dezvoltă. În conformitate cu această lege, Dumnezeu a avut grijă ca, în Cuvântul Său, să existe mijloacele pentru dezvoltarea mintală şi spirituală.

  Biblia cuprinde toate principiile pe care oamenii trebuie să le înţeleagă pentru a se putea pregăti atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare. Şi aceste principii pot fi înţelese de toţi. Niciun om dispus să-i aprecieze învăţăturile nu poate citi un singur pasaj din Biblie fără a rămâne cu vreun gând folositor. Dar cea mai valoroasă învăţătură a Bibliei nu se câştigă printr-un studiu ocazional sau incoerent. Marele sistem al adevărului nu este prezentat în aşa fel încât să poată fi înţeles de cititorul grăbit sau neatent. Multe dintre comorile sale stau îngropate la mare adâncime şi nu se poate ajunge la ele decât printr-o cercetare sârguincioasă şi printr-un efort continuu. Adevărurile care compun marele întreg trebuie căutate şi adunate, „puţin aici, puţin acolo” (Isaia 28:10).

  Când sunt căutate şi puse laolaltă în acest fel, se va descoperi că se potrivesc perfect unul cu celălalt. Fiecare evanghelie este un supliment al celorlalte, fiecare profeţie – o explicaţie a alteia, fiecare adevăr – o dezvoltare a unui alt adevăr. Simbolurile sistemului de închinare iudaic sunt clarificate de Evanghelie. Fiecare principiu din Cuvântul lui Dumnezeu îşi are locul său, fiecare fapt – propria însemnătate. Iar structura completă, ca plan şi execuţie, dă mărturie despre Autorul ei. Doar mintea Celui Infinit putea concepe o asemenea structură.

  Cele mai înalte facultăţi ale minţii umane sunt puse intens la lucru când cercetăm diferitele părţi ale Bibliei şi studiem legăturile dintre ele. Nimeni nu se poate angaja într-un asemenea studiu fără să-şi întărească mintea de pe urma lui. Iar valoarea mintală a studiului biblic nu rezidă numai în a cerceta adevărul şi a-l pune cap la cap. Ea constă şi în efortul care se cerc pentru a înţelege temele prezentate. Mintea care se ocupă numai de chesti uni comune se piperniceşte şi slăbeşte. Dacă nu i se dă niciodată sarcina de a înţelege adevăruri mari şi cuprinzătoare, îşi pierde după un timp puterea de creştere. Ca o apărare împotriva acestei degenerări şi ca un stimulent pentru dezvoltare, nimic nu poate egala studiul Cuvântului lui Dumnezeu.

  Educaţie, pp. 123-124

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...