Cu Isus alături

  Pe când vorbeau ei şi se întrebau, Isus S-a apropiat şi mergea pe drum împreună cu ei. (Luca 24:15)

  Cei care caută neprihănirea lui Hristos vor medita la temele marii mântuiri. Biblia este depozitul care le aprovizionează sufletele cu hrană nutritivă. Ei meditează la întruparea lui Hristos, contemplă marea jertfă adusă pentru a-i salva de la pieire, pentru a aduce iertare, pace şi neprihănire veşnică. Sufletul le radiază de aceste teme înălţătoare. Sfinţenia şi adevărul, harul şi neprihănirea le ocupă gândurile. Eul moare şi Hristos trăieşte in servii Lui. Când contemplă adevărul, inimile ard în ei aşa cum ardea în cei doi ucenici când mergeau spre Emaus şi când Isus mergea pe drum împreună cu ei şi le-a tâlcuit în toate Scripturile ce era cu privire la El.

  Cât de puţini realizează că, deşi nevăzut, Isus merge alături de ei! Cât de ruşinaţi ar fi mulţi să audă vocea Sa vorbindu-le şi să ştie că El ascultă conversaţia lor lipsită de seriozitate! Şi câte inimi ar arde de bucurie sfântă dacă ar şti că Mântuitorul merge alături de ei, că sfânta atmosferă a prezenţei Lui îi învăluie şi că se hrănesc cu pâinea vieţii! Cât de bucuros ar fi Mântuitorul să-i audă pe urmaşii Lui vorbind despre valoroasele Sale învăţături şi să ştie că ei au plăcere pentru lucrurile sfinte!

  Atunci când adevărul rămâne în inimă, nu mai este loc pentru criticarea slujitorilor lui Dumnezeu sau pentru vânarea greşelilor din mesajul pe care El îl trimite. Ceea ce este în inimă va ieşi de pe buze. Nu poate fi înăbuşit. Lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc vor fi tema conversaţiei. Dragostea lui Hristos este în inimă ca un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică, care trimite în jur şuvoaie de apă ce aduc viaţă şi voioşie oriunde ajung.

  Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, pp. 341-342

  Şi mai mare este puterea Bibliei când vine vorba de dezvoltarea naturii spirituale. Omul, creat pentru comuniune cu Dumnezeu, nu-şi poate găsi adevărata viaţă şi dezvoltare decât într-o asemenea comuniune. Creat pentru a descoperi în Dumnezeu cea mai înaltă bucurie, el nu poate găsi în nimic altceva acel lucru care îi potoleşte focul inimii sau care îi satisface foamea şi setea sufletului. Cel care, cu sinceritate şi cu dispoziţia de a se lăsa învăţat, studiază Scriptura şi caută să-i înţeleagă adevărurile va fi pus în legătură cu Autorul ei.

  Educaţie, pp. 124-125

  Cu Isus alături - 2016. Cât de puţini realizează că, deşi nevăzut, Isus merge alături de ei! Cât de ruşinaţi ar fi mulţi să audă vocea Sa vorbindu-le şi să ştie că El ascultă conversaţia lor lipsită de seriozitate! Şi câte inimi ar arde de bucurie sfântă dacă ar şti că Mântuitorul merge alături de ei!
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...