Cu Isus alături

  Pe când vorbeau ei şi se întrebau, Isus S-a apropiat şi mergea pe drum împreună cu ei. (Luca 24:15)

  Cei care caută neprihănirea lui Hristos vor medita la temele marii mântuiri. Biblia este depozitul care le aprovizionează sufletele cu hrană nutritivă. Ei meditează la întruparea lui Hristos, contemplă marea jertfă adusă pentru a-i salva de la pieire, pentru a aduce iertare, pace şi neprihănire veşnică. Sufletul le radiază de aceste teme înălţătoare. Sfinţenia şi adevărul, harul şi neprihănirea le ocupă gândurile. Eul moare şi Hristos trăieşte in servii Lui. Când contemplă adevărul, inimile ard în ei aşa cum ardea în cei doi ucenici când mergeau spre Emaus şi când Isus mergea pe drum împreună cu ei şi le-a tâlcuit în toate Scripturile ce era cu privire la El.

  Cât de puţini realizează că, deşi nevăzut, Isus merge alături de ei! Cât de ruşinaţi ar fi mulţi să audă vocea Sa vorbindu-le şi să ştie că El ascultă conversaţia lor lipsită de seriozitate! Şi câte inimi ar arde de bucurie sfântă dacă ar şti că Mântuitorul merge alături de ei, că sfânta atmosferă a prezenţei Lui îi învăluie şi că se hrănesc cu pâinea vieţii! Cât de bucuros ar fi Mântuitorul să-i audă pe urmaşii Lui vorbind despre valoroasele Sale învăţături şi să ştie că ei au plăcere pentru lucrurile sfinte!

  Atunci când adevărul rămâne în inimă, nu mai este loc pentru criticarea slujitorilor lui Dumnezeu sau pentru vânarea greşelilor din mesajul pe care El îl trimite. Ceea ce este în inimă va ieşi de pe buze. Nu poate fi înăbuşit. Lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc vor fi tema conversaţiei. Dragostea lui Hristos este în inimă ca un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică, care trimite în jur şuvoaie de apă ce aduc viaţă şi voioşie oriunde ajung.

  Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, pp. 341-342

  Şi mai mare este puterea Bibliei când vine vorba de dezvoltarea naturii spirituale. Omul, creat pentru comuniune cu Dumnezeu, nu-şi poate găsi adevărata viaţă şi dezvoltare decât într-o asemenea comuniune. Creat pentru a descoperi în Dumnezeu cea mai înaltă bucurie, el nu poate găsi în nimic altceva acel lucru care îi potoleşte focul inimii sau care îi satisface foamea şi setea sufletului. Cel care, cu sinceritate şi cu dispoziţia de a se lăsa învăţat, studiază Scriptura şi caută să-i înţeleagă adevărurile va fi pus în legătură cu Autorul ei.

  Educaţie, pp. 124-125

  Cu Isus alături - 2016. Cât de puţini realizează că, deşi nevăzut, Isus merge alături de ei! Cât de ruşinaţi ar fi mulţi să audă vocea Sa vorbindu-le şi să ştie că El ascultă conversaţia lor lipsită de seriozitate! Şi câte inimi ar arde de bucurie sfântă dacă ar şti că Mântuitorul merge alături de ei!
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...