Articolul precedentDarul meu
  Articolul următorVisuri de copil

  Tema centrală a Bibliei

  Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este. (1 Ioan 3:2)

  Pentru un educator, nicio altă parte a Bibliei nu este mai valoroasă ca biografiile pe care le conţine. Aceste biografii diferă de toate celelalte prin faptul că sunt fidele realităţii. Nicio minte finită nu poate să interpreteze corect, sub toate aspectele, faptele altuia. Nimeni, în afară de Acela care citeşte inima, care cunoaşte resorturile tainice ale motivaţiei şi acţiunii, nu poate să contureze caracterul cu fidelitate absolută sau să creioneze adevă rata imagine a unei vieţi omeneşti. Numai în Cuvântul lui Dumnezeu se găseşte o asemenea descriere.

  Cel mai clar adevăr din Biblie este acela că ceea ce facem este rezultatul a ceea ce suntem. Nicio altă afirmaţie nu este făcută într-o manieră mai clară. În mare măsură, experienţele vieţii sunt rodul propriilor gânduri şi fapte. […]

  Tema centrală a Bibliei, în jurul căreia gravitează oricare altă temă biblică, este planul de răscumpărare, refacerea chipului lui Dumnezeu în sufletul omului. De la primul licăr de speranţă din sentinţa pronunţată în Eden şi până la ultima făgăduinţă glorioasă a Apocalipsei – „ei vor vedea faţa Lui şi numele Lui va fi pe frunţile lor” (Apocalipsa 22:4). Fiecare carte şi fiecare pasaj din Biblie prezintă această temă minunată: ridicarea omului, puterea lui Dumnezeu, „care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isuh Hristos” (1 Corinteni 15:57).

  Cel care înţelege acest gând are înaintea sa un câmp nesfârşit de studiu are cheia care îi va deschide întreaga vistierie a Cuvântului lui Dumnezeu. Ştiinţa răscumpărării este ştiinţa supremă, pe care o studiază îngerii şi toate fiinţele din lumile necăzute în păcat, căreia Domnul şi Mântuitorul nostru îi acordă toată atenţia şi care face parte din planul întocmit de mintea Celui Infinit – taina „care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri” (Romani 16:25), ştiinţa pe care o vor studia cei răscumpăraţi de-a lungul veacurilor nesfârşite.

  Acesta este cel mai înalt studiu în care se poate angaja omul. El va du vigoare minţii şi va înnobila sufletul cum niciun alt studiu nu o poate face.

  Educaţie, pp. 146, 125-126

  Tema centrală a Bibliei - 2016. Cel mai clar adevăr din Biblie este acela că ceea ce facem este rezultatul a ceea ce suntem. Nicio altă afirmaţie nu este făcută într-o manieră mai clară. În mare măsură, experienţele vieţii sunt rodul propriilor gânduri şi fapte.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...