Articolul precedentDarul meu
  Articolul următorVisuri de copil

  Tema centrală a Bibliei

  Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea aşa cum este. (1 Ioan 3:2)

  Pentru un educator, nicio altă parte a Bibliei nu este mai valoroasă ca biografiile pe care le conţine. Aceste biografii diferă de toate celelalte prin faptul că sunt fidele realităţii. Nicio minte finită nu poate să interpreteze corect, sub toate aspectele, faptele altuia. Nimeni, în afară de Acela care citeşte inima, care cunoaşte resorturile tainice ale motivaţiei şi acţiunii, nu poate să contureze caracterul cu fidelitate absolută sau să creioneze adevă rata imagine a unei vieţi omeneşti. Numai în Cuvântul lui Dumnezeu se găseşte o asemenea descriere.

  Cel mai clar adevăr din Biblie este acela că ceea ce facem este rezultatul a ceea ce suntem. Nicio altă afirmaţie nu este făcută într-o manieră mai clară. În mare măsură, experienţele vieţii sunt rodul propriilor gânduri şi fapte. […]

  Tema centrală a Bibliei, în jurul căreia gravitează oricare altă temă biblică, este planul de răscumpărare, refacerea chipului lui Dumnezeu în sufletul omului. De la primul licăr de speranţă din sentinţa pronunţată în Eden şi până la ultima făgăduinţă glorioasă a Apocalipsei – „ei vor vedea faţa Lui şi numele Lui va fi pe frunţile lor” (Apocalipsa 22:4). Fiecare carte şi fiecare pasaj din Biblie prezintă această temă minunată: ridicarea omului, puterea lui Dumnezeu, „care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isuh Hristos” (1 Corinteni 15:57).

  Cel care înţelege acest gând are înaintea sa un câmp nesfârşit de studiu are cheia care îi va deschide întreaga vistierie a Cuvântului lui Dumnezeu. Ştiinţa răscumpărării este ştiinţa supremă, pe care o studiază îngerii şi toate fiinţele din lumile necăzute în păcat, căreia Domnul şi Mântuitorul nostru îi acordă toată atenţia şi care face parte din planul întocmit de mintea Celui Infinit – taina „care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri” (Romani 16:25), ştiinţa pe care o vor studia cei răscumpăraţi de-a lungul veacurilor nesfârşite.

  Acesta este cel mai înalt studiu în care se poate angaja omul. El va du vigoare minţii şi va înnobila sufletul cum niciun alt studiu nu o poate face.

  Educaţie, pp. 146, 125-126

  Tema centrală a Bibliei - 2016. Cel mai clar adevăr din Biblie este acela că ceea ce facem este rezultatul a ceea ce suntem. Nicio altă afirmaţie nu este făcută într-o manieră mai clară. În mare măsură, experienţele vieţii sunt rodul propriilor gânduri şi fapte.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...