Articolul precedentVreau să cânt!
  Articolul următorEști pregătit de zbor?

  Mâna lui Dumnezeu în istorie

  El răstoarnă şi pune pe împăraţi. (Daniel 2:21)

  Biblia este cea mai veche şi mai amplă istorie pe care o au oamenii. Izvorăşte direct din adevărul veşnic şi, de-a lungul secolelor, o mână divină i-a păstrat puritatea. Ea luminează trecutul îndepărtat, pe care oamenii, prin cercetările lor, în zadar încearcă să-l pătrundă. Numai în Scriptură vedem puterea care a aşezat temeliile pământului şi care a întins cerurile. Numai aici găsim o relatare autentică despre originea naţiunilor. Numai aici istoria omenirii ne este prezentată neîntinată de mândria sau prejudecăţile omeneşti.

  În analele omenirii, dezvoltarea naţiunilor, creşterea şi prăbuşirea imperiilor apar ca fiind dependente de voinţa şi vitejia omului. Cursul evenimentelor pare a fi, într-o mare măsură, determinat de puterea, ambiţia sau capriciile acestuia. În Cuvântul lui Dumnezeu însă, perdeaua este dată la o parte şi, în spatele întregului hăţiş de interese, putere şi pasiuni omeneşti, vedem cum Cel Preamilostiv lucrează în tăcere şi cu răbdare şi îşi aduce la îndeplinire planurile.

  Biblia descoperă adevărata filosofie a istoriei. Scopul pe care l-a urmărit Dumnezeu atunci când a creat rasele şi naţiunile şi le-a poruncit să se răspândească pe pământ este exprimat de apostolul Pavel în cuvintele de o inegalabilă frumuseţe şi delicateţe pe care le-a rostit în faţa înţelepţilor Atenei: „El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:26, 27). Dumnezeu declară că oricine doreşte poate să vină „din nou în legământ” (Ezechiel 20:37 – NTR). Când i-a creat pe oameni, scopul Său a fost acela ca pământul să fie locuit de fiinţe a căror existenţă să fie o binecuvântare pentru ele însele şi pentru cei din jur şi o cinste pentru Creatorul lor. Toţi cei care vor pot să se identifice cu acest ţel. Despre ei se spune că sunt „poporul pe care Mi l-am alcătuit ca să vestească laudele Mele” (Isaia 43:21).

  Dumnezeu ne-a descoperit în legile Sale principiile care stau la baza adevăratei prosperităţi a naţiunilor şi a indivizilor. „Aceasta va fi înţelepciunea şi priceperea voastră”, le-a spus Moise israeliţilor despre Legea lui Dumnezeu. „Căci nu este un lucru fără însemnătate pentru voi; este viaţa voastră” (Deuteronomul 4:6; 32:47). Binecuvântările care le-au fost astfel asigurate israeliţilor sunt asigurate, în aceeaşi măsură, fiecărei naţiuni şi fiecărei persoane de sub cer.

  Educaţie, pp. 173-174

  Mâna lui Dumnezeu în istorie - 2016. Numai în Scriptură vedem puterea care a aşezat temeliile pământului şi care a întins cerurile. Numai aici găsim o relatare autentică despre originea naţiunilor. Numai aici istoria omenirii ne este prezentată neîntinată de mândria sau prejudecăţile omeneşti.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...