Articolul precedentVreau să cânt!
  Articolul următorEști pregătit de zbor?

  Mâna lui Dumnezeu în istorie

  El răstoarnă şi pune pe împăraţi. (Daniel 2:21)

  Biblia este cea mai veche şi mai amplă istorie pe care o au oamenii. Izvorăşte direct din adevărul veşnic şi, de-a lungul secolelor, o mână divină i-a păstrat puritatea. Ea luminează trecutul îndepărtat, pe care oamenii, prin cercetările lor, în zadar încearcă să-l pătrundă. Numai în Scriptură vedem puterea care a aşezat temeliile pământului şi care a întins cerurile. Numai aici găsim o relatare autentică despre originea naţiunilor. Numai aici istoria omenirii ne este prezentată neîntinată de mândria sau prejudecăţile omeneşti.

  În analele omenirii, dezvoltarea naţiunilor, creşterea şi prăbuşirea imperiilor apar ca fiind dependente de voinţa şi vitejia omului. Cursul evenimentelor pare a fi, într-o mare măsură, determinat de puterea, ambiţia sau capriciile acestuia. În Cuvântul lui Dumnezeu însă, perdeaua este dată la o parte şi, în spatele întregului hăţiş de interese, putere şi pasiuni omeneşti, vedem cum Cel Preamilostiv lucrează în tăcere şi cu răbdare şi îşi aduce la îndeplinire planurile.

  Biblia descoperă adevărata filosofie a istoriei. Scopul pe care l-a urmărit Dumnezeu atunci când a creat rasele şi naţiunile şi le-a poruncit să se răspândească pe pământ este exprimat de apostolul Pavel în cuvintele de o inegalabilă frumuseţe şi delicateţe pe care le-a rostit în faţa înţelepţilor Atenei: „El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi” (Faptele 17:26, 27). Dumnezeu declară că oricine doreşte poate să vină „din nou în legământ” (Ezechiel 20:37 – NTR). Când i-a creat pe oameni, scopul Său a fost acela ca pământul să fie locuit de fiinţe a căror existenţă să fie o binecuvântare pentru ele însele şi pentru cei din jur şi o cinste pentru Creatorul lor. Toţi cei care vor pot să se identifice cu acest ţel. Despre ei se spune că sunt „poporul pe care Mi l-am alcătuit ca să vestească laudele Mele” (Isaia 43:21).

  Dumnezeu ne-a descoperit în legile Sale principiile care stau la baza adevăratei prosperităţi a naţiunilor şi a indivizilor. „Aceasta va fi înţelepciunea şi priceperea voastră”, le-a spus Moise israeliţilor despre Legea lui Dumnezeu. „Căci nu este un lucru fără însemnătate pentru voi; este viaţa voastră” (Deuteronomul 4:6; 32:47). Binecuvântările care le-au fost astfel asigurate israeliţilor sunt asigurate, în aceeaşi măsură, fiecărei naţiuni şi fiecărei persoane de sub cer.

  Educaţie, pp. 173-174

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...