Articolul precedentCurajul de a sta contra curentului
  Articolul următorUn nou început!

  Ascultători

  O altă parte a căzut în pământ bun şi a dat rod: un grăunte a dat o sută, altul, şaizeci şi altul, treizeci. (Matei 13:8)

  Cunoaşterea adevărului nu depinde atât de mult de capacitatea intelectuală, cât de puritatea scopului şi de simplitatea unei credinţe sincere şi dependente. Îngerii lui Dumnezeu se apropie de cei ce caută călăuzirea divină într-un spirit de umilinţă. Duhul Sfânt le este dat pentru a le dezvălui comorile bogate ale adevărului.

  Ascultătorii reprezentaţi de pământul bun păstrează Cuvântul după ce l-au auzit. Satana şi toţi slujitorii lui răi nu sunt capabili să i-l răpească.

  Nu este suficientă simpla ascultare sau citire a Cuvântului. Cei care doresc să beneficieze de Scripturi trebuie să mediteze asupra adevărului care le este prezentat. Prin atenţie serioasă şi gândire însoţită de rugăciune, ei trebuie afle semnificaţia cuvintelor adevărului şi să soarbă adânc din spiritul scrierilor sfinte.

  Dumnezeu ne îndeamnă să ne umplem mintea cu gânduri mari şi curate. El doreşte să medităm la iubirea şi harul Său, să studiem lucrarea Sa minunată din cadrul marelui plan de mântuire. Atunci percepţia noastră asupra adevărului va deveni tot mai clară, iar dorinţa noastră după puritatea inimii şi după limpezimea gândirii va fi tot mai înaltă şi mai sfântă. Sufletul care rămâne în atmosfera curată a gândurilor sfinte va fi transformat în urma comuniunii cu Dumnezeu prin intermediul studiul Scripturilor.

  „Şi fac rod” (Marcu 4:20). Cei care păstrează Cuvântul după ce l-au auzit vor produce roadele ascultării. Cuvântul lui Dumnezeu, primit în suflet, se va manifesta prin fapte bune. Rezultatele lui se vor vedea într-un caracter creştin şi o viaţă creştină. Hristos spunea despre Sine: „Îmi place să fac voia Ta, Dumnezeule, şi Legea Ta este în fundul inimii mele” (Psalmii 40:8). „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi…, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui care M-a trimis” (Ioan 5:30). Iar Scriptura declară: „Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi El cum a trăit Isus” (1 Ioan 2:6).

  Adesea, Cuvântul lui Dumnezeu intră în conflict cu trăsăturile noastre de caracter moştenite sau cultivate şi cu obiceiurile noastre. Dar, când primeşte Cuvântul, ascultătorul reprezentat de pământul cel bun acceptă toate condiţiile şi cerinţele lui.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 59-60

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...