Articolul precedentCurajul de a sta contra curentului
  Articolul următorUn nou început!

  Ascultători

  O altă parte a căzut în pământ bun şi a dat rod: un grăunte a dat o sută, altul, şaizeci şi altul, treizeci. (Matei 13:8)

  Cunoaşterea adevărului nu depinde atât de mult de capacitatea intelectuală, cât de puritatea scopului şi de simplitatea unei credinţe sincere şi dependente. Îngerii lui Dumnezeu se apropie de cei ce caută călăuzirea divină într-un spirit de umilinţă. Duhul Sfânt le este dat pentru a le dezvălui comorile bogate ale adevărului.

  Ascultătorii reprezentaţi de pământul bun păstrează Cuvântul după ce l-au auzit. Satana şi toţi slujitorii lui răi nu sunt capabili să i-l răpească.

  Nu este suficientă simpla ascultare sau citire a Cuvântului. Cei care doresc să beneficieze de Scripturi trebuie să mediteze asupra adevărului care le este prezentat. Prin atenţie serioasă şi gândire însoţită de rugăciune, ei trebuie afle semnificaţia cuvintelor adevărului şi să soarbă adânc din spiritul scrierilor sfinte.

  Dumnezeu ne îndeamnă să ne umplem mintea cu gânduri mari şi curate. El doreşte să medităm la iubirea şi harul Său, să studiem lucrarea Sa minunată din cadrul marelui plan de mântuire. Atunci percepţia noastră asupra adevărului va deveni tot mai clară, iar dorinţa noastră după puritatea inimii şi după limpezimea gândirii va fi tot mai înaltă şi mai sfântă. Sufletul care rămâne în atmosfera curată a gândurilor sfinte va fi transformat în urma comuniunii cu Dumnezeu prin intermediul studiul Scripturilor.

  „Şi fac rod” (Marcu 4:20). Cei care păstrează Cuvântul după ce l-au auzit vor produce roadele ascultării. Cuvântul lui Dumnezeu, primit în suflet, se va manifesta prin fapte bune. Rezultatele lui se vor vedea într-un caracter creştin şi o viaţă creştină. Hristos spunea despre Sine: „Îmi place să fac voia Ta, Dumnezeule, şi Legea Ta este în fundul inimii mele” (Psalmii 40:8). „Eu nu pot face nimic de la Mine însumi…, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui care M-a trimis” (Ioan 5:30). Iar Scriptura declară: „Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi El cum a trăit Isus” (1 Ioan 2:6).

  Adesea, Cuvântul lui Dumnezeu intră în conflict cu trăsăturile noastre de caracter moştenite sau cultivate şi cu obiceiurile noastre. Dar, când primeşte Cuvântul, ascultătorul reprezentat de pământul cel bun acceptă toate condiţiile şi cerinţele lui.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 59-60

  Ascultători - 2016. Cei care păstrează Cuvântul după ce l-au auzit vor produce roadele ascultării. Cuvântul lui Dumnezeu, primit în suflet, se va manifesta prin fapte bune. Rezultatele lui se vor vedea într-un caracter creştin şi o viaţă creştină.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...