Familiarizează-te cu adevărul

  Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32)

  Scripturile nu trebuie citite la lumina plăpândă a tradiţiei sau speculaţiei omeneşti. A le explica prin intermediul tradiţiei sau imaginaţiei omeneşti este ca şi cum ai încerca să luminezi soarele cu o făclie. Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu nu are nevoie de pâlpâirea torţelor de pe pământ pentru a face vizibilă slava lui. El este lumină în sine – este slava lui Dumnezeu revelată – şi, pusă lângă el, orice altă lumină păleşte.

  Totuşi este nevoie de un studiu serios şi de o cercetare atentă. Înţelegerea clară şi precisă a adevărului nu va fi niciodată răsplata nepăsării. Nicio binecuvântare pământească nu poate fi obţinută fără efort stăruitor, răbdător şi perseverent. Dacă doresc să aibă succes în afaceri, oamenii trebuie să aibă voinţa de a acţiona şi credinţa de a aştepta rezultate. Nici noi nu ne putem aştepta să dobândim cunoştinţe spirituale fără muncă serioasă. Cei care doresc să descopere comorile adevărului trebuie să sape după ele cum sapă minerul după comoara ascunsă în pământ. O lucrare indiferentă, fără tragere de inimă, nu va avea rezultate. Este esenţial ca tinerii şi cei în vârstă nu doar să lectureze Cuvântul lui Dumnezeu, ci să-l studieze cu seriozitate deplină a inimii, rugându-se şi căutând adevărul ca pe o comoară ascunsă. Cei care vor face aşa vor fi răsplătiţi, pentru că Hristos le va însufleţi înţelegerea.

  Mântuirea noastră depinde de cunoaşterea adevărului cuprins în Scripturi. Este voia lui Dumnezeu să avem această cunoaştere. Cercetaţi, o, cercetaţi Biblia cea preţioasă cu inimi flămânde! Exploraţi Cuvântul lui Dumnezeu cum explorează minerul pământul ca să descopere fiIoanele de aur. Nu renunţaţi deloc la cercetare până când nu sunteţi siguri cu privire la relaţia voastră cu Dumnezeu şi la voinţa Sa pentru voi. Hristos a declarat: „Şi orice veţi cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face” (Ioan 14:13,14).

  Oamenii talentaţi şi evlavioşi întrezăresc realităţile veşnice, dar adesea nu reuşesc să le înţeleagă, pentru că lucrurile văzute eclipsează slava celor nevăzute. Aceia care vor să aibă succes în căutarea comorii ascunse trebui să se ridice la năzuinţe mai înalte decât lucrurile acestei lumi. Sentimentele lui şi toate capacităţile lui trebuie consacrate cercetării. […]

  Scripturile nu trebuie adaptate pentru a corespunde prejudecăţii şi sus piciunii oamenilor. Ele pot fi înţelese doar de aceia care caută cu umilinţă să cunoască adevărul cu scopul de a-l respecta.

  Parabolele Domnului Hristos, pp.111-112

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...