Familiarizează-te cu adevărul

  Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32)

  Scripturile nu trebuie citite la lumina plăpândă a tradiţiei sau speculaţiei omeneşti. A le explica prin intermediul tradiţiei sau imaginaţiei omeneşti este ca şi cum ai încerca să luminezi soarele cu o făclie. Cuvântul sfânt al lui Dumnezeu nu are nevoie de pâlpâirea torţelor de pe pământ pentru a face vizibilă slava lui. El este lumină în sine – este slava lui Dumnezeu revelată – şi, pusă lângă el, orice altă lumină păleşte.

  Totuşi este nevoie de un studiu serios şi de o cercetare atentă. Înţelegerea clară şi precisă a adevărului nu va fi niciodată răsplata nepăsării. Nicio binecuvântare pământească nu poate fi obţinută fără efort stăruitor, răbdător şi perseverent. Dacă doresc să aibă succes în afaceri, oamenii trebuie să aibă voinţa de a acţiona şi credinţa de a aştepta rezultate. Nici noi nu ne putem aştepta să dobândim cunoştinţe spirituale fără muncă serioasă. Cei care doresc să descopere comorile adevărului trebuie să sape după ele cum sapă minerul după comoara ascunsă în pământ. O lucrare indiferentă, fără tragere de inimă, nu va avea rezultate. Este esenţial ca tinerii şi cei în vârstă nu doar să lectureze Cuvântul lui Dumnezeu, ci să-l studieze cu seriozitate deplină a inimii, rugându-se şi căutând adevărul ca pe o comoară ascunsă. Cei care vor face aşa vor fi răsplătiţi, pentru că Hristos le va însufleţi înţelegerea.

  Mântuirea noastră depinde de cunoaşterea adevărului cuprins în Scripturi. Este voia lui Dumnezeu să avem această cunoaştere. Cercetaţi, o, cercetaţi Biblia cea preţioasă cu inimi flămânde! Exploraţi Cuvântul lui Dumnezeu cum explorează minerul pământul ca să descopere fiIoanele de aur. Nu renunţaţi deloc la cercetare până când nu sunteţi siguri cu privire la relaţia voastră cu Dumnezeu şi la voinţa Sa pentru voi. Hristos a declarat: „Şi orice veţi cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face” (Ioan 14:13,14).

  Oamenii talentaţi şi evlavioşi întrezăresc realităţile veşnice, dar adesea nu reuşesc să le înţeleagă, pentru că lucrurile văzute eclipsează slava celor nevăzute. Aceia care vor să aibă succes în căutarea comorii ascunse trebui să se ridice la năzuinţe mai înalte decât lucrurile acestei lumi. Sentimentele lui şi toate capacităţile lui trebuie consacrate cercetării. […]

  Scripturile nu trebuie adaptate pentru a corespunde prejudecăţii şi sus piciunii oamenilor. Ele pot fi înţelese doar de aceia care caută cu umilinţă să cunoască adevărul cu scopul de a-l respecta.

  Parabolele Domnului Hristos, pp.111-112

  Familiarizează-te cu adevărul - 2016. Cei care doresc să descopere comorile adevărului trebuie să sape după ele cum sapă minerul după comoara ascunsă în pământ. O lucrare indiferentă, fără tragere de inimă, nu va avea rezultate.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...