Articolul precedentFără (pre)judecăți!
  Articolul următorNori şi soare

  O influență înălțătoare

  Cei ce se tem de Tine mă văd şi se bucură, căci nădăjduiesc în făgăduinţele Tale. (Psalmii 119:74)

  Dacă sunt împletite cu viaţa practică, învăţăturile Bibliei vor înălţa mintea de la lumescul şi degradarea ei. Cunoscătorii Scripturilor se vor dovedi a fi bărbaţi şi femei care exercită o influenţă înălţătoare. În căutarea după adevărurile revelate de Cer, Duhul lui Dumnezeu este adus în legătură strânsă cu cercetătorul sincer al Scripturilor. Înţelegerea voinţei descoperite a lui Dumnezeu lărgeşte mintea, o extinde, o înalţă şi îi conferă o nouă vigoare, aducându-i facultăţile în contact cu adevărurile uimitoare. Dacă studiul Scripturilor este lăsat în plan secundar, se va suferi o mare pierdere. Pentru un timp, Biblia a fost exclusă din şcolile noastre şi Satana a găsit un câmp bogat în care a lucrat cu o rapiditate uluitoare şi a cules o recoltă după plăcerea lui.

  Înţelegerea se ridică la nivelul lucrurilor cu care se obişnuieşte. Dacă toţi ar studia Biblia, am vedea un popor mai dezvoltat, capabil de o gândire mai profundă şi care să dea dovadă de un grad mai mare de inteligenţă decât, dacă ar depune cele mai serioase eforturi doar în studiul ştiinţelor şi istoriilor lumii. Biblia îi oferă căutătorului sincer o disciplină mintală avansată, iar, în urma contemplării lucrurilor divine, el iese cu facultăţile îmbogăţite; eul este smerit, iar Dumnezeu şi adevărul Său revelat sunt înălţaţi. Avem de-a face cu atât de multă înălţare a omenescului şi atât de puţină onorare a lui Dumnezeu din cauză că oamenii nu cunosc istoriile biblice preţioase. Biblia conţine acea hrană de calitate de care creştinul are nevoie pentru a se dezvolta spiritual şi intelectual. Cercetarea tuturor cărţilor de filosofie şi ştiinţă nu poate face pentru minte şi pentru moralitate ceea ce poate face Biblia dacă este studiată şi pusă în practică. Prin studiul Bibliei, conversăm cu patriarhii şi profeţii. Adevărul este îmbrăcat într-un limbaj înălţător, care exercită o putere fascinantă asupra minţii; gândirea este ridicată de In lucrurile de pe pământ şi condusă să contemple slava vieţii viitoare nemuri toare. Ce înţelepciune a omului s-ar putea compara cu măreţia revelaţiei lui Dumnezeu? Omul mărginit, care nu-L cunoaşte pe Dumnezeu, poate căut a să diminueze valoarea Scripturilor şi poate îngropa adevărul sub presupu sa cunoaştere ştiinţifică.

  Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, pp. 129-130

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  „Noi am găsit pe Mesia”

  Roagă-te ca toți cei din casa ta să Îl găsească pe Hristos! Provocare: Fă un plan ca luna aceasta să te rogi în fiecare zi pentru rudele tale care nu Îl cunosc încă pe Isus, amintindu-le cu consecvență numele în rugăciune!

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...