Articolul precedentFără (pre)judecăți!
  Articolul următorNori şi soare

  O influență înălțătoare

  Cei ce se tem de Tine mă văd şi se bucură, căci nădăjduiesc în făgăduinţele Tale. (Psalmii 119:74)

  Dacă sunt împletite cu viaţa practică, învăţăturile Bibliei vor înălţa mintea de la lumescul şi degradarea ei. Cunoscătorii Scripturilor se vor dovedi a fi bărbaţi şi femei care exercită o influenţă înălţătoare. În căutarea după adevărurile revelate de Cer, Duhul lui Dumnezeu este adus în legătură strânsă cu cercetătorul sincer al Scripturilor. Înţelegerea voinţei descoperite a lui Dumnezeu lărgeşte mintea, o extinde, o înalţă şi îi conferă o nouă vigoare, aducându-i facultăţile în contact cu adevărurile uimitoare. Dacă studiul Scripturilor este lăsat în plan secundar, se va suferi o mare pierdere. Pentru un timp, Biblia a fost exclusă din şcolile noastre şi Satana a găsit un câmp bogat în care a lucrat cu o rapiditate uluitoare şi a cules o recoltă după plăcerea lui.

  Înţelegerea se ridică la nivelul lucrurilor cu care se obişnuieşte. Dacă toţi ar studia Biblia, am vedea un popor mai dezvoltat, capabil de o gândire mai profundă şi care să dea dovadă de un grad mai mare de inteligenţă decât, dacă ar depune cele mai serioase eforturi doar în studiul ştiinţelor şi istoriilor lumii. Biblia îi oferă căutătorului sincer o disciplină mintală avansată, iar, în urma contemplării lucrurilor divine, el iese cu facultăţile îmbogăţite; eul este smerit, iar Dumnezeu şi adevărul Său revelat sunt înălţaţi. Avem de-a face cu atât de multă înălţare a omenescului şi atât de puţină onorare a lui Dumnezeu din cauză că oamenii nu cunosc istoriile biblice preţioase. Biblia conţine acea hrană de calitate de care creştinul are nevoie pentru a se dezvolta spiritual şi intelectual. Cercetarea tuturor cărţilor de filosofie şi ştiinţă nu poate face pentru minte şi pentru moralitate ceea ce poate face Biblia dacă este studiată şi pusă în practică. Prin studiul Bibliei, conversăm cu patriarhii şi profeţii. Adevărul este îmbrăcat într-un limbaj înălţător, care exercită o putere fascinantă asupra minţii; gândirea este ridicată de In lucrurile de pe pământ şi condusă să contemple slava vieţii viitoare nemuri toare. Ce înţelepciune a omului s-ar putea compara cu măreţia revelaţiei lui Dumnezeu? Omul mărginit, care nu-L cunoaşte pe Dumnezeu, poate căut a să diminueze valoarea Scripturilor şi poate îngropa adevărul sub presupu sa cunoaştere ştiinţifică.

  Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, pp. 129-130

  O influență înălțătoare - 2016. Dacă toţi ar studia Biblia, am vedea un popor mai dezvoltat, capabil de o gândire mai profundă şi care să dea dovadă de un grad mai mare de inteligenţă decât, dacă ar depune cele mai serioase eforturi doar în studiul ştiinţelor şi istoriilor lumii.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...