Articolul precedentFără (pre)judecăți!
  Articolul următorNori şi soare

  O influență înălțătoare

  Cei ce se tem de Tine mă văd şi se bucură, căci nădăjduiesc în făgăduinţele Tale. (Psalmii 119:74)

  Dacă sunt împletite cu viaţa practică, învăţăturile Bibliei vor înălţa mintea de la lumescul şi degradarea ei. Cunoscătorii Scripturilor se vor dovedi a fi bărbaţi şi femei care exercită o influenţă înălţătoare. În căutarea după adevărurile revelate de Cer, Duhul lui Dumnezeu este adus în legătură strânsă cu cercetătorul sincer al Scripturilor. Înţelegerea voinţei descoperite a lui Dumnezeu lărgeşte mintea, o extinde, o înalţă şi îi conferă o nouă vigoare, aducându-i facultăţile în contact cu adevărurile uimitoare. Dacă studiul Scripturilor este lăsat în plan secundar, se va suferi o mare pierdere. Pentru un timp, Biblia a fost exclusă din şcolile noastre şi Satana a găsit un câmp bogat în care a lucrat cu o rapiditate uluitoare şi a cules o recoltă după plăcerea lui.

  Înţelegerea se ridică la nivelul lucrurilor cu care se obişnuieşte. Dacă toţi ar studia Biblia, am vedea un popor mai dezvoltat, capabil de o gândire mai profundă şi care să dea dovadă de un grad mai mare de inteligenţă decât, dacă ar depune cele mai serioase eforturi doar în studiul ştiinţelor şi istoriilor lumii. Biblia îi oferă căutătorului sincer o disciplină mintală avansată, iar, în urma contemplării lucrurilor divine, el iese cu facultăţile îmbogăţite; eul este smerit, iar Dumnezeu şi adevărul Său revelat sunt înălţaţi. Avem de-a face cu atât de multă înălţare a omenescului şi atât de puţină onorare a lui Dumnezeu din cauză că oamenii nu cunosc istoriile biblice preţioase. Biblia conţine acea hrană de calitate de care creştinul are nevoie pentru a se dezvolta spiritual şi intelectual. Cercetarea tuturor cărţilor de filosofie şi ştiinţă nu poate face pentru minte şi pentru moralitate ceea ce poate face Biblia dacă este studiată şi pusă în practică. Prin studiul Bibliei, conversăm cu patriarhii şi profeţii. Adevărul este îmbrăcat într-un limbaj înălţător, care exercită o putere fascinantă asupra minţii; gândirea este ridicată de In lucrurile de pe pământ şi condusă să contemple slava vieţii viitoare nemuri toare. Ce înţelepciune a omului s-ar putea compara cu măreţia revelaţiei lui Dumnezeu? Omul mărginit, care nu-L cunoaşte pe Dumnezeu, poate căut a să diminueze valoarea Scripturilor şi poate îngropa adevărul sub presupu sa cunoaştere ştiinţifică.

  Principiile fundamentale ale educaţiei creştine, pp. 129-130

  O influență înălțătoare - 2016. Dacă toţi ar studia Biblia, am vedea un popor mai dezvoltat, capabil de o gândire mai profundă şi care să dea dovadă de un grad mai mare de inteligenţă decât, dacă ar depune cele mai serioase eforturi doar în studiul ştiinţelor şi istoriilor lumii.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...