Articolul precedentAdu cerul mai aproape
  Articolul următorZi de zi

  Marele Profesor

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

  Biblia prezintă adevărul cu atâta simplitate, adaptându-l la nevoile şi dorinţele arzătoare ale inimii omeneşti, încât uimeşte şi captivează cele mai cultivate minţi, iar persoanelor neînvăţate, umile, le dezvăluie cu claritate calea vieţii. „Cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească” (Isaia 35:8). Niciun copil nu va fi nevoit să greşească drumul. Niciun om care caută cu înfrigurare adevărul nu va fi nevoit să părăsească lumina curată şi sfântă. Cu toate acestea, adevărurile cele mai simple ne prezintă subiecte elevate, vaste, care întrec infinit de mult inteligenţa omenească – taine care ascund slava lui Dumnezeu, taine care copleşesc mintea, însă toate aceste enigme îi inspiră respect şi credinţă celui care cercetează cu sinceritate adevărul. Cu cât vom studia mai mult Biblia, cu atât ni se va întări mai mult convingerea că ea este Cuvântul Dumnezeului celui viu, iar raţiunea omenească se va înclina înaintea maiestuozităţii revelaţiei divine.

  Dumnezeu intenţionează ca adevărurile Cuvântului Său să se desfăşoare neîncetat înaintea celui care le cercetează cu sinceritate. „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru”, dar „lucrurile descoperite mint ale noastre şi ale copiilor noştri” (Deuteronomul 29:29). Ideea că anumite porţiuni din Biblie nu pot fi înţelese a dus la neglijarea unora dintre cele mai importante adevăruri. Trebuie subliniat şi repetat în nenumărate rânduri faptul că tainele Bibliei sunt de neînţeles nu pentru că Dumnezeu a căutat să ascundă adevărul de noi, ci pentru că ignoranţa sau propriile slăbiciuni ne fac incapabili să înţelegem sau să ne însuşim adevărul. Nu El ne-a pus limite, ci incapacitatea noastră. Chiar din acele pasaje ale Scripturii, care sunt adeseori trecute cu vederea pe motiv că sunt imposibil de priceput, Dumnezeu doreşte să înţelegem atât cât poate mintea noastră Hă înţeleagă. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu […], pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:16,17).

  Nimeni nu poate epuiza măcar un singur adevăr sau o singură făgăduinţă a Bibliei. Un om surprinde slava dintr-un anumit punct de vedere, altul, din altă perspectivă, dar, cu toate acestea, tot ce obţinem sunt doar scânteieri mărunte. Strălucirea deplină se află dincolo de înţelegerea noastră.

  Când contemplăm lucrurile măreţe din Cuvântul lui Dumnezeu, privim într-o fântână care se lărgeşte şi se adânceşte sub privirile noastre. Lărgimea și adâncimea Scripturii depăşesc cunoştinţele noastre. În timp ce privim, orizontul ni se lărgeşte. Înaintea noastră se întinde o mare nesfârşită, neţărmurită.

  Educaţie, pp. 170-171

  Marele Profesor - 2016. Când contemplăm lucrurile măreţe din Cuvântul lui Dumnezeu, privim într-o fântână care se lărgeşte şi se adânceşte sub privirile noastre. Lărgimea și adâncimea Scripturii depăşesc cunoştinţele noastre. În timp ce privim, orizontul ni se lărgeşte. Înaintea noastră se întinde o mare nesfârşită, neţărmurită.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...