Articolul precedentAdu cerul mai aproape
  Articolul următorZi de zi

  Marele Profesor

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

  Biblia prezintă adevărul cu atâta simplitate, adaptându-l la nevoile şi dorinţele arzătoare ale inimii omeneşti, încât uimeşte şi captivează cele mai cultivate minţi, iar persoanelor neînvăţate, umile, le dezvăluie cu claritate calea vieţii. „Cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească” (Isaia 35:8). Niciun copil nu va fi nevoit să greşească drumul. Niciun om care caută cu înfrigurare adevărul nu va fi nevoit să părăsească lumina curată şi sfântă. Cu toate acestea, adevărurile cele mai simple ne prezintă subiecte elevate, vaste, care întrec infinit de mult inteligenţa omenească – taine care ascund slava lui Dumnezeu, taine care copleşesc mintea, însă toate aceste enigme îi inspiră respect şi credinţă celui care cercetează cu sinceritate adevărul. Cu cât vom studia mai mult Biblia, cu atât ni se va întări mai mult convingerea că ea este Cuvântul Dumnezeului celui viu, iar raţiunea omenească se va înclina înaintea maiestuozităţii revelaţiei divine.

  Dumnezeu intenţionează ca adevărurile Cuvântului Său să se desfăşoare neîncetat înaintea celui care le cercetează cu sinceritate. „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru”, dar „lucrurile descoperite mint ale noastre şi ale copiilor noştri” (Deuteronomul 29:29). Ideea că anumite porţiuni din Biblie nu pot fi înţelese a dus la neglijarea unora dintre cele mai importante adevăruri. Trebuie subliniat şi repetat în nenumărate rânduri faptul că tainele Bibliei sunt de neînţeles nu pentru că Dumnezeu a căutat să ascundă adevărul de noi, ci pentru că ignoranţa sau propriile slăbiciuni ne fac incapabili să înţelegem sau să ne însuşim adevărul. Nu El ne-a pus limite, ci incapacitatea noastră. Chiar din acele pasaje ale Scripturii, care sunt adeseori trecute cu vederea pe motiv că sunt imposibil de priceput, Dumnezeu doreşte să înţelegem atât cât poate mintea noastră Hă înţeleagă. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu […], pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:16,17).

  Nimeni nu poate epuiza măcar un singur adevăr sau o singură făgăduinţă a Bibliei. Un om surprinde slava dintr-un anumit punct de vedere, altul, din altă perspectivă, dar, cu toate acestea, tot ce obţinem sunt doar scânteieri mărunte. Strălucirea deplină se află dincolo de înţelegerea noastră.

  Când contemplăm lucrurile măreţe din Cuvântul lui Dumnezeu, privim într-o fântână care se lărgeşte şi se adânceşte sub privirile noastre. Lărgimea și adâncimea Scripturii depăşesc cunoştinţele noastre. În timp ce privim, orizontul ni se lărgeşte. Înaintea noastră se întinde o mare nesfârşită, neţărmurită.

  Educaţie, pp. 170-171

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...