Articolul precedentCercetează!
  Articolul următorCuvinte care schimbă vieţi

  Știința mântuirii

  Dumnezeu este pentru noi Dumnezeul izbăvirilor. (Psalmii 68:20)

  Aceasta este comoara care se află în Scripturi. Biblia este marele manual de studiu al lui Dumnezeu, marele Său educator. În Biblie este cuprinsă temelia adevăratei ştiinţe. Fiecare domeniu al cunoaşterii poate fi descoperit prin cercetarea Cuvântului lui Dumnezeu. Iar mai presus de orice altceva, Biblia conţine ştiinţa tuturor ştiinţelor, ştiinţa mântuirii. Ea este mina bogăţiilor nepătrunse ale lui Hristos.

  Adevărata educaţie superioară se obţine prin studierea şi împlinirea Cuvântului lui Dumnezeu. Dar când Cuvântul Său este lăsat la o parte în favoarea unor cărţi care nu conduc la Dumnezeu şi la împărăţia cerurilor, educaţia dobândită este pe nedrept numită astfel.

  În natură există adevăruri minunate. Pământul, marea şi cerul suni pline de adevăr. Ele sunt profesorii noştri. Natura dă glas lecţiilor înţelepciunii cereşti şi adevărului veşnic. Dar oamenii căzuţi în păcat nu le vor înţelege. Păcatul le-a întunecat vederea şi nu pot interpreta singuri natura, fără să o aşeze mai presus de Dumnezeu. Lecţiile corecte nu pot impresiona mintea celor care resping Cuvântul lui Dumnezeu. Învăţătura naturii este atât de pervertită de ei, încât le abate mintea de la Creator.

  După mulţi, înţelepciunea omenească ar fi mai înaltă decât înţelepciunea învăţătorului divin, iar manualul de studiu al lui Dumnezeu ar fi demodat, vechi şi neinteresant. Dar cei care au fost aduşi la viaţă de Duhul Sfânt nu o privesc astfel. Ei văd comoara nepreţuită şi sunt dispuşi să vândă totul pentru a cumpăra pământul care o conţine. În locul cărţilor care conţin ipotezele unor autori renumiţi, ei aleg Cuvântul Aceluia care este cel mai mare Autor şi învăţător pe care L-a cunoscut lumea vreodată, Acela care Şi-a dat viaţa pentru noi, pentru ca, prin El, să putem avea viaţă veşnică. […]

  Hristos este adevărul. Cuvintele Sale sunt adevărul şi au o semnificaţie mai adâncă decât se pare la prima vedere. Toate declaraţiile lui Hristos au o valoare ce depăşeşte înfăţişarea lor nepretenţioasă. Minţile însufleţite de Duhul Sfânt vor discerne valoarea acestor afirmaţii. Ei vor discerne nestematele preţioase ale adevărului, deşi acestea pot fi nişte comori ascunse.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 107-108, 110

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...