Articolul precedentTânjesc după patria cereasca
  Articolul următorTânăr pentru Hristos

  Originile familiei

  Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în Grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească. (Geneza 2:15)

  Căminul din Eden al primilor noştri părinţi le-a fost pregătit de însuşi Dumnezeu. După ce l-a înzestrat cu tot ce-şi putea dori omul, El a spus: „Să facem om după chipul şi asemănarea Noastră…”

  Domnul a fost mulţumit de această ultimă şi cea mai nobilă dintre toate creaturile Sale şi a avut în vedere ca omul să fie locuitorul desăvârşit al unei lumi desăvârşite. Însă scopul Său nu era ca omul să trăiască singur. El a spus: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să fac un ajutor potrivit pentru el.”

  Dumnezeu însuşi i-a dat lui Adam o parteneră. El i-a dat un „ajutor potrivit” – un ajutor corespunzător – o persoană care era potrivită ca parteneră a lui şi care putea să fie una cu el în dragoste şi împreună-simţire. Eva a fost creată dintr-o coastă a lui Adam, ceea ce înseamnă că ea nu trebuie să stăpânească peste el, dar nici să fie călcată în picioare ca inferioară, ci să stea alături de el ca egală, să fie iubită şi protejată de el. Ca parte din om, os din oasele sale şi carne din carnea sa, ea era al doilea „eu” al lui, indicând unirea strânsă şi ataşamentul plin de afecţiune care trebuie să existe în această relaţie. „Căci niciun om nu şi-a urât vreodată propriul trup, ci l-a hrănit şi i-a purtat de grijă.” „De aceea va lăsa omul pe tatăl şi pe mama sa şi se va abpi de nevasta sa; şi vor fi un singur trup.” […]

  Părinţii care îl pun pe Dumnezeu pe primul plan în familia lor, care îşi învaţă copiii că frica de Domnul este începutul înţelepciunii, Îi dau slavă lui Dumnezeu înaintea îngerilor şi a oamenilor prin faptul că prezintă lumii o familie ordonată, disciplinată, o familie care Îl iubeşte şi Îl ascultă pe Dumnezeu şi nu se răzvrăteşte împotriva Lui. Domnul Hristos nu este un străin în căminele lor. Acolo, Numele Lui este îndrăgit, onorat şi slăvit. Îngerii îşi găsesc plăcere în căminul în care domneşte Dumnezeu, iar copiii sunt învăţaţi să preţuiască Biblia şi să se închine Creatorului lor. Astfel de familii se pot bucura de făgăduinţa: „Pe cei care Mă cinstesc îi voi cinsti.” Dintr-o astfel de casă, tatăl pleacă la îndatoririle zilnice sensibilizat şi impresionat de conversaţia cu Dumnezeu.

  Căminul adventist, pp. 25, 27-28

  Originile familiei - 2016. Părinţii care îl pun pe Dumnezeu pe primul plan în familia lor, care îşi învaţă copiii că frica de Domnul este începutul înţelepciunii, Îi dau slavă lui Dumnezeu înaintea îngerilor şi a oamenilor prin faptul că prezintă lumii o familie ordonată, disciplinată, o familie care Îl iubeşte şi Îl ascultă pe Dumnezeu şi nu se răzvrăteşte împotriva Lui.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...