Un colț de rai pe pământ

  Să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie. (Tit 2:12)

  Dacă vrem să umblăm în lumină, trebuie să-L primim pe Hristos în inimile şi în familiile noastre. Căminul trebuie să devină tot ceea ce implică acest cuvânt. El trebuie să fie un mic colţ de cer pe pământ, un loc în care afecţiunea să fie cultivată, nu reprimată în mod intenţionat. Fericirea noastră depinde de modul în care cultivăm dragostea, compasiunea şi adevărata politeţe unul faţă de celălalt. Motivul pentru care în lumea noastră există atât de mulţi bărbaţi şi femei cu inimi insensibile este acela că adevărata afecţiune a fost privită ca o slăbiciune, fiind descurajată şi reprimată. Partea cea mai bună a naturii persoanelor care fac parte din această categorie a fost pervertită şi a fost împiedicată să se dezvolte încă din copilărie, iar dacă razele luminii divine nu le topesc răceala şi nu le zdrobesc inima împietrită de egoism, fericirea lor va fi îngropată pentru totdeauna. Dacă vrem să avem inimi sensibile, pline de delicateţe, aşa cum a avut Isus când a fost pe pământ, şi acea compasiune sfinţită pe care o manifestă îngerii faţă de muritorii păcătoşi, trebuie să cultivăm compasiunea pe care o manifestă copiii şi care este simplitate pură. Atunci, vom fi curăţiţi, înnobilaţi şi călăuziţi de principiile cereşti.

  Un intelect cultivat este o mare comoară, dar, fără influenţa liniştitoare a compasiunii şi a dragostei sfinţite, nu este de cea mai înaltă valoare. Ar trebui să avem pentru alţii cuvinte şi fapte de o delicată consideraţie. Putem să oferim o mie de mici atenţii, în cuvinte prieteneşti şi în priviri calde, plăcute, care apoi se vor reflecta asupra noastră. Neglijându-şi semenii, creştinii egoişti şi nepăsători arată că nu sunt în armonie cu Hristos. Este imposibil să fii în armonie cu Hristos, şi totuşi să fii lipsit de bunătate şi de amabilitate faţă de alţii şi să le ignori drepturile. Mulţi tânjesc îndelung după compasiune şi după o atitudine prietenoasă. Dumnezeu a dat fiecăruia dintre noi o identitate proprie, care nu se poate confunda cu a altcuiva, dar caracteristicile noastre individuale vor fi mult mai puţin proeminente dacă noi suntem cu adevărat ai lui Hristos şi dacă voinţa Lui este şi voinţa noastră. Viaţa noastră trebuie să fie consacrată binelui şi fericirii altora, aşa cum a fost viaţa Mântuitorului nostru. Trebuie să uităm de noi înşine şi să căutăm mereu, chiar şi în lucrurile mici, ocazii favorabile de a ne arăta recunoştinţa pentru favorurile pe care le-am primit de la alţii, profitând de orice ocazie de a-i încuraja pe alţii şi de a le alina suferinţele şi poverile prin acte de amabilitate delicată şi prin mici fapte de iubire. Aceste gesturi de amabilitate care, începând în familiile noastre, se extind în afara cercului familial, contribuie la realizarea fericirii în viaţă, iar neglijarea acestor lucruri mărunte stă la baza unei vieţi de amil răciune şi de tristeţe.

  Mărturii, voi. 3, pp. 539-540

  Un colț de rai pe pământ - 2016. Fericirea noastră depinde de modul în care cultivăm dragostea, compasiunea şi adevărata politeţe unul faţă de celălalt. Motivul pentru care în lumea noastră există atât de mulţi bărbaţi şi femei cu inimi insensibile este acela că adevărata afecţiune a fost privită ca o slăbiciune, fiind descurajată şi reprimată.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...