Un colț de rai pe pământ

  Să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie. (Tit 2:12)

  Dacă vrem să umblăm în lumină, trebuie să-L primim pe Hristos în inimile şi în familiile noastre. Căminul trebuie să devină tot ceea ce implică acest cuvânt. El trebuie să fie un mic colţ de cer pe pământ, un loc în care afecţiunea să fie cultivată, nu reprimată în mod intenţionat. Fericirea noastră depinde de modul în care cultivăm dragostea, compasiunea şi adevărata politeţe unul faţă de celălalt. Motivul pentru care în lumea noastră există atât de mulţi bărbaţi şi femei cu inimi insensibile este acela că adevărata afecţiune a fost privită ca o slăbiciune, fiind descurajată şi reprimată. Partea cea mai bună a naturii persoanelor care fac parte din această categorie a fost pervertită şi a fost împiedicată să se dezvolte încă din copilărie, iar dacă razele luminii divine nu le topesc răceala şi nu le zdrobesc inima împietrită de egoism, fericirea lor va fi îngropată pentru totdeauna. Dacă vrem să avem inimi sensibile, pline de delicateţe, aşa cum a avut Isus când a fost pe pământ, şi acea compasiune sfinţită pe care o manifestă îngerii faţă de muritorii păcătoşi, trebuie să cultivăm compasiunea pe care o manifestă copiii şi care este simplitate pură. Atunci, vom fi curăţiţi, înnobilaţi şi călăuziţi de principiile cereşti.

  Un intelect cultivat este o mare comoară, dar, fără influenţa liniştitoare a compasiunii şi a dragostei sfinţite, nu este de cea mai înaltă valoare. Ar trebui să avem pentru alţii cuvinte şi fapte de o delicată consideraţie. Putem să oferim o mie de mici atenţii, în cuvinte prieteneşti şi în priviri calde, plăcute, care apoi se vor reflecta asupra noastră. Neglijându-şi semenii, creştinii egoişti şi nepăsători arată că nu sunt în armonie cu Hristos. Este imposibil să fii în armonie cu Hristos, şi totuşi să fii lipsit de bunătate şi de amabilitate faţă de alţii şi să le ignori drepturile. Mulţi tânjesc îndelung după compasiune şi după o atitudine prietenoasă. Dumnezeu a dat fiecăruia dintre noi o identitate proprie, care nu se poate confunda cu a altcuiva, dar caracteristicile noastre individuale vor fi mult mai puţin proeminente dacă noi suntem cu adevărat ai lui Hristos şi dacă voinţa Lui este şi voinţa noastră. Viaţa noastră trebuie să fie consacrată binelui şi fericirii altora, aşa cum a fost viaţa Mântuitorului nostru. Trebuie să uităm de noi înşine şi să căutăm mereu, chiar şi în lucrurile mici, ocazii favorabile de a ne arăta recunoştinţa pentru favorurile pe care le-am primit de la alţii, profitând de orice ocazie de a-i încuraja pe alţii şi de a le alina suferinţele şi poverile prin acte de amabilitate delicată şi prin mici fapte de iubire. Aceste gesturi de amabilitate care, începând în familiile noastre, se extind în afara cercului familial, contribuie la realizarea fericirii în viaţă, iar neglijarea acestor lucruri mărunte stă la baza unei vieţi de amil răciune şi de tristeţe.

  Mărturii, voi. 3, pp. 539-540

  Un colț de rai pe pământ - 2016. Fericirea noastră depinde de modul în care cultivăm dragostea, compasiunea şi adevărata politeţe unul faţă de celălalt. Motivul pentru care în lumea noastră există atât de mulţi bărbaţi şi femei cu inimi insensibile este acela că adevărata afecţiune a fost privită ca o slăbiciune, fiind descurajată şi reprimată.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...