Cercul familiei

  De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

  În jurul fiecărei familii există un cerc sacru, ce trebuie păzit cu grijă. Nimeni altcineva nu are vreun drept în acest cerc sfânt. Soţul şi soţia trebuie să fie totul pentru celălalt. Soţia nu trebuie să aibă secrete faţă de soţul ei şi să le aducă la cunoştinţa altora, şi nici soţul nu trebuie să aibă secrete faţă de soţia sa, pe care să le împartă cu alţii. Inima soţiei trebuie să fie mormânt pentru greşelile soţului, iar inima soţului, mormânt pentru greşelile soţiei. Niciunul dintre ei nu ar trebui să-şi permită glume pe seama sentimentelor celuilalt. Niciodată, nici soţul şi nici soţia nu trebuie să se plângă, nici măcar în glumă sau în alt mod, unul de celălalt către alţii, căci, de regulă, îngăduirea acestei glume nesăbuite şi aparent total nevinovate va sfârşi cu necaz şi poate cu înstrăinare unul faţă de celălalt. Mi-a fost arătat că trebuie să existe un scut sacru în jurul fiecărei familii.

  Cercul familiei trebuie considerat un loc sacru, un simbol al cerului, o oglindă în care să ne reflectăm. Putem avea prieteni şi cunoştinţe, însă în viaţa de familie ei nu trebuie să se amestece. Trebuie să avem un simţ puternic al proprietăţii, care să ne dea un sentiment de confort, relaxare şi încredere.

  Cei care compun cercul familiei să se roage ca Dumnezeu să le sfinţească gura, urechile, ochii şi fiecare parte a corpului. Când ajung în contact cu răul, nu trebuie să fie biruiţi de rău. Datorită lui Hristos, caracterul nostru poate să răspândească parfumul binelui…

  Cât de mulţi îl dezonorează pe Hristos şi reprezintă greşit caracterul Său în cercul familiei! Cât de mulţi nu dovedesc răbdare, stăpânire de sine, iertare şi iubire adevărată! Mulţi au plăceri şi preferinţe proprii şi se simt liberi să-şi manifeste dispoziţia îndărătnică în loc să dezvăluie voia, lucrările şi caracterul lui Hristos. Viaţa lui Isus este plină de bunătate şi iubire. Creştem noi oare în natura Sa divină?

  Taţii şi mamele trebuie să promită solemn înaintea lui Dumnezeu, pe care mărturisesc că-L iubesc şi-L ascultă, că, prin harul Său, nu se vor certa intre ei, ci vor manifesta în viaţa şi temperamentul lor spiritul care doresc să fie nutrit de copiii lor.

  Căminul adventist, pp. 177-178

  Cercul familiei - 2016. În jurul fiecărei familii există un cerc sacru, ce trebuie păzit cu grijă. Nimeni altcineva nu are vreun drept în acest cerc sfânt. Soţul şi soţia trebuie să fie totul pentru celălalt. Soţia nu trebuie să aibă secrete faţă de soţul ei şi să le aducă la cunoştinţa altora, şi nici soţul nu trebuie să aibă secrete faţă de soţia sa, pe care să le împartă cu alţii.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...