Cercul familiei

  De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

  În jurul fiecărei familii există un cerc sacru, ce trebuie păzit cu grijă. Nimeni altcineva nu are vreun drept în acest cerc sfânt. Soţul şi soţia trebuie să fie totul pentru celălalt. Soţia nu trebuie să aibă secrete faţă de soţul ei şi să le aducă la cunoştinţa altora, şi nici soţul nu trebuie să aibă secrete faţă de soţia sa, pe care să le împartă cu alţii. Inima soţiei trebuie să fie mormânt pentru greşelile soţului, iar inima soţului, mormânt pentru greşelile soţiei. Niciunul dintre ei nu ar trebui să-şi permită glume pe seama sentimentelor celuilalt. Niciodată, nici soţul şi nici soţia nu trebuie să se plângă, nici măcar în glumă sau în alt mod, unul de celălalt către alţii, căci, de regulă, îngăduirea acestei glume nesăbuite şi aparent total nevinovate va sfârşi cu necaz şi poate cu înstrăinare unul faţă de celălalt. Mi-a fost arătat că trebuie să existe un scut sacru în jurul fiecărei familii.

  Cercul familiei trebuie considerat un loc sacru, un simbol al cerului, o oglindă în care să ne reflectăm. Putem avea prieteni şi cunoştinţe, însă în viaţa de familie ei nu trebuie să se amestece. Trebuie să avem un simţ puternic al proprietăţii, care să ne dea un sentiment de confort, relaxare şi încredere.

  Cei care compun cercul familiei să se roage ca Dumnezeu să le sfinţească gura, urechile, ochii şi fiecare parte a corpului. Când ajung în contact cu răul, nu trebuie să fie biruiţi de rău. Datorită lui Hristos, caracterul nostru poate să răspândească parfumul binelui…

  Cât de mulţi îl dezonorează pe Hristos şi reprezintă greşit caracterul Său în cercul familiei! Cât de mulţi nu dovedesc răbdare, stăpânire de sine, iertare şi iubire adevărată! Mulţi au plăceri şi preferinţe proprii şi se simt liberi să-şi manifeste dispoziţia îndărătnică în loc să dezvăluie voia, lucrările şi caracterul lui Hristos. Viaţa lui Isus este plină de bunătate şi iubire. Creştem noi oare în natura Sa divină?

  Taţii şi mamele trebuie să promită solemn înaintea lui Dumnezeu, pe care mărturisesc că-L iubesc şi-L ascultă, că, prin harul Său, nu se vor certa intre ei, ci vor manifesta în viaţa şi temperamentul lor spiritul care doresc să fie nutrit de copiii lor.

  Căminul adventist, pp. 177-178

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...