Articolul precedentLasă-te reprogramat!
  Articolul următorCuvântul merge înainte

  Adevărata bucurie

  Înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse. (Psalmii 16:11)

  Fiecare să dăruiască iubire mai degrabă decât s-o pretindă. Cultivaţi însuşirile cele mai nobile din voi şi fiţi prompţi în recunoaşterea calităţi lor celuilalt. Sentimentul că eşti apreciat generează satisfacţie şi o stare de bine extraordinară. Afecţiunea şi respectul încurajează străduinţele de a deveni desăvârşit şi dragostea însăşi creşte pe măsură ce ne stimulează către ţeluri mai nobile.

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să-şi dizolve individualitatea în personalitatea celuilalt. Fiecare are o relaţie personală cu Dumnezeu. Fiecare trebuie să-L întrebe: „Ce este bine?”, „Ce este rău?”, „Cum pot împlini cel mai bine dezideratul vieţii?” Lăsaţi bogăţia afecţiunii voastre să se reverse către Acela care Şi-a dat viaţa pentru voi. Faceţi ca Hristos să fie primul, ultimul şi cel mai bun în toate. Pe măsură ce dragostea pentru El devine mai profundă şi mai puternică, dragostea fiecăruia dintre voi pentru celălalt va fi curăţită şi întărită. […]

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să încerce să exercite asupra celuilalt un control arbitrar. Nu încercaţi să-l siliţi pe celălalt să cedeze în faţa dorinţelor voastre. Nu puteţi face aceasta şi să aveţi în continuare iubire unul pentru celălalt. Fiţi blânzi, răbdători şi îngăduitori, atenţi şi curtenitori. Prin harul lui Dumnezeu, puteţi reuşi să vă faceţi fericiţi unul pe celălalt aşa cum aţi făgăduit în jurământul de căsătorie.

  Dar amintiţi-vă că fericirea nu va fi dobândită dacă vă limitaţi la voi înşivă, dacă vă veţi mulţumi să vă revărsaţi toată afecţiunea unul asupra celuilalt. Profitaţi de orice ocazie de a contribui la fericirea celor din jurul vostru. Amintiţi-vă că bucuria adevărată poate fi găsită numai în slujire altruistă. Îngăduinţa şi lipsa de egoism caracterizează cuvintele şi faptele tuturor celor care duc viaţa cea nouă în Hristos. Pe măsură ce veţi căuta să trăiţi ca El, străduindu-vă să biruiţi eul şi egoismul şi să slujiţi nevoilor altora, veţi câştiga victorie după victorie. Astfel, influenţa voastră va binecuvânta lumea.

  Bărbaţii şi femeile pot atinge idealul lui Dumnezeu pentru ei, dacă vor face din Hristos ajutorul lor. Ceea ce înţelepciunea omenească nu poate face, harul Său va reuşi să împlinească pentru aceia care se dăruiesc Lui cu iubire încrezătoare. Providenţa Sa poate uni inimile cu legături de origina divină. Iubirea nu va fi doar un schimb de vorbe dulci şi linguşitoare. […] O inimă va fi legată de cealaltă cu legăturile de aur ale dragostei ce nu se va stinge.

  Divina vindecare, pp. 361-362

  Adevărata bucurie - 2016. Fiecare să dăruiască iubire mai degrabă decât s-o pretindă. Cultivaţi însuşirile cele mai nobile din voi şi fiţi prompţi în recunoaşterea calităţi lor celuilalt. Sentimentul că eşti apreciat generează satisfacţie şi o stare de bine extraordinară.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...