Articolul precedentLasă-te reprogramat!
  Articolul următorCuvântul merge înainte

  Adevărata bucurie

  Înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse. (Psalmii 16:11)

  Fiecare să dăruiască iubire mai degrabă decât s-o pretindă. Cultivaţi însuşirile cele mai nobile din voi şi fiţi prompţi în recunoaşterea calităţi lor celuilalt. Sentimentul că eşti apreciat generează satisfacţie şi o stare de bine extraordinară. Afecţiunea şi respectul încurajează străduinţele de a deveni desăvârşit şi dragostea însăşi creşte pe măsură ce ne stimulează către ţeluri mai nobile.

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să-şi dizolve individualitatea în personalitatea celuilalt. Fiecare are o relaţie personală cu Dumnezeu. Fiecare trebuie să-L întrebe: „Ce este bine?”, „Ce este rău?”, „Cum pot împlini cel mai bine dezideratul vieţii?” Lăsaţi bogăţia afecţiunii voastre să se reverse către Acela care Şi-a dat viaţa pentru voi. Faceţi ca Hristos să fie primul, ultimul şi cel mai bun în toate. Pe măsură ce dragostea pentru El devine mai profundă şi mai puternică, dragostea fiecăruia dintre voi pentru celălalt va fi curăţită şi întărită. […]

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să încerce să exercite asupra celuilalt un control arbitrar. Nu încercaţi să-l siliţi pe celălalt să cedeze în faţa dorinţelor voastre. Nu puteţi face aceasta şi să aveţi în continuare iubire unul pentru celălalt. Fiţi blânzi, răbdători şi îngăduitori, atenţi şi curtenitori. Prin harul lui Dumnezeu, puteţi reuşi să vă faceţi fericiţi unul pe celălalt aşa cum aţi făgăduit în jurământul de căsătorie.

  Dar amintiţi-vă că fericirea nu va fi dobândită dacă vă limitaţi la voi înşivă, dacă vă veţi mulţumi să vă revărsaţi toată afecţiunea unul asupra celuilalt. Profitaţi de orice ocazie de a contribui la fericirea celor din jurul vostru. Amintiţi-vă că bucuria adevărată poate fi găsită numai în slujire altruistă. Îngăduinţa şi lipsa de egoism caracterizează cuvintele şi faptele tuturor celor care duc viaţa cea nouă în Hristos. Pe măsură ce veţi căuta să trăiţi ca El, străduindu-vă să biruiţi eul şi egoismul şi să slujiţi nevoilor altora, veţi câştiga victorie după victorie. Astfel, influenţa voastră va binecuvânta lumea.

  Bărbaţii şi femeile pot atinge idealul lui Dumnezeu pentru ei, dacă vor face din Hristos ajutorul lor. Ceea ce înţelepciunea omenească nu poate face, harul Său va reuşi să împlinească pentru aceia care se dăruiesc Lui cu iubire încrezătoare. Providenţa Sa poate uni inimile cu legături de origina divină. Iubirea nu va fi doar un schimb de vorbe dulci şi linguşitoare. […] O inimă va fi legată de cealaltă cu legăturile de aur ale dragostei ce nu se va stinge.

  Divina vindecare, pp. 361-362

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...