Articolul precedentLasă-te reprogramat!
  Articolul următorCuvântul merge înainte

  Adevărata bucurie

  Înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse. (Psalmii 16:11)

  Fiecare să dăruiască iubire mai degrabă decât s-o pretindă. Cultivaţi însuşirile cele mai nobile din voi şi fiţi prompţi în recunoaşterea calităţi lor celuilalt. Sentimentul că eşti apreciat generează satisfacţie şi o stare de bine extraordinară. Afecţiunea şi respectul încurajează străduinţele de a deveni desăvârşit şi dragostea însăşi creşte pe măsură ce ne stimulează către ţeluri mai nobile.

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să-şi dizolve individualitatea în personalitatea celuilalt. Fiecare are o relaţie personală cu Dumnezeu. Fiecare trebuie să-L întrebe: „Ce este bine?”, „Ce este rău?”, „Cum pot împlini cel mai bine dezideratul vieţii?” Lăsaţi bogăţia afecţiunii voastre să se reverse către Acela care Şi-a dat viaţa pentru voi. Faceţi ca Hristos să fie primul, ultimul şi cel mai bun în toate. Pe măsură ce dragostea pentru El devine mai profundă şi mai puternică, dragostea fiecăruia dintre voi pentru celălalt va fi curăţită şi întărită. […]

  Nici soţul, nici soţia nu ar trebui să încerce să exercite asupra celuilalt un control arbitrar. Nu încercaţi să-l siliţi pe celălalt să cedeze în faţa dorinţelor voastre. Nu puteţi face aceasta şi să aveţi în continuare iubire unul pentru celălalt. Fiţi blânzi, răbdători şi îngăduitori, atenţi şi curtenitori. Prin harul lui Dumnezeu, puteţi reuşi să vă faceţi fericiţi unul pe celălalt aşa cum aţi făgăduit în jurământul de căsătorie.

  Dar amintiţi-vă că fericirea nu va fi dobândită dacă vă limitaţi la voi înşivă, dacă vă veţi mulţumi să vă revărsaţi toată afecţiunea unul asupra celuilalt. Profitaţi de orice ocazie de a contribui la fericirea celor din jurul vostru. Amintiţi-vă că bucuria adevărată poate fi găsită numai în slujire altruistă. Îngăduinţa şi lipsa de egoism caracterizează cuvintele şi faptele tuturor celor care duc viaţa cea nouă în Hristos. Pe măsură ce veţi căuta să trăiţi ca El, străduindu-vă să biruiţi eul şi egoismul şi să slujiţi nevoilor altora, veţi câştiga victorie după victorie. Astfel, influenţa voastră va binecuvânta lumea.

  Bărbaţii şi femeile pot atinge idealul lui Dumnezeu pentru ei, dacă vor face din Hristos ajutorul lor. Ceea ce înţelepciunea omenească nu poate face, harul Său va reuşi să împlinească pentru aceia care se dăruiesc Lui cu iubire încrezătoare. Providenţa Sa poate uni inimile cu legături de origina divină. Iubirea nu va fi doar un schimb de vorbe dulci şi linguşitoare. […] O inimă va fi legată de cealaltă cu legăturile de aur ale dragostei ce nu se va stinge.

  Divina vindecare, pp. 361-362

  Adevărata bucurie - 2016. Fiecare să dăruiască iubire mai degrabă decât s-o pretindă. Cultivaţi însuşirile cele mai nobile din voi şi fiţi prompţi în recunoaşterea calităţi lor celuilalt. Sentimentul că eşti apreciat generează satisfacţie şi o stare de bine extraordinară.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...